Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@hanka.br. píše:
Davide a Hančo, máte prostě dítě, které nebude tiše u hraček na zemi, nebude tiše v ohrádce a bude poznávat svět způsobme, který je pro děti normální. Svlékají s oblečení, baví je odpadkový koš, zrcadla a neumějí být jemní ke zvířatům. V tom není porucha chování, to je normální. A ano, přejde to za pár let. Zajímalo by mě, co jste vlastně čekali.
@samurajka píše:
Normální chování, je prostě trošku živější. Nechápu dávání do ohrádky, aby si dospělí mohli povídat
Normalni chovani. mimochodem, v tak nizkem veku odbornici nikdy o tzv. poruchach chovani nemluvi, to az pozdeji.
Dekuji za reakce. My ho nikam nezavirame, postylku mame vedle stolu, byva v ni, kdyz z nejakeho duvodu nemuze byt sam na zemi (napr kdyz jsem s nim sam doma a potrebuju na zachod) hraje si v ni atd.
Nejsem si jisty, jestli by po obede usnul, kdyz tam bude jeden z nas s nim. Spis asi ne. Jenze kdyz nespi, tak je k veceru uz protivny a unaveny a do vecerky daleko.
@hanka.br. píše:
Davide a Hančo, máte prostě dítě, které nebude tiše u hraček na zemi, nebude tiše v ohrádce a bude poznávat svět způsobme, který je pro děti normální. Svlékají s oblečení, baví je odpadkový koš, zrcadla a neumějí být jemní ke zvířatům. V tom není porucha chování, to je normální. A ano, přejde to za pár let. Zajímalo by mě, co jste vlastně čekali.
Přesně první co mě napadlo, že si dítě neměli pořizovat
To je normální chování batolete
Je to dítě, dělá věci, které by dělat „nemělo“. Vyroste z toho jako všichni. Hrajete si s ním?
@lucenka píše:
@Daavis normální dítě, které potřebuje pozornost rodiřů a té se mu nedostává, TAk na sebe upozorňuje jinak.
Proč s ním nejste v tom pokoji, když víš, že tohle dělá? Jo maminka vlastně potřebuje čas pro sebe, co natom, že ji její dítě potřebuje. Tak jak jinak má na sebe upozornit, než že udělá nějakou lumpárnu. To dítě není hloupé a ví, že tak tě alespoň na minutku přitáhne k sobě a nebude v tom pokoji samo. A takhle je to se vším. Nedovedu si představit, že bych dítě zýavírala do ohrádky, jak nějaký domácí zvíře. JAk by se tobě líbílo být někde zavřená, ostatní by se skvěle bavili a tebe by ignorovali? nesnažila by ses na sebe nějak upozornit?
Tak dekujeme za diagnozu. Jsme tedy jen spatni rodice, fajn.
Ja jsem vdecny za kazdy nazor, ale takove reci ze maminka potrebuje cas sama pro sebe jsou mimo..
@Daavis
Vyžaduje Vaši pozornost.
Více se mu věnujte, povídejte si s ním a zajímejte se o to, co si myslí atd.
@Daavis A proc by dite nemohlo byt na volno, kdyz jdes na zachod? Zavri psa nebo si ven dite s sebou, kdyz jdes na wc, pokud se o něj bojis. Mě by taky štvalo, kdyby me chlap nekde zavrel, kdyz jde nekam, kam s nim nemuzu.
@Daavis píše:Nejsem si jisty, jestli by po obede usnul, kdyz tam bude jeden z nas s nim. Spis asi ne. Jenze kdyz nespi, tak je k veceru uz protivny a unaveny a do vecerky daleko.
Tak co to vyzkoušet? Moje děti taky usínaly nějakou dobu samy, pak přišlo období, kdy jsem si s nima musela po obědě lehnout a uspat je, pokud jsem chtěla, aby spaly. Nebo sednout si k postýlce a držet za ruku, přečíst pohádku atd.
Ostatní mi přijde taky normální, živější dítě
. Dítě neumí mluvit a říct si, co potřebuje, tak holt pořvává. Chce se bavit s vámi. Ohledně svlékání a sundávání plíny bych byla důraznější, že tohle se nedělá.
My si s nim samozrejme hrajeme, ale jak rikam. Stavime spolu vez z kostek, on ji shodi a jde pryc, nezajima ho to.
Pisete mi co jsme cekali. Samozrejme ze nee dite co bude sedet jak socha. Ale v napr v rodine mezi deseti jinyma nepamatuju podobne divoky dite..
Příspěvek upraven 30.10.16 v 13:41
Cteni ho taky nezajima. Ani obrazky v knizkach ani vypraveni napr o zviratkach u gumove knizky. Ja mu napr vecer zpivam, kdyz nemuze usnout.
@Daavis máte zcela normální batole, jen mu nedavate asi moc prostoru vyřadit se a má energetický přetlak. Potřebuje procházku bez kočáru, víc obyčejných věcí ke „kramování“, zrušit ohradku (fakt zavírate 1,5 roční dítě do ohrádky?!) a hlavně musíte trochu přehodnotit svá očekávání, moje děti byly schopné se ke zvířatům chovat hezky tak od 3 let, to už chápaly, že kocicku něco bolí, do té doby to byly experimentátoři, kteří zjišťovali, jak moc kočka zaječí, když ji zatahaji za ucho…
A hodně pevných nervů na období vzdoru, něco si tu přečtěte, ať pak nejste prekvapeni ![]()
Chodit hodně ven, do herny mezi děti, hřiště apod. Malou v té době taky nějak zvlášť nezajímaly knížky atd. Jen tím listovala, občas obrázky, to jo. Chce to hračku, která není „hračkou“
Něco „zakázaného“. Malá si strašně ráda hrála s hrncema a k tomu vařečky atd.
Normální chování, je prostě trošku živější. Nechápu dávání do ohrádky, aby si dospělí mohli povídat