Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@petulax píše:
Já mam termín 17.2. takže mam relativně ještě čas. Jen nevíš jak je to tam s novorozeneckým a s tím, pokud by bylo mimčo potřeba intenzivnějš sledovat? Našli mi totiž streptokoka a bojim se aby se při porodu nepřenesl na mlýho (malou). Jinak musim se přidat k ostatním maminkám a konstatovat, že Mudr. Straka je opravdu hrozně fain. Doufam, že budu mít štěstí a bude tam až budu rodit
Tak to už máš taky za pár ![]()
Já mám taky streptokoka a žádné obavy, píchnou nám před porodem látku, aby se na mimíska nepřenesl
Ale jinak by mělo být všechno v jedné budově na jednom patře, jsou přestěhovaný úplně, tak je to bájo. Já už u něj taky byla, a musím říct, že jsem se docela lekla jak je mladý
ale na tom, že je fain nic nemění. Dá se snim i domluvit, aby byl u tvého porodu. Já abych pravdu řekla je mi úplně jedno kdo mě odrodí, hlavně aby to bylo všechno vcajku a bez komplikací. ![]()
No tak hlavně aby mi to stihli píchnout
Doufam, že to nebude žádnej velkej fofr. Tak sem pak nezapomeň napsat jak to všechno probíhalo. Už jezdíš na měření ozviček? Od kdy se začíná? Já už jsem uplně zapomněla jak jsem to měla u malýho.
Rodila jsem na den presne pred 8 mesici v kr nemocnici a super, jen interier nic moc ale na tom nezalezi a v nom bure urcite pekny, priste pujdu ooet do kt doporucuji za me urcite
@petulax píše:
No tak hlavně aby mi to stihli píchnoutDoufam, že to nebude žádnej velkej fofr. Tak sem pak nezapomeň napsat jak to všechno probíhalo. Už jezdíš na měření ozviček? Od kdy se začíná? Já už jsem uplně zapomněla jak jsem to měla u malýho.
Nu to by měli stihnout
já nečekam, že druhý porod bude nějak rychlý, ale mohl by
JJ u ž jezdím druhý týden, tj. od 38.tt, mělo by se správně chodit už od 37.tt, ale všechno záleží na tvém gynekologovi, kdy tě tam pošle a hlavně jak tě hlídá. Já chodím ke Kubešovi a snim jsem se domluvila, jestli už můžu přejít do nemocnice, ptže mi to pan Straka sám navrhl, a on souhlasil, tak už chodim tam. JJ nezapomenu ![]()
@Vrtul píše:
Rodila jsem na den presne pred 8 mesici v kr nemocnici a super, jen interier nic moc ale na tom nezalezi a v nom bure urcite pekny, priste pujdu ooet do kt doporucuji za me urcite
Díky za info
Ta stará nemocnice fakt byla děs, kvůli tomu jsem tenkrát radši jela do Domažlic. Ale máš pravdu v tom, že teď už to vidim jinak a je uplně jedno kde rodíš ![]()
@Renyren píše:
Nu to by měli stihnoutjá nečekam, že druhý porod bude nějak rychlý, ale mohl by
JJ u ž jezdím druhý týden, tj. od 38.tt, mělo by se správně chodit už od 37.tt, ale všechno záleží na tvém gynekologovi, kdy tě tam pošle a hlavně jak tě hlídá. Já chodím ke Kubešovi a snim jsem se domluvila, jestli už můžu přejít do nemocnice, ptže mi to pan Straka sám navrhl, a on souhlasil, tak už chodim tam. JJ nezapomenu
No tak to mam ještě čas na měření ozev. Můj Dr. to považuje za zbytečnost, jak mi sdělil u prvního těhu, takže si to budu muset zařídit sama. No hledně tý rychlosti mě alespoň všichni říkají, že druhý porod je prý rychlejší
nebo mě tim možná uklidňujou, a druhý děti jsou prý hodnější…
(ale neboj tak naivní nejsem). Určitě dej vědět, docela ti závidim, že už to máš takhle blízko, mě ty dva poslední měsíce přijdou nekonečný, hrozně se na špuntíka těšim. Ty máš první holčičku? Jak je stará? Já mam kluka a jsem docela zvědavá jak na to miminko bude reagovat, je mu teprv 2,5 roku.
@petulax píše:
No tak to mam ještě čas na měření ozev. Můj Dr. to považuje za zbytečnost, jak mi sdělil u prvního těhu, takže si to budu muset zařídit sama. No hledně tý rychlosti mě alespoň všichni říkají, že druhý porod je prý rychlejšínebo mě tim možná uklidňujou, a druhý děti jsou prý hodnější…
(ale neboj tak naivní nejsem). Určitě dej vědět, docela ti závidim, že už to máš takhle blízko, mě ty dva poslední měsíce přijdou nekonečný, hrozně se na špuntíka těšim. Ty máš první holčičku? Jak je stará? Já mam kluka a jsem docela zvědavá jak na to miminko bude reagovat, je mu teprv 2,5 roku.
@Renyren píše:
JJ říká se to, ale tam asi stejně nejvíc záleží na velikosti miminka a jestli náhodou třeba nemá omotanou pupeč. šňůru a tak, známá rodila dva kluky a první třeba rychlejší, než ten druhý. Tak uvidíme nu, jsem pro rychlejší variantu, ale nikdy nevíš co se můžestát nu
Jj máme první holčičku a druhé mimi by měla být taky holčičkatakže bude mít tatínek co dělat aby nás všechny uhlídal
Malé je už 3,5r. a docela říká, že se ni mimi těší, ale kdo ví jak to bude, že? Se žárlením a tak.
No tak to máme asi každá stejný stim že to neutíká, mě přijde i ten týden už dlouhý a pořád to ani na to, že budu rodit nevypadá.
Tak bych raději rodila rychlejš, ale ne až zas moc rychle, takový nějaký zlatý střed, teda kdybych si mohal vybrat
( a to asi neklapne).S tou pupeční šňůrou bych měla taky strach. Když jsem se ptala svého Dr. tak mi řekl, že je to banalita omotaná pupeční šňura. Což se mi moc nezdá. Doufam, že to bude v pohodě. Já si to těhotenství nějak neumim asi užít, furt se něčeho bojim ![]()
Tak to máš dobrý, že už máš doma jednu malou chůvu, ta ti bude pomáhat. HOlky k tomu mají prostě cit, uvidíš. To ten muj drak
má teď největší radost když se může rozběhnout a skočit mi na břicho a to už jsem mu domlouvala, naplácala..a nic to neni platný
Takže se trochu bojim jak to bude vypadat až se to narodí.
@petulax píše:
Tak bych raději rodila rychlejš, ale ne až zas moc rychle, takový nějaký zlatý střed, teda kdybych si mohal vybrat( a to asi neklapne).S tou pupeční šňůrou bych měla taky strach. Když jsem se ptala svého Dr. tak mi řekl, že je to banalita omotaná pupeční šňura. Což se mi moc nezdá. Doufam, že to bude v pohodě. Já si to těhotenství nějak neumim asi užít, furt se něčeho bojim
Tak to máš dobrý, že už máš doma jednu malou chůvu, ta ti bude pomáhat. HOlky k tomu mají prostě cit, uvidíš. To ten muj drakmá teď největší radost když se může rozběhnout a skočit mi na břicho a to už jsem mu domlouvala, naplácala..a nic to neni platný
Takže se trochu bojim jak to bude vypadat až se to narodí.
banalita jo? To je teda expert, jako vim, že jsou i horší komplikace, ale tohel mi moc jako banalita nepřijde, když je třeba jednou tak jo v pohodě, mimi by mělo jít v poho ven, ale když je třeba ještě někde umotaná? No nebudem se stresovat ne?
á jsem si ho pěkně užila, v posteli a pořád chrněla
Ale, čím víc se to blíží, tím víc se tady stresuju, jak to asi bude, a dopadne. ![]()
Nu tak to neznáš naší dračici
ta vydá za 10 kluků, neni to zas takový medík, mít doma holčičku, kord když je svéhlavá a neponaučitelná, a hlavně na ni nic nezabírá, takže tady porád čekám až drobet zase povyroste a bude o něco klidnější. Jako neni zas tak hrozná, ale někdy má chvilky, prostě na zabití
Aby toho CITU nebylo až až ![]()
Taky pěkného zlobíka doma máš, 2,5 r, to ještě moc nechápe nu, že máš mimi v bříšku, my malou upozorňovali už od začátku těhu. A docela to chňápe, ale je starší, tak je to znát. Chce to prostě od začátku co bude mimi doma hlídat, to bude o nervy ![]()
@Renyren píše:
banalita jo? To je teda expert, jako vim, že jsou i horší komplikace, ale tohel mi moc jako banalita nepřijde, když je třeba jednou tak jo v pohodě, mimi by mělo jít v poho ven, ale když je třeba ještě někde umotaná? No nebudem se stresovat ne?á jsem si ho pěkně užila, v posteli a pořád chrněla
Ale, čím víc se to blíží, tím víc se tady stresuju, jak to asi bude, a dopadne.
Nu tak to neznáš naší dračicita vydá za 10 kluků, neni to zas takový medík, mít doma holčičku, kord když je svéhlavá a neponaučitelná, a hlavně na ni nic nezabírá, takže tady porád čekám až drobet zase povyroste a bude o něco klidnější. Jako neni zas tak hrozná, ale někdy má chvilky, prostě na zabití
Aby toho CITU nebylo až až
Taky pěkného zlobíka doma máš, 2,5 r, to ještě moc nechápe nu, že máš mimi v bříšku, my malou upozorňovali už od začátku těhu. A docela to chňápe, ale je starší, tak je to znát. Chce to prostě od začátku co bude mimi doma hlídat, to bude o nervy
Tak to máš doma taky pěknou dračici
Já myslela, že ty holčičky jsou takový pomocnice. Ale budeme doufat, že se to poddá. Tak nějak teď doufam v pomoc čertů, alespoň na chvilku ![]()
Já nevěřim, že by mu úmyslně ublížil, má děti rád i malinkatý, ale bojim se aby si s nim nechtěl hrát nebo mi ho třeba nechtěl někam přinést
jako se to stalo mojí kamarádce.
Ten odpočinek ti fakt závidim, já už mam kolikrát stavy, že jsem uplně k. o.
To si mi ani neměla psát o tý pupeční šňůře
to jsem ani netušila, že se to dá i několikrát omotat.
S blížícím se porodem ten strach stoupá, to bude asi normální. Jinak muj Dr. je opravdu výbornej, ještě pořád se divim, že u něj ještě jsem
Všechno je pro něj uplně normální…si pak připadam jako histerickej hypochondr!
Ahoj holky tak jsem nevěděla kde a skvěle jste mi poradili já měla mít termín 29.listopadu 2012 ted momentálně přenáším v úterý zase k panu doktorovi Kožnarovi do Sušice a ve středu mě pošle do nemocnice.Jsem prvorodička a tady všude jsem četla jak je hrozný vyvolaný porod-----hodně se bojím, vím že to musí bolet a vím že to nebude sranda ale nějaké příspěvky mi opravdu dali zabrat ani jsem do těd nevěděla co to je oxitoxin
a asi jsem u toho měla zůstat:(
Ještě bych se taky ráda zeptala jak je to s přítelem u porodu, jestli tam se mnou může být při všem nebo bude muset odejít:( bez něj to bude ještě asi težší:(
Holky prosím napište někdo at vím alespoň trochu do čeho jdu ![]()
@Nelousik píše:
Ahoj holky tak jsem nevěděla kde a skvěle jste mi poradili já měla mít termín 29.listopadu 2012 ted momentálně přenáším v úterý zase k panu doktorovi Kožnarovi do Sušice a ve středu mě pošle do nemocnice.Jsem prvorodička a tady všude jsem četla jak je hrozný vyvolaný porod-----hodně se bojím, vím že to musí bolet a vím že to nebude sranda ale nějaké příspěvky mi opravdu dali zabrat ani jsem do těd nevěděla co to je oxitoxina asi jsem u toho měla zůstat:(
Nevím jestli ti poradím, ale mě syna vyvolávali v Domažlicích, kvůli vysokýmu tlaku, ale u každý mamky zabere ta tableta jinak. Dostala jsem ji se sousedkou na posteli ve stejnou dobu a ona rodila o 8 hodin dřív než já
Ale neboj nevim jakej máš práh bolestivosti, ale dá se to vydržet. Já mam deprese i z náběrů krve a porodila jsem bez epidurálu ![]()
Manžel se mnou byl celých 8 hodin od tý doby co mi začali bolesti až do porodu a potom ještě asi 3 hodky po porodu. Předpokládam, že to všude funguje stejně! Jinak to ohledně toho oxitocinu nechápu? Co by to podle tebe mělo být? Já to dostala v kapačce když mě přijímali do porodnice a nějak jsem to neřešila, mělo by to taky rozběhnout porod… alespoň takhle mi to bylo řečeno.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Já mam termín 17.2. takže mam relativně ještě čas. Jen nevíš jak je to tam s novorozeneckým a s tím, pokud by bylo mimčo potřeba intenzivnějš sledovat? Našli mi totiž streptokoka a bojim se aby se při porodu nepřenesl na mlýho (malou). Jinak musim se přidat k ostatním maminkám a konstatovat, že Mudr. Straka je opravdu hrozně fain. Doufam, že budu mít štěstí a bude tam až budu rodit