Poruchy chování - chlapec 17. měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
337
30.10.16 21:02

Kromě svlékání a čůrání do postele to taky znám. Nám kromě mnoha užitečných rad popsaných výše (ze kterých bych vypíchla pobyt venku) pomáhá dávat syna včas spát. Je to určitě těžké a těžko se to odhaduje, ale u nás platí, že čím je unavenější, tím je rychlejší a i hůře usíná. Tak zkuste zavést nějaký režim (ale uznávám, že je to těžké).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.10.16 21:19

Kristova noho, to nejsou poruchy chování, to je normální dětské chování. Jen mi přijde, že mu úplně nerozumíte a že už vám nejspíš trošku tečou nervy. To není nic špatného, jen to chce zkusit věci dělat trošičku jinak, aby vás to tak nešťavilo.

Víte co - projděte články od Hanky Králové o nevýchově, myslím že by vám to mohlo dost pomoci změnit pohled na výchovu, tak, aby u vás byl klid a pohoda.

https://www.nevychova.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
30.10.16 21:36

Jejda, je mi z Vašeho příspěvku tak trochu smutno… Jakou by jako měl mít diagnozu? Leda tak diagnoza dítě, nebo nuda.
Děti běžně lezou, kam nemají, časem to přejde až to pochopí.
Syn měl ohrádku z bezpečtnostních důvodů max do roku, až začal chodit, pohybuje se normálně volně. Kdybych ho teď někde zavřela, tak se asi zblázní. Mimo jiné leze i do výšek, buďte rádi, že Váš jen prohrabává. Pro našeho neexituje překážka.
To že se nezahraje, hrajete si s ním? Učíte ho hrát? Pokud je pořád sám, kde to má vidět? Stavte mu komíny, jezděte s autíčky on to okouká a časem začne dělat sám. Takhle malé dítě ani nechápe to s Vaším psem. My máme kočičku a dítě prostě běžně zatáhne kde nemá a zmáčkne…Ale musím pořád vysvětlovat a být trpělivá.
Zároveň ale buďte důslední a když řeknete ne, trvejte na tom, vemte ho od zakázané činnosti pryč a zabavte jej jinak. Cca do 2 let jsou to aktivisti co nepřemýšlejí, berte to tak…Prostě děti!
Do ohrádky dejte psa a dítě pusťte na volno, ať objevuje svět a hrejte si sním :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
30.10.16 21:41
@Helileli píše:
@Daavis máte zcela normální batole, jen mu nedavate asi moc prostoru vyřadit se a má energetický přetlak. Potřebuje procházku bez kočáru, víc obyčejných věcí ke „kramování“, zrušit ohradku (fakt zavírate 1,5 roční dítě do ohrádky?!) a hlavně musíte trochu přehodnotit svá očekávání, moje děti byly schopné se ke zvířatům chovat hezky tak od 3 let, to už chápaly, že kocicku něco bolí, do té doby to byly experimentátoři, kteří zjišťovali, jak moc kočka zaječí, když ji zatahaji za ucho…A hodně pevných nervů na období vzdoru, něco si tu přečtěte, ať pak nejste prekvapeni ;)
:lol: Pobavilo…a že na kočce je toho tolik, za co tahat… :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
31.10.16 15:32

Takze ten, kdo 17m batole zvladnout dokaze, aby nedemolovalo byt ci zvirata a poukaze na to, ze to tedy lze i jinak, tak ten je zapskly. Ok, no, se zase prijd na neco zeptat :mrgreen: Mozna by bylo fajn nakonec pripsat, ze jsou vitane jen prispevky od nekoho, kdo je jeste zoufalejsi nebo kdo taktez uctiva domaci chaos :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
31.10.16 15:41
@zuzouš píše:
Takze ten, kdo 17m batole zvladnout dokaze, aby nedemolovalo byt ci zvirata a poukaze na to, ze to tedy lze i jinak, tak ten je zapskly. Ok, no, se zase prijd na neco zeptat :mrgreen: Mozna by bylo fajn nakonec pripsat, ze jsou vitane jen prispevky od nekoho, kdo je jeste zoufalejsi nebo kdo taktez uctiva domaci chaos :nevim:

Taky jsem dokázala vzorně vychovávat batole. Neřvalo, neječelo, nic neničilo, poslouchalo na slovo, zvládlo od roka vzorně sedět v MHD, vzorně papat v restauraci. No byla jsem pyšná (a namyšlená ) máma, divila jsem se, proč to ty nezvládající maminy nedělají jako já. A pak se mi narodilo normální, živější dítě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
31.10.16 15:57
@Takyjedna píše:
Taky jsem dokázala vzorně vychovávat batole. Neřvalo, neječelo, nic neničilo, poslouchalo na slovo, zvládlo od roka vzorně sedět v MHD, vzorně papat v restauraci. No byla jsem pyšná (a namyšlená ) máma, divila jsem se, proč to ty nezvládající maminy nedělají jako já. A pak se mi narodilo normální, živější dítě. :mrgreen:

Taky mam jedno dite zivejsi, ale mam se cilit na ostatni, kdyz moje dite zlobi? Mam trucovat, kdyz rikaji, ze kdyby bylo utahany a zamestany, tak tech konin tolik nevymysli? Mam jim rikat, ze jsou zapskli jen proto, ze oni sve dite bud dokazi usmernit lip nebo i to zivejsi dite jsou schopni zabavit? Jinak receno, mam se vztekat, ze oni jsou schopnejsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
31.10.16 16:08

@Ráchelia Pěkně napsané. Jako musím se hodně držet, ale zavírat takhle staré dítě do ohrádky a ještě se divit, že tam nechce být? Nebo že potřebuje víc pozornosti? A popisovat to jako poruchu chování? Chápu, že to rodičům může dělat starosti, takové dítě nemám, ale přijde mi i ten popis jejich dítěte.. no nevím, nic extra zvláštního se mi na tom nezdá, jen třeba že se dítě nudí, že chce víc pozornosti.. Zajímalo by mě, kolik let je rodičům. Třeba na psa žárlí? No a že nespí po obědě? Tak se mu asi nechce, to je někde napsaný, že děti musí spát po obědě? Zkusila bych dítě víc „vyřídit“ venku, dělejte s ním blbosti na hřišti, ať se projede na motorce nebo ho vemte mezi jiné děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
31.10.16 18:13

Temi zapsklymi komentari mam na mysli blaboly typu:„maminka potrebuje cas pro sebe“, nebo „nemeli si dite porizovat“. To jsou kecy mimo misu.
Nevim jestli jsme uz ve vhodnem veku, nicmene moje pritelkyne nebyl „snazilka“, proste to priso samo. To jsme malyho meli utopit v zachodu? Boze.
Znovu opakuju, ze jsem vdecny za vecnou radu od tech, kdo maji tak, divocejsi potomstvo.
Samozrejme ze si s malym hrajeme, co to je za dotaz? Ja mu treba hraju lotkove divadlo s plysaky. Ma velkou bedynku s hrackama, vetsinou je vyhaze a sedne si do ni a obklada se hrackama, to ho bavi:)
Jinak k ohradce. Je to u nas jedine vychodisko, kdyz mamka vari, neni u nas technicky ani prostorove mozny dat vse do vysky, kam maly nedostane. Vcetne zidli a kuchynske lavice, pze na to vse on splha a hrozi ze spadne a ublizi si. Kdyz v ohradce chvili je, tak si tam hraje nebo po lumpaceni odpociva a urcite tim netrpi, opravdu ho neprivazujeme za nohu k radiatoru.
A pokud to nekomu udela radost na dusi, tak prosim:Vy, co mate klidne deti, zavidime vam a urcite jste vsechno delali lepe nez my a jste lepsi a schopnejsi rodice. A omlouvame se, ze jsme jakozto nezkuseni rodice poprosili o radu ty zkusenejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
31.10.16 18:13

@Takyjedna
Hezky napsano :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
31.10.16 18:45
@zuzouš píše:
Taky mam jedno dite zivejsi, ale mam se cilit na ostatni, kdyz moje dite zlobi? Mam trucovat, kdyz rikaji, ze kdyby bylo utahany a zamestany, tak tech konin tolik nevymysli? Mam jim rikat, ze jsou zapskli jen proto, ze oni sve dite bud dokazi usmernit lip nebo i to zivejsi dite jsou schopni zabavit? Jinak receno, mam se vztekat, ze oni jsou schopnejsi?

Nemusíš se vztekat, ani čílit, přece. Nemusí být schopnější oni. Opravdu ne. Já jsem za to porovnání ráda, starší (ta klidnější) zlobila taky. Svým způsobem - lehko zvládnutelným. Mladší se projevuje živěji, i když zrovna nezlobí a leckdo nemá nervy ani na to jeho normální chování (víc běhá, mluví víc NAHLAS :roll: má rychlejší reakce (o hodně), a má i druhou - opačnou rovinu, kdy je zaseklý, nemluvný a nejde ho rychle k něčemu přimět). Jsem ráda za to srovnání. Změnilo mě to k lepšímu, neměřím lidem stejným metrem, jsem tolerantnější - i k dětem (všem) i k dospělým, který ty děti nedávají a vztekají se. Mě to nechává chladnou. Kazdej má právo projevit emoce, aby na něj nepřišly nemoce 8). Vylítnu, jen když mě někdo systematicky prudí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
31.10.16 19:03
@Daavis píše:
Temi zapsklymi komentari mam na mysli blaboly typu:„maminka potrebuje cas pro sebe“, nebo „nemeli si dite porizovat“. To jsou kecy mimo misu.
Nevim jestli jsme uz ve vhodnem veku, nicmene moje pritelkyne nebyl „snazilka“, proste to priso samo. To jsme malyho meli utopit v zachodu? Boze.
Znovu opakuju, ze jsem vdecny za vecnou radu od tech, kdo maji tak, divocejsi potomstvo.
Samozrejme ze si s malym hrajeme, co to je za dotaz? Ja mu treba hraju lotkove divadlo s plysaky. Ma velkou bedynku s hrackama, vetsinou je vyhaze a sedne si do ni a obklada se hrackama, to ho bavi:)
Jinak k ohradce. Je to u nas jedine vychodisko, kdyz mamka vari, neni u nas technicky ani prostorove mozny dat vse do vysky, kam maly nedostane. Vcetne zidli a kuchynske lavice, pze na to vse on splha a hrozi ze spadne a ublizi si. Kdyz v ohradce chvili je, tak si tam hraje nebo po lumpaceni odpociva a urcite tim netrpi, opravdu ho neprivazujeme za nohu k radiatoru.
A pokud to nekomu udela radost na dusi, tak prosim:Vy, co mate klidne deti, zavidime vam a urcite jste vsechno delali lepe nez my a jste lepsi a schopnejsi rodice. A omlouvame se, ze jsme jakozto nezkuseni rodice poprosili o radu ty zkusenejsi.

Jenze resit vareni s ohradkou nemuzete do jeho puberty. Tim, ze to ma zakazane, tim vice ho to laka. Zkuste ho do vareni zapojit. Krajet chleba priborovym nozem mu neublizi. Je jen zvedavy co se deje. Ja to tak delala a ted varim sama (ma 3 roky). Naucte ho neustalym opakovanim at leze jen tam odkud zase bezpecne zleze sam. Z okna, gauce, domku na hristi. Stejne tak, ze trouba pali, hrnce pali, porad pripominat a trochu mu duverujte. To stejne myti oken, dejte mu hadru at treba lesti zavrene okno. Opakovani je matka moudrosti. Opakuju doted, ale vim, ze si da syn pozor. Chce to trpelivost s temi malymi divochy, ale v jejich pozdejsim veku budete sklizet ovoce. Byvaji fyzicky zdatni a nejsou pecivalove, coz oceni aktivni rodice. Netvrdim, ze to bylo a je idylicke, taky rvu a jsem s nervama v pr…, a mam ho obcas nadhlavu a stastna kdyz si ho pujci babicky, ale hledala jsem cestu jak na nej a zda se, ze nasla. A vam se to taky povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
31.10.16 19:12

@Barinec Pod to zapojovani deti do cinnosti se podepisuju, u nas to tak funguje odjakziva, protoze to proste jinak neslo (bych neudelala fakt nic) - jako, trva to, ale je buchta (prisypavaji, michaji), zeleninovy salat (pizlani okurky tupym nozem je zabava), vytirani celeho bytu se dvema detma byla uz priznavam ponekud adrenalinova zalezitost, ale s jednim to byvalo v pohode. Plni pracku, nosi pradlo z pracky na vesak, kolickuji. Utiraji prach, tridime odpad, kreslime si nakupni seznamy do obchodu… Pak jsem se nekde docetla, ze mam „Montessori domacnost“, ja si do te doby myslela, ze je to spis „z nouze ctnost“ :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
31.10.16 19:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6185
31.10.16 20:12

@Daavis Mimo pár věcí jako čůraní do postele a svlékání jako u nás. Honzovi je 15m a je to neskutecný dílo. Nesnese kočár, ten je už 3 m odstavený a všude pěšky(tam kam se mladýmu chce). Hračky nezájem, pes má uši skoro až na zem(kdyby uměl skočit na lustr, udělá to), granule pořád plavou ve vodě a psí hračky jsou TOP!! :mrgreen: Děláme hodně věcí spolu. Jako vaříme, prádlo, luxování atd a jsme hodně venku. Nejvic miluje stát u nás na malém mostě a strkat do díry klacky (i hodinu), ale co hlavně, ze je spokojený. :lol: Nevim co je jít na záchod sama(za mou krátkou návštěvu je schopný naházet všechno co najde do vany), ale co je boží, že když dojde toaleťák nemusím mít strach, hrdě mi ho donese. Hele oběma pevné nervy. Ono to trvat věčně nebude! :palec: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí