Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, nevím jak přesně problém nazvat. Ale máme s ex partnerem věčné neshody co se týče bot. Chtěla jsem, aby mi na obuv přidal a že vyberu boty sama. To odmítl a koupil mu nějaké pegres myslím. Jenže jsou kulaté vpředu a syn má dominantní palec. Plus jsou větší o 2 čísla a mám pocit, že vyměnil i vložky a zapírá, že ne..je to značka pegres a vložky jsou bez značky a čísla a jsou ortopedické. Myslím si, že 2 lete ditě se zdravou nohou nepotřebuje ortopedické vložky, ale když teda tuto mou myšlenku vypustim, tak když ty boty jsou velké a uzké, tak ta boule co je na te vložce přeci musí tlačit jinam než je klenba nebo se pletu?
Já sem ráda, že ex koupil obuv, ale prostě jsou to dražší boty a dle mě je blbě velikost i to že jsou ortopedické. Když si tu byl pro syna, tak sem i syna nechala stoupnout před nim na tu vložku aby viděl, že tam je nadměrek cca 2,5 cm u palce.. ( u maličku asi 3 cm)..poslal mi do háje..kdyz jsem se ho zeptala když pujdu do „na boso“ prodejny a nechám si poradit, nevemu kulate ale „hranate“ skrz ten palec a zaplatim je zdam u je bude davat rekl mi ze ne. Ze mu je neda, ze barefoot je spatna bota. Přitom ja neberu uplne „bezpodrážkovelé“..hrozne me stve. Furt se dohadujeme, nic nerespektuje, o diteti mluvit nechce..ma ekzem a on mu dava jiny krem a lhal mi, ze mu dava teb samej co mam ja..takze ja se pul roku divim proc to ma syn od nej po prijezdi vzdy horsi ten ekzem a porad dokolecka. A tisic prpblemu skrz peci..chce ho vic az pujde do skolky a ja uplnou stridavku pro dvoulete dite nechci uz skrz to ze odmita spolupracovat co se tyce bot a kremu na ekzem..nici mu nohu nebo rikam blbosti? Je nejaka ortopedie nebo prodejna kde by nekdo ppsoudil zda to je fakt spatne zvolena velikost obuvy pro syna?
Dělá krátky - dlouhý v práci a má ho každý den, co má volno kromě uterků v krátkém. Až pujde syn do školky, tak jsme se bavili o tom, že ho v pondělí nebude moci mít od 9do 17 h ptž. bude syn ve školce cca..Tak řekl, že ho prpstě v pondělí vyzvedne a bude ho mít až do uterý do rána..no prostě chce asi úplnou střídavku a ať se podřídím já. Jsem z toho nešťastná..nabízela jsem mu, že by syna mohl mít častěji o prázdninách nebo si ho v dlouhém týdnu nechat až do pátka do rána a odvézt ho do školky..jenže s tím neshoulasí, že prý bez něj nechce skoro tyden být. Jenže mě připadá, zé by to bylo lepší pro všechny než aby syn lítal jak balík mezi náma, plus mi ex nedává žadné info, takže čim víc se mi bude cpát do režimu tím víc bude starosti když nekomunikuje, nemůžeme se shodmout ani na školce. dělá jen potíže. Prostě po porodu mě opustil a „honí“ si na mě ego. A odnáší to synKdybych měla vše vypsat, tak mi asi upadne ruka..:-( Nedodržuje naše domluvy atd..o synovi mi nedává info, při předání ani pp zprávách. Pokud z něj chci něco dostat musim mu psát třeba 5× unavuje mi to
Každý řikal, že se srovná až budeme od sebe delší dobu..ale ono je to horší a horší. Syn ho má rád, otec mu vše dovolí, zaplaťí..Ale já mám obavu, že syn bude mít křivé nohy a bude z něj "sprat*k když je mu vše téměř dovolováno. Už teď se mi syn rozbrečí když mu třeba nedám mobil, ptž otec mu ho dává nebo při vykládání myčky otec nechá vzít syna talíř a zvedá syna a syn to uklízí nahoru do kuchyně. Já syna nechci 100× zvedat. A když jsem synovi řekla,
ať mi talíř dá do ruky tak ho po mě hodil. Řekla jsem to ex a prosila ať ho zvedat přestane, že syn po mě hodil nadobí a ten mi řekl, že s tim nepřestane. To už je pár měsíců, syn to už nedělá..Spíš jen píšu abyste měli představu. Co mám prosím dělat?
je šance, že by tu střídavku nedostal? Co ta obuv? Mám v tom nechat syna chodit? Je chyba u mě? Prosím anonym jinak smazat! Děkuju
Omlouvam se za háčky, neháčky atd..psala jsem to narychlo.
no twl, tolik písmenek kvůli novým botům, nedočítám, tolik času bohužel nemám, a nějaký druh střídavky určitě dostane, je to otec, který se stará, i když jinak, než ty si přeješ,
ale tohoto otce jsi synovi vybrala ty
@stinga byla jsem s nim 11 let cca a proste se zmenil po porodu a rozhodl se odejit to jsem nevedela ze se stane..ja s nim pocitala do zivota porad…
No, asi takhle, boty mu velké budou, 2,5cm nadměrek je moc, ale tedy na druhou stranu, pokud má u palce 2,5cm a u malíčku 3 cm, tak těžko může mít dominantní palec, takže na kulatých botách nevidím nic špatného. Ad vložka, taky jsem neměla ráda vložky s boulí, ale vyměnit ji nemusel, některé boty je fakt mají. Takže by koupila menší boty a tyhle může nosit až do nich doroste a finančně je to vlastně taky ok.
Stejně tak nevidím důvod, proč bys měla otce omezovat v tom, jak s dítětem vyndavá myčku, ty si vyřešit to, aby dítě pochopilo, že u tebe se prostě vyndavá jinak.
A holt 2 lidé mají na spoustu věcí kolem dětí jiné názory a nezamená to, že ty tvoje jsou vždy správné a jeho vždy špatné, podstatné je, abyste se plus mínus shodli na tom základním a zásadním, no a zbytek si bude každý a po svém, to dítě chápe, že jinak se to dělá s mámo, jinak s tátou, jinak třeba s babičkou a jinak ve školce a není na tom nic špatného.
Promiň, je to tak dlouhý, že jsem přečetla jenom část. Tak mu kup boty i ty ve správné velikosti a dávej mu je.
nějak nevím co řešíš. ![]()
Co mám prosím dělat?
je šance, že by tu střídavku nedostal? Co ta obuv? Mám v tom nechat syna chodit? Je chyba u mě?
Odpovědi z mého pohledu.
Co máš dělat - Ideálně se dohodnout
Je šance na střídavku - šance dost velká když má otec zájem
Obuv - o 2 čísla větší je fakt blbý
Nechat ho v tom chodit - nenechala bych musí se mu v tom chodit blbě
Je chyba u tebe - nevím, nejpíš něco bude na obou stranách
U toho nádobí jsi měla synovy vysvětlit, že tatínek má velké svaly to maminky (ženy) nemají tak ho tak vysoko nezvedneš.
@j.a.n.i1 dekuji za rozumny komentar. No me ty boty prijdou i uzke je videt na vlozce takova šedá mapa od te nohy a je videt ze tu nohu ma uplne od kraje ke kraji. Podle me mu „pretejka“. On mu je chce davat porad takle velky a tvrdi mi, ze mu velky nejsou..ten nadmerek u malicku je mozna vetsi to jsem tak placla. Merila jsem hlavne ten nadmerek od palce. Ze ma dominantni palec mi bylo receno v nekolika obuvych.
Když se nedokážete dohodnout na botách, nedovedu si představit, jak se budete domlouvat na důležitějších věcech… barefoot není povinnost, otec nemá povinnost sdílet tvoje názory a zrovna boty nejsou život ani zdraví ohrožující věc. Ono mu dítě v těch nevhodných nebude schopno udělat ani krok, tak mu pak sám radši pořídí jiný anebo dá ty, co mu koupíš ty. Normálně mu stručně a věčně řekni, že ty jeho jsou nevhodný, popros o užívání tvých a dal to neřeš. S
S tim nadobim… tak mu proste rekni, ze ho tak vysoko nezvednes, ze byste ten talir mohli robit, tata ma vetsi silu, takze s tatou to.bdue delat tak a s tebou tak. Otci nic rikat netreba…
Třeba když na něj nebudeš furt tlačit a řešit všechno, co on dělá jinak (jinak neznamena nutne spatne…), tak nebude mít důvod ti odporovat. S krémem bych to dělala asi stejně. Ať ho nemaze ničím, namaz ho ty ráno a večer a je to. A spíš řešte příčinu ekzému než abyste se dohadovali o mastickach. Tenhle způsob „komunikace“ mezi rodiči je pro dítě zlo. Zkuste si to oba uvědomit.
Příspěvek upraven 27.02.24 v 12:57
@Dara90 ja mu budu davat spravne, ale on mu skoro pulku mesice bude cpat ty spatne. Chtel by ho mit v peci jeste vic a pritom dela jen problemy.
@Anonymní píše:
@Dara90 ja mu budu davat spravne, ale on mu skoro pulku mesice bude cpat ty spatne. Chtel by ho mit v peci jeste vic a pritom dela jen problemy.
No, podle formulace bych řekla, že zdroj problémů není tak úplně jen on…
@Midaku jenzeon ma syna napr od patka az do nedele…spi u nej 2 noce..to je bez sance abych ho namazala ja. Ja ale komunikuji slusne a chci se domlouvat. On mi vse diktuje, ustupek neudela v nicem a i z tohodle duvodu stridavku nechci. Prijde mi ze cim vic je rozsirena pece tim je vetsi potreba souhry v rodicich.
Hele promin, resis kraviny a divim se, ze se s tebou ex vubec takhle bavi
a bacha, abys ho timhle chovanim jeste vic nepopudila a pak budes jeste vzpominat na usmevne mazani spatnym kremem.. jestli se ti nelibi, co mu kupuje, co mu dava jist nebo cim ho maze, realizuj se sama v case, kdy mas dite ty. On je stejny rodic jako ty, ma stejna prava na vychovu a peci jako mas ty. A jednoduse ma jine nazory. To budes muset prijmout. Zdravi ditete objektivne neohrozuje (ekzem se ma resit primarne stravou, vyloucenim alergenu atd. a ne mastickama, boty s nadmerkem 2,5 cm ma jen kdyz je u nej, tak se holt bude prizabijet a treba to otec prehodnoti a shova mu je na podzim atd.).
holka, ty máš dar prostě udělat z komára velblouda…
neříkám, že boty a kožní problém jsou maličkost, ale musíte se prostě Domluvit, ty ho stíháš a rozkazuješ mu, jenže ON je stejný rodič jako ty! z 50%… jako ty! takže táta má třeba holt víc síly a dělá zábavu při vyskládávání myčky, tak to je jeho plus, máš být ráda, že kluka vede k práci a zapojení se… i když po svém…
pokud potřebuješ mít obuv „černé na bílém“ objednej se na podologii, nech si to napsat, nakreslit… ale zas takovou raketovou vědu bych z toho nedělala… ty asi nemáš chlapa a jsi nervozní, že? promiň, ale působíš tak…
PS : mstíš se mu, že tě opustil… ta hořkost je cítit.. přiznej si to a zkus s tím pracovat… že má trochu jinou výchovu neznamená, že je špatná a ta tvá je jediná dobrá…
Příspěvek upraven 27.02.24 v 13:04
@Anonymní píše:
Spatne jsou podle tebe. Podle nej jsou spatne barefood. Kdo ma pravdu neni relevantni, oba delate to, co povazujete za nejlepsi pro dite. Doufam teda.
A otec, ktery se takhle nadstandartne stara o dite (bere si ho co nejvic muze, kupuje mu zdravotni obuv, resi jeho ekzem atd.) tu stridavku pravdepodobne skutecne vysoudi.
Dobrý den, nevím jak přesně problém nazvat. Ale máme s ex partnerem věčné neshody co se týče bot. Chtěla jsem, aby mi na obuv přidal a že vyberu boty sama. To odmítl a koupil mu nějaké pegres myslím. Jenže jsou kulaté vpředu a syn má dominantní palec. Plus jsou větší o 2 čísla a mám pocit, že vyměnil i vložky a zapírá, že ne..je to značka pegres a vložky jsou bez značky a čísla a jsou ortopedické. Myslím si, že 2 lete ditě se zdravou nohou nepotřebuje ortopedické vložky, ale když teda tuto mou myšlenku vypustim, tak když ty boty jsou velké a uzké, tak ta boule co je na te vložce přeci musí tlačit jinam než je klenba nebo se pletu?
nici mu nohu nebo rikam blbosti? Je nejaka ortopedie nebo prodejna kde by nekdo ppsoudil zda to je fakt spatne zvolena velikost obuvy pro syna?
Kdybych měla vše vypsat, tak mi asi upadne ruka..:-( Nedodržuje naše domluvy atd..o synovi mi nedává info, při předání ani pp zprávách. Pokud z něj chci něco dostat musim mu psát třeba 5× unavuje mi to
Každý řikal, že se srovná až budeme od sebe delší dobu..ale ono je to horší a horší. Syn ho má rád, otec mu vše dovolí, zaplaťí..Ale já mám obavu, že syn bude mít křivé nohy a bude z něj "sprat*k když je mu vše téměř dovolováno. Už teď se mi syn rozbrečí když mu třeba nedám mobil, ptž otec mu ho dává nebo při vykládání myčky otec nechá vzít syna talíř a zvedá syna a syn to uklízí nahoru do kuchyně. Já syna nechci 100× zvedat. A když jsem synovi řekla,
ať mi talíř dá do ruky tak ho po mě hodil. Řekla jsem to ex a prosila ať ho zvedat přestane, že syn po mě hodil nadobí a ten mi řekl, že s tim nepřestane. To už je pár měsíců, syn to už nedělá..Spíš jen píšu abyste měli představu. Co mám prosím dělat?
je šance, že by tu střídavku nedostal? Co ta obuv? Mám v tom nechat syna chodit? Je chyba u mě? Prosím anonym jinak smazat! Děkuju
Já sem ráda, že ex koupil obuv, ale prostě jsou to dražší boty a dle mě je blbě velikost i to že jsou ortopedické. Když si tu byl pro syna, tak sem i syna nechala stoupnout před nim na tu vložku aby viděl, že tam je nadměrek cca 2,5 cm u palce.. ( u maličku asi 3 cm)..poslal mi do háje..kdyz jsem se ho zeptala když pujdu do „na boso“ prodejny a nechám si poradit, nevemu kulate ale „hranate“ skrz ten palec a zaplatim je zdam u je bude davat rekl mi ze ne. Ze mu je neda, ze barefoot je spatna bota. Přitom ja neberu uplne „bezpodrážkovelé“..hrozne me stve. Furt se dohadujeme, nic nerespektuje, o diteti mluvit nechce..ma ekzem a on mu dava jiny krem a lhal mi, ze mu dava teb samej co mam ja..takze ja se pul roku divim proc to ma syn od nej po prijezdi vzdy horsi ten ekzem a porad dokolecka. A tisic prpblemu skrz peci..chce ho vic az pujde do skolky a ja uplnou stridavku pro dvoulete dite nechci uz skrz to ze odmita spolupracovat co se tyce bot a kremu na ekzem..
Dělá krátky - dlouhý v práci a má ho každý den, co má volno kromě uterků v krátkém. Až pujde syn do školky, tak jsme se bavili o tom, že ho v pondělí nebude moci mít od 9do 17 h ptž. bude syn ve školce cca..Tak řekl, že ho prpstě v pondělí vyzvedne a bude ho mít až do uterý do rána..no prostě chce asi úplnou střídavku a ať se podřídím já. Jsem z toho nešťastná..nabízela jsem mu, že by syna mohl mít častěji o prázdninách nebo si ho v dlouhém týdnu nechat až do pátka do rána a odvézt ho do školky..jenže s tím neshoulasí, že prý bez něj nechce skoro tyden být. Jenže mě připadá, zé by to bylo lepší pro všechny než aby syn lítal jak balík mezi náma, plus mi ex nedává žadné info, takže čim víc se mi bude cpát do režimu tím víc bude starosti když nekomunikuje, nemůžeme se shodmout ani na školce. dělá jen potíže. Prostě po porodu mě opustil a „honí“ si na mě ego. A odnáší to syn
Omlouvam se za háčky, neháčky atd..psala jsem to narychlo.