Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Nelousik píše:
Holky prosím napište někdo at vím alespoň trochu do čeho jdu
takz mi v kt vyvolávali porod a za dvě hodky od tablety bylo po všem
) na sále jsem byla dohromady 10 min a přítel tam byl se mnou. neboj se
@Mauzik2 píše:
@petulax ja uz porodila pred 10 mesici, skoro pred 11ale mam tady kamaradku Petu co ceka ted v prosinci..nejsi to ty? nemas uz syna Tomaska?
Ahoj, nemam, to musí být někdo jiný
A rodila jsi v Klatovech jo?
@petulax jj rodila, dvakrat..poprve v roce 2006 v 26 tydnu, syn mel 800g a 40 cm a ted pred necelym rokem…ani tehdy, ani ted jsem si nemohla na nic ztezovat..
jinak u prvniho porodu muz nebyl, tady ze Susice me vcezli sanitou a jemu rekli, ze bud budu v KT nebo v Plzni, podle situace, takze az kdyz jsem mu ja volala v noci po probuzeni, ze jsem v Kt vedel, co je s nama,..u dverky byl u porodu a bylo to pro me mnohem snazsi..
@Mauzik2 píše:
@petulax jj rodila, dvakrat..poprve v roce 2006 v 26 tydnu, syn mel 800g a 40 cm a ted pred necelym rokem…ani tehdy, ani ted jsem si nemohla na nic ztezovat..
jinak u prvniho porodu muz nebyl, tady ze Susice me vcezli sanitou a jemu rekli, ze bud budu v KT nebo v Plzni, podle situace, takze az kdyz jsem mu ja volala v noci po probuzeni, ze jsem v Kt vedel, co je s nama,..u dverky byl u porodu a bylo to pro me mnohem snazsi..
Ahoj ![]()
Ty brďo to jsi to první měla docela dost brzo. A to si tě teda nechali v KT i když se malej narodil ve 26. týdnu? Já myslela, že to lifrujou rovnou na PLzeň. Jak jsi přišla na to, že rodíš v tom 26. týdnu? Promiň že se tak blbě ptam, ale jsem z toho trošku v šoku. Asi bych si myslela, že to je planej poplach, pokud bymi nepraskla voda. To musel být brouček malinkej. Jakpak si Vás tam dlouho nechali? ![]()
@petulax no praskla mi voda, takze se nedalo uz nic delat..ja zustala v KT po akutni sekci a pro malyho si prijeli z Plzne, cekali uz na sale, ani jsem malyho nevidela, az po 7 dnech..kdyz me pustili ze spitlu, pak jsme byli pul roku v Pzni na neonatologickym..malej na tom byl zle..mam fotky na profilu, pridam si te do pratel..muzes kouknout ![]()
@Mauzik2
No tak to je mazec, to si neumim a snad ani nechci představit, že by mi malýho odvezli hned po porodu a já ho týden neviděla. Muselo to být pro tebe strašně těžký. Hlavně to musel být asi docela šok v tom 26 týdnu co? A druhý mimi jsi měla normálně v termínu? Asi se moc vyptávam co? Ale neumim si to vůbec představit. Doufam, že je malej už v pořádku. Přidala jsem si tě do přátel, jen nevim jestli správně.
@Mauzik2
Ahoj, koukam že sis pěkně užila první porod, no ale hlavně, že to malej krásně zvládl. Je to až neuvěřitlné, že v dnešní době se dá zachránit i tak malé miminečko, jedině dobře ![]()
A jak byl veliký, tak do ručky ne? No já jsem taky zvědavka. Ale taky si to nedokážu představit. Člověk musí mít hodně síly, aby tohle všechno zvládnul.
No vezmi si pytlik soli, usyp 200 gramu a zbytek pytliku si dej do dlane..to je presny..ted uz je malymu 6 lt, sice nejaky potize ma, ale neni to nic tragickeho (hur mluvi, ma spatnou motoriku prstu, pouziva jen ukazovak, palec a prostredik, takze na psani je to spatne..ted mame odklad a pristi rok uvidime
jinka v klatovskem deniku je Nela..uz porodila..krasny miminko ![]()
No to musel být fakt malinkatej. Sice jsou určitě ty věci, který mu zůstaly nepříjemný, ale četla jsem příběhy, který dopadly mnohem hůř. A co tak dostal odklad, škola mu neuteče… ještě se bude v životě dlouho učit. Alespoň si prodlouží mládí
Jiný maminy, a neni jich málo, ten odklad chtějí a víceméně ho ani nepotřebujou. Na druhou stranu, je fakt úžasný jak už dnes dokážou takovýho drobečka zachránit. Paráda a klobouk dolů! ![]()
Myslela jsem si, že je to ona. Tak to dobře dopadlo, pustili tam i manžela, jak tam píšou
Jééé už abych toho broučka taky měla u sebe. Samozřejmě až dozraje jeho čas!!! PS: už jsem se tam dostala a viděla jsem toho tvýho broučka. Fakt malinkatej šmoulíček…
Tak papa
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.