Posouzení obuvi? Střídavá péče.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5098
27.2.24 21:54
@Anonymní píše:
Takle nejak to cca vypada..uznavam fotka a rychlokresba nic moc…ale fakt tam je cca takovy nadmerek..videlo to nekolik lidi a vsichni mi to tvrdi taky.

Uz si mu obkreslila a zmerila nohu v delce i sirce? A jaky je udaj vyrobce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.2.24 00:35
@Anonymní píše:
Dobrý den, nevím jak přesně problém nazvat. Ale máme s ex partnerem věčné neshody co se týče bot. Chtěla jsem, aby mi na obuv přidal a že vyberu boty sama. To odmítl a koupil mu nějaké pegres myslím. Jenže jsou kulaté vpředu a syn má dominantní palec. Plus jsou větší o 2 čísla a mám pocit, že vyměnil i vložky a zapírá, že ne..je to značka pegres a vložky jsou bez značky a čísla a jsou ortopedické. Myslím si, že 2 lete ditě se zdravou nohou nepotřebuje ortopedické vložky, ale když teda tuto mou myšlenku vypustim, tak když ty boty jsou velké a uzké, tak ta boule co je na te vložce přeci musí tlačit jinam než je klenba nebo se pletu?
Já sem ráda, že ex koupil obuv, ale prostě jsou to dražší boty a dle mě je blbě velikost i to že jsou ortopedické. Když si tu byl pro syna, tak sem i syna nechala stoupnout před nim na tu vložku aby viděl, že tam je nadměrek cca 2,5 cm u palce.. ( u maličku asi 3 cm)..poslal mi do háje..kdyz jsem se ho zeptala když pujdu do „na boso“ prodejny a nechám si poradit, nevemu kulate ale „hranate“ skrz ten palec a zaplatim je zdam u je bude davat rekl mi ze ne. Ze mu je neda, ze barefoot je spatna bota. Přitom ja neberu uplne „bezpodrážkovelé“..hrozne me stve. Furt se dohadujeme, nic nerespektuje, o diteti mluvit nechce..ma ekzem a on mu dava jiny krem a lhal mi, ze mu dava teb samej co mam ja..takze ja se pul roku divim proc to ma syn od nej po prijezdi vzdy horsi ten ekzem a porad dokolecka. A tisic prpblemu skrz peci..chce ho vic az pujde do skolky a ja uplnou stridavku pro dvoulete dite nechci uz skrz to ze odmita spolupracovat co se tyce bot a kremu na ekzem.. :-( nici mu nohu nebo rikam blbosti? Je nejaka ortopedie nebo prodejna kde by nekdo ppsoudil zda to je fakt spatne zvolena velikost obuvy pro syna?
Dělá krátky - dlouhý v práci a má ho každý den, co má volno kromě uterků v krátkém. Až pujde syn do školky, tak jsme se bavili o tom, že ho v pondělí nebude moci mít od 9do 17 h ptž. bude syn ve školce cca..Tak řekl, že ho prpstě v pondělí vyzvedne a bude ho mít až do uterý do rána..no prostě chce asi úplnou střídavku a ať se podřídím já. Jsem z toho nešťastná..nabízela jsem mu, že by syna mohl mít častěji o prázdninách nebo si ho v dlouhém týdnu nechat až do pátka do rána a odvézt ho do školky..jenže s tím neshoulasí, že prý bez něj nechce skoro tyden být. Jenže mě připadá, zé by to bylo lepší pro všechny než aby syn lítal jak balík mezi náma, plus mi ex nedává žadné info, takže čim víc se mi bude cpát do režimu tím víc bude starosti když nekomunikuje, nemůžeme se shodmout ani na školce. dělá jen potíže. Prostě po porodu mě opustil a „honí“ si na mě ego. A odnáší to syn :-( Kdybych měla vše vypsat, tak mi asi upadne ruka..:-( Nedodržuje naše domluvy atd..o synovi mi nedává info, při předání ani pp zprávách. Pokud z něj chci něco dostat musim mu psát třeba 5× unavuje mi to :-( Každý řikal, že se srovná až budeme od sebe delší dobu..ale ono je to horší a horší. Syn ho má rád, otec mu vše dovolí, zaplaťí..Ale já mám obavu, že syn bude mít křivé nohy a bude z něj "sprat*k když je mu vše téměř dovolováno. Už teď se mi syn rozbrečí když mu třeba nedám mobil, ptž otec mu ho dává nebo při vykládání myčky otec nechá vzít syna talíř a zvedá syna a syn to uklízí nahoru do kuchyně. Já syna nechci 100× zvedat. A když jsem synovi řekla, :( ať mi talíř dá do ruky tak ho po mě hodil. Řekla jsem to ex a prosila ať ho zvedat přestane, že syn po mě hodil nadobí a ten mi řekl, že s tim nepřestane. To už je pár měsíců, syn to už nedělá..Spíš jen píšu abyste měli představu. Co mám prosím dělat? :( je šance, že by tu střídavku nedostal? Co ta obuv? Mám v tom nechat syna chodit? Je chyba u mě? Prosím anonym jinak smazat! Děkuju
Omlouvam se za háčky, neháčky atd..psala jsem to narychlo.

Chces, aby bylo.po tvem, a bazirujes na blbostech.

Vem si papir a sepis si, ktere veci jsou zasadni a ktere resit nebudes.
Rezim, jidlo, co syn delal, zvedani, mobil… To vsechno neni dulezite. Neres to, neovlivnis to a zblaznis se z toho.
U tebe bude rezim X, u otce rezim Y, deti to moc dobre umi rozlisit.

Co bych resila jsou ty boty a ekzem.

Pozvi exe nekam do restaurace, sednete si, vem si papir s temi body, rekni co vse nechas na nem a naopak co by ses potrebovala domluvit.

To same ten pobyt u nej, pokud ti to nejak nenarusuje plany, tak at si ho ma jak chce a jak se vam vzajemne hodi.
Pro dvoulete dite je opravdu dobry vidat se s nim casto. Tyden je moc dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.2.24 06:44
@Anonymní píše:
@Matt 02 tohle ale neni vubec pravda. Me proste neprijde na sirokou nohu v poradku uzka bota s ortopedickou vlozkou a nadmerkem 3 cm v pohode. To znamena, ze jsem spatna, hadava a nevim jeste jaka? Me jde o to abychom synovi nezmršili nohu kdyz mu dava takovouhle obuv.
Kdyby tohle byla jediná věc, co zmiňuješ, dalo by se to i chápat. Ale výčet špatného chování otce podle tvého úsudku je tu mnohem delší, takže jsme logicky všechny došly k názoru, že jsi zbytečně hádavá, útočná a máš vždy pravdu. Fakt se zamysli primárně nad sebou.
@Anonymní píše:
@starfish_at_night me jde o to aby syn nemel s nohama problemy v dospelosti kdyz mu kupuje spatnou velikost a sirku bot.

A co když otec je přesvědčený, že tvé barefoot boty mu zničí nohy tak, že s nimi bude mít problém v dospělosti? To prostě nemá pravdu a hotovo? :nevim: Proč prostě klukovi na běžné nošení nedáš boty podle svého úsudku, beztak je u tebe celý týden, u otce jen na víkend. Většina ortopedů a dokonce i barefoot zastánců razí názor, že důležité je obuv a povrchy, po kterých chodím, střídat, nechodit v jedné botě nonstop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
28.2.24 06:52
@Anonymní píše:
@Afinite on mi řekl, že mu ty jeho prostě teď dávat bude i když já koupím menší. Není s ním řeč o ničem.

A s tebou jo, když řešíš i, že ho vezme na ruku, si to po sobě přečti, co a jakým stylem píšeš, minimálně si nemáte co vyčítat. Jako ok, ty boty mu nesedí, za předpokladu, kdybys ses ty chovala normálně, tak nechápu, proč to neuzná. Vždyť o nic nejde, ale pořád tu je ta druhá strana a to je to, jak se chováš ty. Jestli jsi tolerantní, tak je blb, že to neuzná, ale jestli po něm chceš, aby dělal vše podle tebe, tak tě má logicky plný zuby a začíná se stavět na zadní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.2.24 06:54

Mimochodem, pokud to dítě v botách nezakopává nebo nešmajdá (to si může zakladatelka sama ověřit), tak nadměrek prostě nevadí - naopak je dobře, že má dost prostoru pro prsty, které se tak neutlačují. Běžný nadměrek může být až 1,5 cm, takže půl centimetru navíc mu nohu opravdu nezdevastuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101929
28.2.24 07:26
@Anonymní píše:
Takle nejak to cca vypada..uznavam fotka a rychlokresba nic moc…ale fakt tam je cca takovy nadmerek..videlo to nekolik lidi a vsichni mi to tvrdi taky.

Jo a proto tou patou stoji az nekde za koncem vlozky, abys „dokazala“, jak je ex hrozny a nadmerek obrovský :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.24 07:29

@j.a.n.i1 stoji na konci. Jen jsem to nakreslila nic moc. Je to fotka x dnu stara. Vcera jsem ho uz nefotila. Vecer spal. To je jedno. Nemam potrebu vam to dokazovat. Skutecne tam takovy nadmerek je. Ukazovala jsem to lidem i na zivo. Dali mi za pravdu. Ja mu koupim sve a nebudu to resit kdyz to vyresit nejde…

• Citovat
  • Upravit
5757
28.2.24 07:35
@unuděná píše:
Mimochodem, pokud to dítě v botách nezakopává nebo nešmajdá (to si může zakladatelka sama ověřit), tak nadměrek prostě nevadí - naopak je dobře, že má dost prostoru pro prsty, které se tak neutlačují. Běžný nadměrek může být až 1,5 cm, takže půl centimetru navíc mu nohu opravdu nezdevastuje.

Nadmerek 1,5 cm je max vic ( a dalsi cm je sakra vic z boty velikost 20-21 :))dvoulete dite neujde, aby si nenicilo stereotyp chuze a zada ani odyby se po… ale vzdyt to neva, hlavne ze je tatinek spokojeny a ma pravo :pocitac: :mavam: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.2.24 07:39
@Aglája75 píše:
Nadmerek 1,5 cm je max vic ( a dalsi cm je sakra vic z boty velikost 20-21 :))dvoulete dite neujde, aby si nenicilo stereotyp chuze a zada ani odyby se po… ale vzdyt to neva, hlavne ze je tatinek spokojeny a ma pravo :pocitac: :mavam: :pocitac:

Pokud budou dvouleté dítě bolet nohy, bude zakopávat nebo šmajdat, opravdu neujde tolik, aby si zničilo stereotyp chůze. Tyhle hysterický výkřiky opravdu k ničemu nejsou. Navíc, za chvíli bude teplo, budou se kupovat letní botky/sandály. Jednoduše si fakt nemyslím, že půl hodinky, hodinka chůze týdně v nevhodné obuvi nějak zničí nohu. Vezmi si, v čem jsme lítali my jako děti, a má snad většina střední generace zničené stereotypy chůze? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101929
28.2.24 07:44
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 stoji na konci. Jen jsem to nakreslila nic moc. Je to fotka x dnu stara. Vcera jsem ho uz nefotila. Vecer spal. To je jedno. Nemam potrebu vam to dokazovat. Skutecne tam takovy nadmerek je. Ukazovala jsem to lidem i na zivo. Dali mi za pravdu. Ja mu koupim sve a nebudu to resit kdyz to vyresit nejde…

No, evidentně máš, protože se ti nedostalo podpory, jak mas pravdu a ex ma na slovo posloichat. A ne, takhle by si v bote stoupnout nemohl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
28.2.24 07:47
@unuděná píše:
Pokud budou dvouleté dítě bolet nohy, bude zakopávat nebo šmajdat, opravdu neujde tolik, aby si zničilo stereotyp chůze. Tyhle hysterický výkřiky opravdu k ničemu nejsou. Navíc, za chvíli bude teplo, budou se kupovat letní botky/sandály. Jednoduše si fakt nemyslím, že půl hodinky, hodinka chůze týdně v nevhodné obuvi nějak zničí nohu. Vezmi si, v čem jsme lítali my jako děti, a má snad většina střední generace zničené stereotypy chůze? :nevim:

Samozrejme, ze ma :mrgreen: ty hystericky vykriku :)… bolest zad a probelmy s nima je nejcastejsi duvod neschopnosti atd atd… Kdyz o necem neco nevim tak o tom nepindam… ale to by pulka mimina nemluvila, ze :mrgreen:

Příspěvek upraven 28.02.24 v 09:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.2.24 07:50
@unuděná píše:

Velky nadmerek fakt hodne vadi, i tech 1,5 cm je u malinkych deti moc, nevim proc se to doporucuje.
To bych zas nezlehcovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.2.24 07:51
@Lucie_Sx píše:
Velky nadmerek fakt hodne vadi, i tech 1,5 cm je u malinkych deti moc, nevim proc se to doporucuje.
To bych zas nezlehcovala.

Tak se mrkni na tu fotku, co dávala. Kdyby dítě postavila na vložku z té boty, bude nadměrek cca centimetr. To ale neudělá, protože by mohla zjistit, že otec není ani zdaleka tak hrozný, jak ho chce líčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.2.24 07:52
@Aglája75 píše:
Samozrejme, ze ma :mrgreen: ty hystericky vykriku :)bolest zad a probelmy s nima je nejcastejsi duvod neschopnosti atd atd… Kdyz o necem neco nevim tak o tom nepindam… ale to by pulka koniku nemluvila, ze :mrgreen:

Bolesti zad a problémy s nima jsou z 99 % způsobené sedavým zaměstnáním a nedostatkem aktivního pohybu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.2.24 07:57

Mimochodem, ta čára na papíře, to je obkreslená vložka z té boty? :think: Proč jsi ho na ní rovnou nepostavila? Přece když něco obkreslíš zvenku, je to zaprvé větší, než je realita, a zadruhé vložka je tvarovaná, po stranách vlastně nahoru, takže nožička do ní „zapadne“ - není od kraje ke kraji. Tohle měření opravdu není vůbec směrodatné, to bych měla nadměrek 2cm i já v botách, které jsou mi ťip ťop. A běhat s tímhle po známých a ptát se, co si o tom myslí, aby potvrdili tvou teorii, teda také mluví za vše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí