Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Třeba měla z nějakého důvodu stejnou dietu jako ty. Taky nevím jaký je důvod k dietě po SC. Zřejmě pomalý přechod na normální stravu, když první den ti dávají jen glukozu žilně.
To je zvláštní, mě daly už piškoty a přesnídávku hned po ráno po císaři, ještě na JIPce ![]()
čočku, to je dobrý-ironie.Já dostala houskový knedlíky, vůbec mi to nedošlo až když malá v noci řvala jak tur
já sežrala 4-ty knedlíky, no měla jsem hlad-no
ted už si dám pozor
![]()
čočku, to je dobrý-ironie.Já dostala houskový knedlíky, vůbec mi to nedošlo až když malá v noci řvala jak tur
já sežrala 4-ty knedlíky, no měla jsem hlad-no
ted už si dám pozor
![]()
Děkuji všem za odpovědi. Ještě bych se chtěla zeptat četla jsem že bych mněla mit s sebou prohlášení o jménu dítěte… kde ho seženu?? A ještě jesli si mam sebou hnedka brat veci na malou nebo si je mam nechat přivest? A kdyby ste poradili ci všecko bych mněla mit pro mimi… Vypadam asi trapně ale přeci jen je to lepši vědět od někoho kdo to ma za sebou
Děkuji
Prohlášení o jméně -řekni si setřičce u tvého gyndr.,věcičky na malou nech připravené doma.Až půjdete domů tak ti je přivezou.Já jsem teda rodila v Chrudimi,ale na mimi jsem měla plíny a ubrousky,Bepanten,oblečení jsme měli erár.Ale to může být v každé porodce jinak
![]()
Savi7 píše:
Děkuji všem za odpovědi. Ještě bych se chtěla zeptat četla jsem že bych mněla mit s sebou prohlášení o jménu dítěte… kde ho seženu?? A ještě jesli si mam sebou hnedka brat veci na malou nebo si je mam nechat přivest? A kdyby ste poradili ci všecko bych mněla mit pro mimi… Vypadam asi trapně ale přeci jen je to lepši vědět od někoho kdo to ma za sebouDěkuji
Prohlášení o jménu buď na gyndě, nebo na magistrátu.. Jinak já měla pro malýho do porodky - plíny a ubrousky
A věci na odjezd z porodky mi v den propuštění dovezl manžel ![]()
díky holky
Ach jo ja se snad nedočkam
termin mam sice až na 28 řijna ale ja ma podcit jakoby to mnělo přijit co nejdřív
Nemam ani tak strach z porodu než z personalu
když sem tam byla na jednom vyšetření tak si akorat pamatuju jak byla ta doktorka nepřijemna prej zase nějaká mlada.. ![]()
Savi- neboj, v Pce jsem porodila 13.9. syna a personál byl v pohodě a to jsem „prý“ chytla nejhorší směnu na porod ![]()
Savi7,když se do Pardubic bojíš,tak proč tam jdeš rodit?Tak jeď bu´D do Chrudimi nebo do Hradce.Myslím,že v Pardubicích teď 14 dní malují,takže budou mít stejně zavřeno.Držím palce,ať jsou na tebe příjemní.
Savi7,když se do Pardubic bojíš,tak proč tam jdeš rodit?Tak jeď bu´D do Chrudimi nebo do Hradce.Myslím,že v Pardubicích teď 14 dní malují,takže budou mít stejně zavřeno.Držím palce,ať jsou na tebe příjemní.
tak ani dnes to na porod do půlnoci nevypadá, pokud nepraskne voda…takže mě asi hradec nemine…ale už je mi to jedno, chci to mít za sebou i kdybych měla rodit v autě ![]()
Nevim no přeci jen mam v pardubicich mamku a přitele…A k to auto mame v opravně…Nějak to zvladnem.. Jak sem tak pročitala diskuze a deničky a všude jsou plusy i minusy..Tak doufam že to dopadne ok:)
Takže vážení, píšu svou úúúúúúžasnou zkušenost s rizikovkou v Pardubicích - resp. s dr. Mindžákem
TP mám dle MS v pondělí, dle utz zítra… V pondělí jsem byla u své gyndr., která mě na čtvrtek poslala do rizikovky, že mě třeba do pátka stihnou nějak vyřešit (indukce, sekce?).. Jsem po prvním císaři, v termínu, s gestačním diabetem a nulovým nálezem na čípku. Odhad mimča z minulého tt 3,5kg… No, takže ve čtvrtek monitor (klid totální, byly jsme tam všehovšudy čtyři maminy, prý ani neběžell žádný porod a i na pátek neměli žádné plánované porody či sekce..) a pak pan „doktor“ - první uvítání u pc - „Co si jako vaše dr.myslí, že vás sem pošle den před zavřením porodnice?“ Tím mě totálně odzbrojil… Pak už to byla jen snůška lhostejných keců typu: Tu vaši kombinaci-cukrovka x po SC atd… vyřeší kdejaká okreska (myšleno Chrudim), takže si do týdne dojeďte tam, nabo když eště naporodíte, přijďte 17… (
)… Laxně mě vyšetřil - nález nulový (to už měl mimochodem předepsané v pc-pán je vševěd) a pak mě poslal na utz,ale s tím, že pokud mě výslovně za ním nepošlou, že už se nemám vracet… Když jsem čekala na utz, pan doktor už odjížděl výtahem neznámo kam.. Odhad dle utz téměř 3,9 kg!!! Co teď??? Obvolala jsem známou dr na chíře, která vše vylíčila doktorce Šilerové, a ta ať okamžitě jedu do HK, že to jasná indikace na sekci… (do Chrudimi ne, kvůli té cukrovce..) No tak jsem ještě letěla do HK, kde skoro netušej, že se Pardubky zavíraj-pozor, stopstavy tam budou i tak, posílaj do Litommyšle a do Náchoda, když je plná kapacita… Tam mě objednali na dnešek k primářce do rizikovky a světe div se, v pondělí mám příjem na plánovaného císaře… Poměrně vážně zvažuji podání stížnosti na Komoru…
(tím nechci hanobit celou porodnici, páč s minulým porodem jsem neměla absolutně problém, celé to je jen o jednom nadutém, arogantním a línem pseudodoktorovi, kterej sedí na rizikovce jak páprda a řídí svět-nejednu mou známou rozbrečel svým hrubým chováním)
jooo vím o čem píšeš, já tam skončila v 23tt a chytla jsem taky Mindžáka, je to KOKOT a nestydím se za tu nadávku
pak se spousta lidí diví, že na Pardubickou porodnici každý nadává… Já nebrečet bolestma, tak brečím jenom z jeho slov, taková arogance a povrchnost do nemocnice nepatří… a silně zvažuju stížnost
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.