Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Já mám syna. A můj syn bohužel ( 2,5 let ) umí víc věcí než on v 5 letechvím že každé dítě je jiné.. a to jak se chová vím protože to vše říká jeho otec který je ale v práci 20 hodin denně 6 dní v týdnu..
vubec nerozumim te vete ![]()
@Kralikcek píše:
vubec nerozumim te vete
To jak to u nich doma chodí vím od jeho táty. Ale ten je hodně v práci takže s tím nic moc nezmůže..
@Anonymní píše:
To jak to u nich doma chodí vím od jeho táty. Ale ten je hodně v práci takže s tím nic moc nezmůže..
aha, takze ty jsi kolegyne z prace, dejme tomu.Nebo rodinna pribuzna.
Tak se nabidni, ze jej budes mit na nektere dny, pokud je to rodina. Treba na odpoledne.
Jsi teta?
Matka, pokud nema zajem o dite, tak asi ji nema cenu neco rikat.NEbo treba to lip neumi. ![]()
@Kralikcek píše:
aha, takze ty jsi kolegyne z prace, dejme tomu.Nebo rodinna pribuzna.
Tak se nabidni, ze jej budes mit na nektere dny, pokud je to rodina. Treba na odpoledne.
Jsi teta?
Matka, pokud nema zajem o dite, tak asi ji nema cenu neco rikat.NEbo treba to lip neumi.
Jsem švagrová. Denně posloucháme jak se ona o něj nestará. A už jsme ho měli. A od té doby nám ho nedala. Měli jsme ho hlídat celý den, nedala nám pro něj plínu a náhradní oblečení. Bohužel když jsme šli z venčí tak byl rychlý déšť a malý zmokl. Dala jsem mu náhradní oblečení svého syna.. a bylo zle jaktoze má jiné oblečení a atd.. ![]()
@Anonymní píše:
Jsem švagrová. Denně posloucháme jak se ona o něj nestará. A už jsme ho měli. A od té doby nám ho nedala. Měli jsme ho hlídat celý den, nedala nám pro něj plínu a náhradní oblečení. Bohužel když jsme šli z venčí tak byl rychlý déšť a malý zmokl. Dala jsem mu náhradní oblečení svého syna.. a bylo zle jaktoze má jiné oblečení a atd..
To mas tezky.Ja verim, ze to myslis dobre.ale s tim nic nenadelas. Pokud s ni nemas dobre vztahy, tak si nenecha od Tebe radit a pokud se ona nebude chtit zmenit, tak svy dite bude vychovavat dal tak, jak chce ona.
Bych tomu dala cas a nesnazila se jej za ten den, pokud Vam ho jeste pujci jej neco ucit, ale at si zazije i nejakou srandu, vylet.
Jezdi na vylety? jako rodina funguji? Treba jen ta vychova ji nejde ![]()
@Kralikcek píše:
To mas tezky.Ja verim, ze to myslis dobre.ale s tim nic nenadelas. Pokud s ni nemas dobre vztahy, tak si nenecha od Tebe radit a pokud se ona nebude chtit zmenit, tak svy dite bude vychovavat dal tak, jak chce ona.
Bych tomu dala cas a nesnazila se jej za ten den, pokud Vam ho jeste pujci jej neco ucit, ale at si zazije i nejakou srandu, vylet.
Jezdi na vylety? jako rodina funguji? Treba jen ta vychova ji nejde
Za celý život byli jen 1 x bazénu a 1 x zoo. Toť vše
@Anonymní píše:
Za celý život byli jen 1 x bazénu a 1 x zoo. Toť vše
Tak tam je spatne asi vse…proc spolu a jak dlouho jsou je asi zbytecne se ptat?
Jak psala ta prede mnou..nevenovani jeste neni porucha.Ja nemela taky zrovna ukazkovy detstvi a vylety taky nebyly a vyorstla jsem. Rodice jsou spolu do ted a do ted se hadaji a kazdy zije ve svem pokoji
.Nekomu to tak vyhovuje, jen nadavat na vse, ale nic s tim nedelat ![]()
@Kralikcek píše:
Tak tam je spatne asi vse…proc spolu a jak dlouho jsou je asi zbytecne se ptat?
Jak psala ta prede mnou..nevenovani jeste neni porucha.Ja nemela taky zrovna ukazkovy detstvi a vylety taky nebyly a vyorstla jsem. Rodice jsou spolu do ted a do ted se hadaji a kazdy zije ve svem pokoji.Nekomu to tak vyhovuje, jen nadavat na vse, ale nic s tim nedelat
Jí jsou přednější cigára.. a pes. Kluk vznikl úplně štěstím. Vysadila prášky a buch otěhotněla. Byla to lest aby se sní švagr nerozešel. A povedlo se jí to hned na první
@Anonymní píše:
Jí jsou přednější cigára.. a pes. Kluk vznikl úplně štěstím. Vysadila prášky a buch otěhotněla. Byla to lest aby se sní švagr nerozešel. A povedlo se jí to hned na první
no a mas nejakou radu? krome toho, ze jej zanedbava? co by se dalo neco jine delat? ![]()
@Kralikcek píše:
no a mas nejakou radu? krome toho, ze jej zanedbava? co by se dalo neco jine delat?
Zabít..
No tezko rict, spoustu veci je hodne podobnych jako u meho 5 leteho syna, ktery ma ale vyvojovou dysfazii napr.. v jidle hodne vybiravy, rekneš klukovi- nelez tam - spadneš. Stejně vyleze a spadne. U ničeho nevydrží déle jak 2 minuty. Nerozlišuje ženský a mužský rod. Umí značky aut a skvěle na tabletu ale prostě nic jiného neumí - muj syn si zase porad hraje jen s jednou hrackou, vzdy ma obdobi napr. zraloku a hraje si mesic jen se zralokama a nic jineho ho nezajima - lego, puzzle apod. vubec, nezajem.
Ale teda umí jíst, umí si čistit zuby, sám se obleče (krome bundy a mikiny na zip) - tohle se naucit da.
Takze tezko rict no…je mozne, ze je to kombinace vseho. Muze mit poruchu, ale zaroven kdyz se mu nikdo nevenuje tak neumi ani zakladni veci. Na tohle by ale mely upozornit prave ucitelky ve skolce. Nas treba upozornily, ze bysme to meli zacit resit. Tak jsem kontaktovala psycholozku z PPP a ta nas poslala na dalsi vysetreni. Zatim teda vyvojova dysfazie, ale pristi tyden jdeme ke klinicke psycholozce a ta by nam mela stanovit finalni diagnozu.
AnonymM
@Anonymní píše:
Zabít..
a bratr se k tomu stavi jak?
neni dite, tak by si snad mohl vedet rady, zna svou zenu ![]()
@Anonymní píše:
Tady by bylo řešení, aby se začal starat otec, může i požádat o péči, ale jestli nemá zájem, tak je to smutné…
Já mám syna. A můj syn bohužel ( 2,5 let ) umí víc věcí než on v 5 letech
vím že každé dítě je jiné.. a to jak se chová vím protože to vše říká jeho otec který je ale v práci 20 hodin denně 6 dní v týdnu..