Porodnice Pardubice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41882
26.9.11 21:49

Třeba ten samej, co jsi měla ty, že jsi musela jet rodit sem..Že všechny těhule z vesnic a městeček v okolí jezdí sem? :nevim: :nevim:
A sam určo víš, že ten stopstav může bejt zrušenej minutu potom, co tě naložili do sanitky směr Pardubice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
26.9.11 21:53

No, na dveřích stálo sobota od 11:00 do neděle 11:00 (než propustí někoho domů), já přijela v 18:00, což asi nikoho nepropustili :lol: A ještě přijeli další 2 z HK rodit tam :lol:
Já jsem Dr. ukecávala, že když to přes noc nebude ať si mě tam nechají, že tam chci zůstat.. Bohužel, neměli mě kam dát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
26.9.11 23:04

No vidíte a já jdu zcela dobrovolně rodit znovu do Pardubek… Teda jestli to stihnu do malování,bohužel mám TP 1.10. A jinde rodit nechci.

Mony Když jsem četla tvůj deníček, o moc horší než můj porod mi to nepřišlo, vlastně jsme to měly skoro stejné, ale já z toho měla tenkrát dobrej pocit a radost, že malá je po těch peripetiích zdravá, i když jsem si své za 24 hodin prožila a ve finále sekce v celkové narkoze (monitory naprd…-ležela jsem na nich v kontrakcích sedm hodin…)… Ale nemám z toho nijak negativní pocit, sama jsem doktorka a věřím, že většina dělala co mohla… Takže ono to je asi hodně i o momentálním naldění nás rodiček… A o snášení bolesti a konkrétní situace. Pořád říkám, že i dva navlas stejné porody můžou být pro každou z nás naprosto jiné…
Malou mi dovezli na přisátí na JIP cca za 2-3 hodiny (trochu mi to splývá), pak eště jednou a pak až druhý den, abych si odpočala…
Rozkojila jsem se tam uplně normálně, žádný rozkousaný bradavky, příkrmy ano, ale to mi nevadilo, dávala jsem pak i doma (teď mě někdo ukamenuje-malá v noci vydržela spát dýl a všichni jsme byli odpočatější)-teď to mám v plánu rovnou… Dulík se jí snažili nacpat jednou, naše malá ale nedudala nikdy, takže měli smůlu :mrgreen: (to teda bylo jediné, kdy jsem se trochu divila - ofiko téměř zákaz používání vlastních dudlíků a malá mi byla přivezena s erárem, ale neřešila jsem to)
Takže Womanz - kvůli tomu určo takhle nepřemýšlej. Mysli spíš tak, že kdyby nedejbože mělo něco být s mímem při nebo po porodu, je neonatologie určo líp vybavená u nás než v Chrudimi…
Já bohužel jsem v situaci, že panikařím z toho, že ty Pardubky prostě nestihnu kvůli malování…
:zed:
Krmar Děkuji, děkuji, no ve čt jdu do první rizikovky - třeba mi na pátek, jako na poslední den něco vymyslej. Klidně bych šla i do císaře… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
27.9.11 17:35

Ahojky jsem z pardubic a bydlim tady kratkou dobu. Termin mam az na 28.10 ale pan doktor řika že mala přijde dřiv. Mam strach rodit v pardubicich už jen proto, že jsem se nikdy nesetkala s tak nepřijemnymi lidma jako tady a to včetně pardubiccke porodnice když jsem tam byla na změřeni hrdla. Nevim jestli se ke mně lidi chovaji tak protože mi je 18 a ´budu mladou matkou. Moc jsme se stěhovali a za život jsem nepotkala nepřijemnějši lidi jako tady.. Mam strach uplně za všeho hlavně z toho že zrovna mame auto v opravně a ja nevim jestli neni problem si zavolat sanitku?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
27.9.11 17:40

Sanitka pro rodící moc často nejezdí nikde…nemají to rádi, většina porodů ,,trvá,, takže si myslim, že problém s tím budeš mít asi všude..ne jen tady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
27.9.11 22:18

Já jsem byla v pardubické porodnici spokojená. Jsou tam sestřičky, které jsou naprosto úžasné a je vidět, že je práce baví, pak takový normál a bohužel se najde i nějaká můra - to samé mezi doktory, ale to je určitě všude a je to jen o štěstí, na koho člověk narazí. Do puntíku souhlasím s názorem ozzyaoggy. Hlavně, aby bylo vše v pořádku - zdravá maminka i miminko.
K laktačním poradkyním se vyjádřit nedokážu, problém s kojením jsem neměla ani u jednoho. Dudlík sice vyfasovala taky, ale to bych nehrotila, tak návykové to zase není. Sice přiznávám, že mě to taky překvapilo, ale na druhou stranu docela chápu, že si tam nemohou nechat řvát 15 miminek celou noc. Jen by si teda mohly pak zkusit mi vynadat, že mám sebou svůj, když jí sami vrazily erár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
27.9.11 23:01
krmar píše:
Já jsem byla v pardubické porodnici spokojená. Jsou tam sestřičky, které jsou naprosto úžasné a je vidět, že je práce baví, pak takový normál a bohužel se najde i nějaká můra - to samé mezi doktory, ale to je určitě všude a je to jen o štěstí, na koho člověk narazí. Do puntíku souhlasím s názorem ozzyaoggy. Hlavně, aby bylo vše v pořádku - zdravá maminka i miminko.
K laktačním poradkyním se vyjádřit nedokážu, problém s kojením jsem neměla ani u jednoho. Dudlík sice vyfasovala taky, ale to bych nehrotila, tak návykové to zase není. Sice přiznávám, že mě to taky překvapilo, ale na druhou stranu docela chápu, že si tam nemohou nechat řvát 15 miminek celou noc. Jen by si teda mohly pak zkusit mi vynadat, že mám sebou svůj, když jí sami vrazily erár.

Takže koukám furt stejné :lol: :lol: :lol: Beva, zrovna jsem si vysterilizovala svůj krásnej dudan a přihazuju do tašky :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
28.9.11 06:44

Moje zkušenost:

Jak už jsem někde psala, přijela jsem o půlnoci a porodila jsem pomocí epiduralu a oxytocinu až pozdě odpoledne..
Na porodním sále jsem byla sama (manžela jsem tam nechtěla) a musím říct, že mi dost pomohly studentky…každých 15min.mě chodily kontrolovat a prohodit pár slov..výborné odreagování :palec:

Co se týká samotného porodu, tak jsem tak nějak vnitřně věřila, že se nemůže nic špatného stát, i když během těch nejsilnějších kontrakcí všichni někam zmizeli a já tam na lůžku sama křičela…
Jakmile se můj řev změnil na řev tlačící, najednou tam zase všichni byli a během sekundy byla postel, na které jsem stále ležela, předělaná na porodní kozu :potlesk:

Co se týká personálu, tak je to opravdu kus od kusu ..
Přišlo mi líto, že až během posledních minut kontrakcí, mi PA „ukázala“ jak mám prodýchávat… :oops: celou dobu jsem dýchala blbě :zed:

Další postřeh:

Při každé vizitě přinesla sloužící sestra desky s info o rodičce a dala je na stůl nebo rovnou do postele.
Ještě s jednou maminou jsme se na to vrhly :-)
Je tam průběh porodu, ztráta krve, komplikace a abgar skóre miminka..
Jsem si stopro jistá, že jsem tam měla napsáno : Kříšení a odsávání ..
Bohužel v propouštěcí zprávě nic takového nenapsali :pocitac: :pocitac: :?: :?: :?: :?: :?:

Další:

S námi na pokoji byla Vietnamka, která neuměla ani ň česky..
Při poslední vizitě ji nějak dokázali vysvětlit, ať pozve překladatele a opravdu přišel někdo z rodiny..
Sdělovali jí to před ostatníma :zed:
Měla těžký porod, tak jí překládala co se všechno dělo a co s ní dělali…
Pak mudr.poznamenala směrem k překladatelce : Jo a dítě bylo přidušené, ale to jí asi neříkejte !!!! :zed: :zed:

Škoda takových chyb !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
28.9.11 13:48
jemyna píše:
Moje zkušenost:

Jak už jsem někde psala, přijela jsem o půlnoci a porodila jsem pomocí epiduralu a oxytocinu až pozdě odpoledne..
Na porodním sále jsem byla sama (manžela jsem tam nechtěla) a musím říct, že mi dost pomohly studentky…každých 15min.mě chodily kontrolovat a prohodit pár slov..výborné odreagování :palec:

Co se týká samotného porodu, tak jsem tak nějak vnitřně věřila, že se nemůže nic špatného stát, i když během těch nejsilnějších kontrakcí všichni někam zmizeli a já tam na lůžku sama křičela…
Jakmile se můj řev změnil na řev tlačící, najednou tam zase všichni byli a během sekundy byla postel, na které jsem stále ležela, předělaná na porodní kozu :potlesk:

Co se týká personálu, tak je to opravdu kus od kusu ..
Přišlo mi líto, že až během posledních minut kontrakcí, mi PA „ukázala“ jak mám prodýchávat… :oops: celou dobu jsem dýchala blbě :zed:

Další postřeh:

Při každé vizitě přinesla sloužící sestra desky s info o rodičce a dala je na stůl nebo rovnou do postele.
Ještě s jednou maminou jsme se na to vrhly :-)
Je tam průběh porodu, ztráta krve, komplikace a abgar skóre miminka..
Jsem si stopro jistá, že jsem tam měla napsáno : Kříšení a odsávání ..
Bohužel v propouštěcí zprávě nic takového nenapsali :pocitac: :pocitac: :?: :?: :?: :?: :?:

Další:

S námi na pokoji byla Vietnamka, která neuměla ani ň česky..
Při poslední vizitě ji nějak dokázali vysvětlit, ať pozve překladatele a opravdu přišel někdo z rodiny..
Sdělovali jí to před ostatníma :zed:
Měla těžký porod, tak jí překládala co se všechno dělo a co s ní dělali…
Pak mudr.poznamenala směrem k překladatelce : Jo a dítě bylo přidušené, ale to jí asi neříkejte !!!! :zed: :zed:

Škoda takových chyb !!!!

Je pravda, že dneska s námi zachází, jako že všechno máme načtené a všechno víme - já chodila před prvním na těhu cvičení a dýchání jsem měla nacvičené perfektně, ale opravdu to chtělo nějaký čas, než jsem dokázala zadržet dech na celou minutu, co trvá kontrakce, ale taky jsem syna „vyprdla“ na jedno zatlačení. Na sále mi taky nikdo neříkal jak dýchat, resp. těsně před tlačením jak píšeš ty. A papíry jsme taky lustrovaly :mrgreen: :oops:

Oggyaozzy jen si dudlíka vem, nikdo ti na to nic neřekne, i kloboučky jsem pro jistotu měla, i když je sama nemám ráda, ale jsou situace, kdy se hodí. A kdyby na tebe nebyli zrovna hodní, ty se o sebe určitě postarat dokážeš že? Už jsi něco v tomto těhotenství prožila, takže porod by pro Tebe mohl být sladkou odměnou za vše. Přeju ti, aby byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
28.9.11 14:08

Já vím, že se nikdo s nikým nemazlí, jen mě mrzelo, že mě slyšeli hekat a dýchat jak pejska a nikdo mě neopravil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
28.9.11 16:32

a tak mě napadlo, co říkáte na tamní stravu?? K snídaní čerstvé loupáky nebo chleba :lol: :lol: K obědu hrachová kaše a broskve :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
28.9.11 20:38
MonnyDee píše:
a tak mě napadlo, co říkáte na tamní stravu?? K snídaní čerstvé loupáky nebo chleba :lol: :lol: K obědu hrachová kaše a broskve :lol: :lol:

asi standartní porodnicová strava (ironie!) - já jsem dostala první poporodní den čočku a podotýkám, že v CHRUDIMI!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
28.9.11 20:48

no jo, oni vaří pro nemocnici pro porodnici asi extra nee, jen by to šlo možná řešit nějakou dietou :nevim: . Po císaři jsme taky měly jinou stravu, než ty co rodily přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
28.9.11 20:49
AramisDeMar píše:
MonnyDee píše:
a tak mě napadlo, co říkáte na tamní stravu?? K snídaní čerstvé loupáky nebo chleba :lol: :lol: K obědu hrachová kaše a broskve :lol: :lol:
asi standartní porodnicová strava (ironie!) - já jsem dostala první poporodní den čočku a podotýkám, že v CHRUDIMI!!!

a pak mimča nemají mít prdíky že :mrgreen: :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
28.9.11 20:50
krmar píše:
no jo, oni vaří pro nemocnici pro porodnici asi extra nee, jen by to šlo možná řešit nějakou dietou :nevim: . Po císaři jsme taky měly jinou stravu, než ty co rodily přirozeně.

Já jsem po CS měla to samé co kolegyně z pokoje co rodila přirozeně.. 8-o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková