Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Káčulaa píše:
lyri ty jsi nedočkavka, ale chápu, že to je děs to čekání, kdy už, jakpak asi ty naše 2 maminy, no a holky hlavně sem piště co a jak porod, nebo spíš jak to probíhalo pak, zd avám dítě nechali, odnesli, kdo vás rodil, co sestřičky, já jsme rozhodnutá, že když mi mimčo budou chtít nějak brát, že po porodu nebo druhý den odejdu domů
Kamarádka mi zrovna včera psala, že si hlavně nemáš zapomenout říct, že ho chceš na bříško, jinak ho odnesou, ale prý jak která PA..
Jinak ale nesouhlasím s tím, co píšeš, že jak ti ho budou brát, tak jdeš domů, tady jde o to malé, ne o tebe, já bych tohle nepodceňovala..a nemyslim to zle ![]()
lyrica píše:Káčulaa píše:Kamarádka mi zrovna včera psala, že si hlavně nemáš zapomenout říct, že ho chceš na bříško, jinak ho odnesou, ale prý jak která PA..
lyri ty jsi nedočkavka, ale chápu, že to je děs to čekání, kdy už, jakpak asi ty naše 2 maminy, no a holky hlavně sem piště co a jak porod, nebo spíš jak to probíhalo pak, zd avám dítě nechali, odnesli, kdo vás rodil, co sestřičky, já jsme rozhodnutá, že když mi mimčo budou chtít nějak brát, že po porodu nebo druhý den odejdu domů
Jinak ale nesouhlasím s tím, co píšeš, že jak ti ho budou brát, tak jdeš domů, tady jde o to malé, ne o tebe, já bych tohle nepodceňovala..a nemyslim to zle
Anet právě že jde o malé a pokud nemá mámu v pohodě, pokud tam bude máma vystreslá, že oni se k tobě chovají jako k dalšímu kusu, tak je lepší odejít. Ale ty jsi prvorodička, já mám doma již 2 děti a alternativu za sebou, mám tam domluvenou i jednu PA, tak doufám, že to nepoženu do krajností, každopádně musí člověk být asi asertivní. Nenechám si malou bezdůvodně vzít, nemají na to právo, samozřejmě pokud je vše v pořádku, kdyby nastal nějaký problém, tak vše jde mimo, mluvím jen v případě , že je vše O.K.
To jsem chtěla slyšet..jinak máme u nás v uzavřené skupině holčinu a s tou by sis určo pokecala, ona na to kouká taky tak
Vysvětlovala mi to, já to jako chápu, i ve spoustě věcěch spíš souhalsím s vámi, ale jde mi jen o to, že jsou i takové maminy, co už nerozlišují ,,co je dobré,, a co je ,,už fanatické,,..víš určo jak to myslim..Když to přeženu na příkladu, tak třena prcek by měl žloutenku/nepřibíral/cokoliv a ony by i přesto prostě trvaly na tom, že jsou domů a podobně..
lyrica píše:samozřejmě pokud je vše v pořádku, kdyby nastal nějaký problém, tak vše jde mimo, mluvím jen v případě , že je vše O.K. To jsem chtěla slyšet..jinak máme u nás v uzavřené skupině holčinu a s tou by sis určo pokecala, ona na to kouká taky tak
no tak to je blbost, já nejsem fanatička, jen si myslí,mm, že už to mám v hlavě srované, pár porodů za sebou mám a jedná se vždy jen pokud je vše v pořádku, to znamená i to, že mrně musí prospívat, že je přirozený porod bez zásahů, bez komplikací, skore dobré, prostě vše O.K., ale já věřím, že k tomu nedojde, já bych nerada, jen vím, že už ale te dje lepší asi asertivnější chování, i když to nemám v povaze, tak v tomto asi ano, když chceš něčeho dosáhnout
rozhodně bych za žádnou cenu neriskovala nějak miminko, to zas enejsem taková fanatička
Káčulaa píše:
rozhodně bych za žádnou cenu neriskovala nějak miminko, to zas enejsem taková fanatička
Jj, nebylo to mířeno tobě, ale všeobecně..právě si myslím, že ty maminy, co jsou jak šílené, tak potom vrhají špatný světlo na vás, co t ochcete jinak, ale z rozumem..
lyrica píše:
lucca termín mám 16., ale vůůůůůbec bych se nezlobila, kdybych jela dneska![]()
![]()
Jo taky sem slyšela od kamarádky,že pokud to bude možné at si řeknu,že chci mimi hned k sobě,jinak ho odnesou a dostanu ho až po vážení atd..
lyrica píše:Káčulaa píše:Jj, nebylo to mířeno tobě, ale všeobecně..právě si myslím, že ty maminy, co jsou jak šílené, tak potom vrhají špatný světlo na vás, co t ochcete jinak, ale z rozumem..
jo, však já to beru, člověk musí přemýšlet s rozumem, ale už je to i tak, že si nenechá vše líbit, když vidí, že je vše v pořádku, krom toho budu mít porodní plán, tak uvidím, jsem zvědavá, s čím přijdou holky, já když si vzpomenu na sebe coby prvorodičku, byla jsme vyděšené tele
Aho holky, koukám že sem Savi ještě nepsala, ale už to má za sebou, Teodorka se narodila 4.11. 3,5kg a 49cm, už jsou doma. Psala to na diskuzi Pardubice
Já jsem dnes úplně mimo, od rána mám takový divný bolesti, jako při MS ale daleko silnější a strašně mě bolej záda
no a o tvrdnutí bříška každou hodinu ani nemluvím… do toho jsme tady ještě měli návštěvu a odjeli teď před chvilkou, takže jsem KO a jdu se natáhnout
womanz píše:
Aho holky, koukám že sem Savi ještě nepsala, ale už to má za sebou, Teodorka se narodila 4.11. 3,5kg a 49cm, už jsou doma. Psala to na diskuzi Pardubice
Já jsem dnes úplně mimo, od rána mám takový divný bolesti, jako při MS ale daleko silnější a strašně mě bolej zádano a o tvrdnutí bříška každou hodinu ani nemluvím… do toho jsme tady ještě měli návštěvu a odjeli teď před chvilkou, takže jsem KO a jdu se natáhnout
No, tak že by??????
Ahoj maminy
možná už se to rozneslo ale kdyby ne tak.Mindžák k 31.12.má padáka.Měl už šílený vystupy i s lékařema.A pár příhod se odehrálo co mi ted vykládala tchýně (je tam sálovka).tak co holky rodíte po Novém roce tak mužete být bez obav.
![]()
Káčulaa píše:Žádný předbíháááánííííwomanz píše:No, tak že by??????
Já jsem dnes úplně mimo, od rána mám takový divný bolesti, jako při MS ale daleko silnější a strašně mě bolej zádano a o tvrdnutí bříška každou hodinu ani nemluvím… do toho jsme tady ještě měli návštěvu a odjeli teď před chvilkou, takže jsem KO a jdu se natáhnout
womanz píše:
Anet tak si pospěš… u mě to moc dobře nevypadá
No neblbni a nikam nespěchej, ještě máš čas ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.