Porucha chování u dítěte - 7letý trpí ADHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.5.18 14:51
@Anonymní píše:
Něco je normální a něco ne. Jestli to je porucha, zanedbaná výchova nebo něco dalšího tu podle mě nikdo nevyvěští.
Jen tak mimochodem, jak víš, jak to u nich funguje? Pokud s nimi nejsi 24/7, tak to neposoudíš. A neber to špatně. Vím, jak fungují moji synové. Ti se nejhůř chovají před návštěvami, kdy se snaží vypadat jako páni domácnosti a navíc vědí, že nebudu návštěvám dělat divadlo, tak jim toho projde víc než obvykle (a to, že pak mají zákaz pohádek a dalšího jim za to asi stojí). Nechtějí se oblékat, dělají blbosti s jídlem, víc se mlátí, nechtějí uklízet…
To, že nerozlišuje ženský a mužský rod, je dost běžné. Je to tím, že je dítě nejvíc s mámou a podle toho mluví. Mně to dělal starší syn taky.
Ty máš děti? Resp. máš syna? Oni mají kluci někdy dost nízký pud sebezáchovy a naopak mají dost sebedestruktivní snahy. Mám to doma 2×. Nedávno syn vylezl na schody, skočil po hlavě dolů, tekla mu krev z nosu, zastavili jsme krev a šel skákat znovu :zed:. Nějaké napomínání je k ničemu, musela jsem ho vzít a odvést úplně mimo. Včera se natrhl, když lezl na strom a to 2×. Každoročně mi na orážedle vjede do kopřiv, i když ho varuju a to několikrát za sezónu…
Pokud chodí do normální školky, tak pochybuju, že ho v 5 letech krmí a oblékají.
S hygienickými návyky to je taky složité. My máme 6,5 letého kluka a taky je nemá. Denně mu 100× opakuju, aby si myl ruce, každé koupání se scénou a řevem, protože nenávidí vodu. Má to od narození a asi se to jen tak nezmění. Hlídám ho jak policajt a často se to snaží obejít. Pak mám o 2 roky mladšího syna a ten se koupe rád a u něj to mytí je naprosto bez problému. Takže jedna domácnost, jedna výchova a pokaždé to je úplně jinak.
Opravdu je každé dítě jiné, nikdo to na dálku neposoudí. Pokud je problém, tak si myslím, že upozorní školka nebo doktorka. A třeba to už máma chlapce řeší. My máme s mladším taky určité problémy, ale opravdu nikde nevykládám, co je špatně a že to řešíme. Kdyby to někdo takto řešil za mě, tak by se mi to nelíbilo.
Prosím anonym kvůli synům.

Já mám syna. A můj syn bohužel ( 2,5 let ) umí víc věcí než on v 5 letech :nevim: vím že každé dítě je jiné.. a to jak se chová vím protože to vše říká jeho otec který je ale v práci 20 hodin denně 6 dní v týdnu..

• Citovat
  • Upravit
3255
6.5.18 14:55
@Anonymní píše:
Já mám syna. A můj syn bohužel ( 2,5 let ) umí víc věcí než on v 5 letech :nevim: vím že každé dítě je jiné.. a to jak se chová vím protože to vše říká jeho otec který je ale v práci 20 hodin denně 6 dní v týdnu..

vubec nerozumim te vete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.18 14:57
@Kralikcek píše:
vubec nerozumim te vete :nevim:

To jak to u nich doma chodí vím od jeho táty. Ale ten je hodně v práci takže s tím nic moc nezmůže..

• Citovat
  • Upravit
3255
6.5.18 14:59
@Anonymní píše:
To jak to u nich doma chodí vím od jeho táty. Ale ten je hodně v práci takže s tím nic moc nezmůže..

aha, takze ty jsi kolegyne z prace, dejme tomu.Nebo rodinna pribuzna.
Tak se nabidni, ze jej budes mit na nektere dny, pokud je to rodina. Treba na odpoledne.
Jsi teta?
Matka, pokud nema zajem o dite, tak asi ji nema cenu neco rikat.NEbo treba to lip neumi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.18 15:03
@Kralikcek píše:
aha, takze ty jsi kolegyne z prace, dejme tomu.Nebo rodinna pribuzna.
Tak se nabidni, ze jej budes mit na nektere dny, pokud je to rodina. Treba na odpoledne.
Jsi teta?
Matka, pokud nema zajem o dite, tak asi ji nema cenu neco rikat.NEbo treba to lip neumi. :nevim:

Jsem švagrová. Denně posloucháme jak se ona o něj nestará. A už jsme ho měli. A od té doby nám ho nedala. Měli jsme ho hlídat celý den, nedala nám pro něj plínu a náhradní oblečení. Bohužel když jsme šli z venčí tak byl rychlý déšť a malý zmokl. Dala jsem mu náhradní oblečení svého syna.. a bylo zle jaktoze má jiné oblečení a atd.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
3255
6.5.18 15:08
@Anonymní píše:
Jsem švagrová. Denně posloucháme jak se ona o něj nestará. A už jsme ho měli. A od té doby nám ho nedala. Měli jsme ho hlídat celý den, nedala nám pro něj plínu a náhradní oblečení. Bohužel když jsme šli z venčí tak byl rychlý déšť a malý zmokl. Dala jsem mu náhradní oblečení svého syna.. a bylo zle jaktoze má jiné oblečení a atd.. :roll:

To mas tezky.Ja verim, ze to myslis dobre.ale s tim nic nenadelas. Pokud s ni nemas dobre vztahy, tak si nenecha od Tebe radit a pokud se ona nebude chtit zmenit, tak svy dite bude vychovavat dal tak, jak chce ona.
Bych tomu dala cas a nesnazila se jej za ten den, pokud Vam ho jeste pujci jej neco ucit, ale at si zazije i nejakou srandu, vylet.
Jezdi na vylety? jako rodina funguji? Treba jen ta vychova ji nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.18 15:18
@Kralikcek píše:
To mas tezky.Ja verim, ze to myslis dobre.ale s tim nic nenadelas. Pokud s ni nemas dobre vztahy, tak si nenecha od Tebe radit a pokud se ona nebude chtit zmenit, tak svy dite bude vychovavat dal tak, jak chce ona.
Bych tomu dala cas a nesnazila se jej za ten den, pokud Vam ho jeste pujci jej neco ucit, ale at si zazije i nejakou srandu, vylet.
Jezdi na vylety? jako rodina funguji? Treba jen ta vychova ji nejde :nevim:

Za celý život byli jen 1 x bazénu a 1 x zoo. Toť vše

• Citovat
  • Upravit
3255
6.5.18 15:22
@Anonymní píše:
Za celý život byli jen 1 x bazénu a 1 x zoo. Toť vše

Tak tam je spatne asi vse…proc spolu a jak dlouho jsou je asi zbytecne se ptat?
Jak psala ta prede mnou..nevenovani jeste neni porucha.Ja nemela taky zrovna ukazkovy detstvi a vylety taky nebyly a vyorstla jsem. Rodice jsou spolu do ted a do ted se hadaji a kazdy zije ve svem pokoji :nevim:.Nekomu to tak vyhovuje, jen nadavat na vse, ale nic s tim nedelat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.18 15:24
@Kralikcek píše:
Tak tam je spatne asi vse…proc spolu a jak dlouho jsou je asi zbytecne se ptat?
Jak psala ta prede mnou..nevenovani jeste neni porucha.Ja nemela taky zrovna ukazkovy detstvi a vylety taky nebyly a vyorstla jsem. Rodice jsou spolu do ted a do ted se hadaji a kazdy zije ve svem pokoji :nevim:.Nekomu to tak vyhovuje, jen nadavat na vse, ale nic s tim nedelat :nevim:

Jí jsou přednější cigára.. a pes. Kluk vznikl úplně štěstím. Vysadila prášky a buch otěhotněla. Byla to lest aby se sní švagr nerozešel. A povedlo se jí to hned na první

• Citovat
  • Upravit
3255
6.5.18 15:36
@Anonymní píše:
Jí jsou přednější cigára.. a pes. Kluk vznikl úplně štěstím. Vysadila prášky a buch otěhotněla. Byla to lest aby se sní švagr nerozešel. A povedlo se jí to hned na první

no a mas nejakou radu? krome toho, ze jej zanedbava? co by se dalo neco jine delat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.18 15:37
@Kralikcek píše:
no a mas nejakou radu? krome toho, ze jej zanedbava? co by se dalo neco jine delat? :think:

Zabít..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.18 15:57

No tezko rict, spoustu veci je hodne podobnych jako u meho 5 leteho syna, ktery ma ale vyvojovou dysfazii napr.. v jidle hodne vybiravy, rekneš klukovi- nelez tam - spadneš. Stejně vyleze a spadne. U ničeho nevydrží déle jak 2 minuty. Nerozlišuje ženský a mužský rod. Umí značky aut a skvěle na tabletu ale prostě nic jiného neumí - muj syn si zase porad hraje jen s jednou hrackou, vzdy ma obdobi napr. zraloku a hraje si mesic jen se zralokama a nic jineho ho nezajima - lego, puzzle apod. vubec, nezajem.
Ale teda umí jíst, umí si čistit zuby, sám se obleče (krome bundy a mikiny na zip) - tohle se naucit da.
Takze tezko rict no…je mozne, ze je to kombinace vseho. Muze mit poruchu, ale zaroven kdyz se mu nikdo nevenuje tak neumi ani zakladni veci. Na tohle by ale mely upozornit prave ucitelky ve skolce. Nas treba upozornily, ze bysme to meli zacit resit. Tak jsem kontaktovala psycholozku z PPP a ta nas poslala na dalsi vysetreni. Zatim teda vyvojova dysfazie, ale pristi tyden jdeme ke klinicke psycholozce a ta by nam mela stanovit finalni diagnozu.

AnonymM

• Citovat
  • Upravit
3255
6.5.18 16:01
@Anonymní píše:
Zabít..
:think:
a neco konstruktivnejsiho, co by pomohlo tomu diteti, neni? :nevim:

a bratr se k tomu stavi jak?
neni dite, tak by si snad mohl vedet rady, zna svou zenu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
6.5.18 16:03
@Anonymní píše:

Tady by bylo řešení, aby se začal starat otec, může i požádat o péči, ale jestli nemá zájem, tak je to smutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
6.5.18 16:06

Je zanedbaný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie