Poruchy chování - chlapec 17. měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
30.10.16 13:45

Chodit hodně ven, do herny mezi děti, hřiště apod. Malou v té době taky nějak zvlášť nezajímaly knížky atd. Jen tím listovala, občas obrázky, to jo. Chce to hračku, která není „hračkou“ :D Něco „zakázaného“. Malá si strašně ráda hrála s hrncema a k tomu vařečky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
30.10.16 13:46

@Daavis Tak do postylky mi deti necuraly, ale jinak mam neco podobneho ve dvojim provedeni, vekovy rozestup 23 mesicu. Prvni rada je - smirte se s tim, ze mate dite. Dceri bude 4,5 a konecne zacina chapat, ze nema jecet, kdyz s nekym mluvim nebo telefonuji. U syna to slo nastesti rychleji. Luxus byt sama na WC jsem si zhruba do okamziku 4r a 2r nedoprala nikdy :mrgreen: (teda, jednou jsem to zkusila, 15m syna v ohradce, triletou dceru v obyvaku a nez jsem dosla do koupelny, mel syn prokousnuty prst - dcerou). Druha rada je - budte dusledni. Dalsi rady nemam, pak uz jen vydrzet. Pokud budete dusledni, jednou to prijde - ja se dlouho obavala, ze me deti jsou nevychovatelne - a bum bac, zacinam konecne trochu sklizet ovoce.

Příspěvek upraven 30.10.16 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
30.10.16 13:46

@Daavis každý dítě je jiný, nemůžeš porovnávat. V tomhle věku byl syn úplně stejný a taky byl odlišný od ostatních dětí. Jediný co můžeš udělat je se mu věnovat, vést ho - s láskou, ale důrazně, trvat si na hranicích.
Jako jestli mu řekneš, aby např. nevyhazoval ten koš, on se na tebe směje a dělá to dál a ty to dál neřešíš (nevím jestli to tak je, jen příklad :D ), tak se určitým věcem nenaučí.
S ohrádkou/postýlkou jsem měla stejnou vizi, ale řval mi v ní jak tur, takže šla pryč. Pokud nemáš v pokoji něco životně nebezpečného - kamna, horkou vodu na sporáku atd atd., tak snad dítě vydrží minutu, než si skočíš na záchod.

Jinak, knížky ani hračky ho v tom věku taky nebavily. Chodili jsme hodně ven, na procházky, bez kočáru. Nejradši měl gumovky a louže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
30.10.16 13:50

@Daavis z těch útočných a mentorujicich příspěvků si nic nedělejte :) to je tady normál. Proste máte zdrave a živější dite :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
30.10.16 13:50

Tyhle projevy jsou uplně normální. Je potřeba zabezpečit byt tak, aby batole napáchalo co nejméně škody a neublížilo si. Např. koš odstranit z dosahu, na šuplíky dát dětský pojistky a třeba dítěti jeden šuplík vyhradit-dát tam věci u kterých vám nevadí, že si je bude vyndavat. Při usínání jsem byla v určitých obdobích s dětma v místnosti, jen jsem mlčky seděla vedle a četla si. V případě neplechy jsem včas zasáhla. Např. při snaze utéct z postele hned vrátila zpět, beze slov, max. pššš, hezky spinkej. A tak klidně 20× dokud dítě neusnulo. Svlíkací období jsem řešila v postýlce spacím pytlem, který měl zapínání u nohou. Z něj se dítě samo nedostane. Venku klidně dočasně dát bundu zipem na záda, kalohty s laclem, čepici na zavázání…Děti jsou v tomhle věku taková zvířátka. Chce to vše tisíckrát trpělivě opakovat, ale zas nemít teď zakázaných věcí moc. Začít třeba u jedné dvou věcí a až zákaz bezpečně zvládne tak teprve přidat další věc. A boření kostek je v tomhle věku obvyklá zábava a ještě dlouho bude. Děti nejdřív boří a v dalším období teprv staví. Možná by vám pomohlo přečíst si pár knih o batolecím věku. Držte se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
30.10.16 14:10

Určitě máte normální dítě, jen je živější. Mám něco podobného doma, jen už má tři roky. Vysvléká se pořád, moc rád běhá nahatý na balkoně, na chodbě, prostě kdekoliv. Ve školce kupodivu ne a to mě děsilo, že se tam bude svlíkat. Od dvou let nespí po obědě a před tím ho uspat byl celkem očistec. Chodila jsem si lehnout s ním, četli jsme si. Nebo jsem mu pustila pohádku, u té alespoň seděl a koukal. V ohrádce nikdy nebyl, to mi přijde jako hloupost tam děti zavírat. Důležité je byt zabezpečit tak ať si neublíží a nevytahuje rozbitné věci. Jinak na záchod může klidně chodit s tebou, ať ví jak tatínek čurá. Pokud je to takový divoch, tak je důležité ho unavit, my chodili ven 2× denně ať pršelo nebo bylo vedro. V zimě do bazénu, sáňkovat, do lesa na zahradu k babičkám. Byla to sice honička, jít ven, obstarat domácnost, uvařit, pokusit se o odpolední spánek, pak jít zase ven, ale byl unaven a doma pak nevymýšlel hlouposti. Bylo i vidět, že je šťastný, že si může hrát sám s kostkama. Většinou sedm večer usnul jak špalek a spal celou noc. Prostě musíte vyzkoušet, co na něj platí. Se psem neporadím, já nemám moc ráda malé děti a zvířata dokupy, ale to je každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
30.10.16 14:31

@Fonty Diky. Za konstruktivni nazory jsem vsem vdecny a z tech zapsklych si nic nedelam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
30.10.16 14:45

Jinak ke spacimu pytli. Mame i model, ktery se zapina od krku dolu a on z nej vyleze jak housenka z kokonu, tim otvorem pro krk :D
Je to malej had :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.10.16 14:59

@Daavis Musíš najít formu zabavení a rodinného soužití tak, aby to vyhovovalo naturelu vašeho dítěte.

Pokud je akčnější, tak být co nejvíc venku a fyzicky utahat. Společenské dítě naopak bude třeba potřebovat asistenci a společnost při hře ještě dlouho.
A to, že je první dítě v rodině, které něco dělá/nedělá není berná mince. Mám kamarádku se dvěma dětmi jak pecky moje jsou zase spíš akčnější. Já bych si o těch jejích mohla myslet, že jsou nějaké retardované, ona o těch mých že mají ADHD nebo jsou minimálně nevychované. Obě totiž máme zcela jinak nastavenou hranici normálnostu vzhledem k totální odlišnosti povah a charakteru našich dětí.
Přitom obě máme zcela normální děti, jen na opačných koncích té škály „normálnosti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
30.10.16 15:04
@Daavis píše:
Jinak ke spacimu pytli. Mame i model, ktery se zapina od krku dolu a on z nej vyleze jak housenka z kokonu, tim otvorem pro krk :D
Je to malej had :mrgreen:

Já jsem syna jeden čas každý večer obmotavala izolepou a ráno ho musela z pliny vystříhat. Fungovalo to do doby, mez zjistil, že bobky může vytahat otvorem pro nohu :zed: Naštěstí pak už po důrazem vysvětlení pochopil, že plina se nesundava a bobky se z ní nevydávají a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
30.10.16 15:34
@Helileli píše:
Já jsem syna jeden čas každý večer obmotavala izolepou a ráno ho musela z pliny vystříhat. Fungovalo to do doby, mez zjistil, že bobky může vytahat otvorem pro nohu :zed: Naštěstí pak už po důrazem vysvětlení pochopil, že plina se nesundava a bobky se z ní nevydávají a byl klid.

To s izolepou me uz taky napadlo :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
30.10.16 15:38

On treba lita po zahrade nebo ho unavime v bazenu, ale jenom jak je doma, zase vymysli lumparny.. Nekdy mi prijde ze je k neutahani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
30.10.16 17:56
@Daavis píše:
On treba lita po zahrade nebo ho unavime v bazenu, ale jenom jak je doma, zase vymysli lumparny.. Nekdy mi prijde ze je k neutahani

No, proste si musite zvyknout :mrgreen:. Jo, nektere deti jsou k neutahani. Nase jedou jak fretky od rana do noci. Jak vam spi? Pokud mate aspon v noci trochu klidu na restart, tak ver, ze s tim opravdu moc nevymyslite. A jak uz nekdo radil, ted neni na psychiatra narok, spis se pripravte, 17mesicni dite je porad roztomila trumpeta, az zacne vzdor, to bude teprve mazec :-):hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
30.10.16 19:17

@Hobitka No tak to potěš :lol:
No se spanim je to taky zajimavy. Malej je otesanek, vecer jde spat dobre najezeny a dvakrat za noc se budi a stahne 2×150-180 mlika, a k tomu nekdy i caj. Takze klidny noci taky jako uplne moc nemame. Nad ranem se zase nekdy svleka, takze tim tak nejak zaciname dalsi uspesny den :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
30.10.16 20:48

@Daavis znám neunavitelné torpédo. Jediný, co můžete udělat, je přes den pořádně venku unavit a omezit sladký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí