Poštovné u Aliexpressu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12834
27.10.21 19:51
@Asiina píše:
Jo mají, jinak bych se tomu nedivila, že jo 😃

Treba jim nesel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
27.10.21 20:28
@PaulieM píše:
@Ivan PPZ

Takže proclení bez spolupráce adresáta. Kdyby pošta měla údaje, je to za těch 96.
Ale ten Uzbekistan je skoro veselý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
28.10.21 00:00

Mrkněte na fb do nějaké skupiny o Aliexpressu, všude to tam řeší… To je dph. Postacka se fakt obohatit nechce. A u naší se třeba kartou platit taky nedá… A ano, i u věcí, které maji mnohem menší hodnotu. Údajně není z balíčku jasně, že prodejce již DPH platil a pošta jo napočítal znovu. 150 Kč je nějaký poplatek, zbytek to DPH z nějaké hodnoty… (nevím přesně z jaké). Údajně je nyní dobré při objednání zvolit dopravu Aliexpress standard shipping a nic se pak neplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.10.21 06:53
@PAN66 píše:
Ne se ted stalo, ze prisel balik a ze je na poste a ze mam uhradit postovne, 6,60 euro, jsem nacas u rodiny v Rakousku, balik byl bez postovneho, zaplacen kartou a nakednou jeste toto, slo. o blbost za 15 e, takze jsem to jeste nevyzvedla, nechapu proc je tam to oostovne, kdyz v olatbe nebylo, kdyz to neni free shiping postovne platim rovnou s objedbavkou a najednou, ze mam doplatit.

Nám zas došel minulý týden dopis, že nám drží v Praze na letišti zásilku pro dceru. Ještě se nám to nestalo. Švagrová žije v UK. Poslala dceři jako vždy dárek na narozeniny. Vždy normálně vše došlo. A teď musím vyplnit a poslat formulář, ať to pošlou dál. Ale ona říkala, že po Brexitu mají problémy. Že i posílání pošty do zahraničí stojí za ho..o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
28.10.21 10:48

Díky moc za rady, měla jsme za to, že když to zaplatím, tak je to prostě zaplacené :think: tak uvidím co ten zbytek věcí, protože jak mi píšete jenom economy standart že je zadara tak mi došly zadara i nějaké express a další druhy tak od teď prostě uvidím co mi přistane ve schránce jestli balíček nebo lístek že mám něco na poště a to nevyzvednu a u výrobce tak vrátit peníze a hotovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
28.10.21 10:57

@PaulieM Pri objednavce uz jsi platila i DPH?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
28.10.21 13:18

@cecetka Jak to myslíš? Vždy výběru produkt za uvedenou cenu a u toho se automaticky objeví výše poštovného, celá částka se mi strhne z karty a hotovo..žádnou kolonku DPH tam nemám ani nevidím u z izi žádnou výši DPH

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
28.10.21 13:29

@PaulieM Nove Ali a Wish pri objednavce navysuje cenu o dph. Pak je zbozi propusteno do volneho obehu bez tve dalsi ucasti, protoze je dph zaplacena. Zasilku ti jen doruci.
Pokud koupis zbozi bez dph, tak musi byt po propusteni dph zaplacena az v CR. Vyridi to za tebe dopravce (nejcasteji CP), ktera te skasne nejen o dph, ktere musis zaplatit, ale i o poplatek za zastupovani v celnim rizeni :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
28.10.21 13:32

Tvl Emimino je fakt s těmi „radami“ nebezpečný.
Pevně doufám, že zakladatelka ještě nenahlásila doručovatelku cajtům jen za to, že po ní chce DPH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
28.10.21 15:51

@MrsNorris ne nikoho jsem nenahlásila :D jen jsem chtěla vědět jestli se jedná o něco nového a kdyby se to opakovalo tak zásilku nepreberu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
28.10.21 15:52

@cecetka a jak poznám podle produktu jestli bylo DPH už zaplacené nebo ne? Ničeho jsem si nevšimla, když jsem produkt objednávala jako že by tam bylo u toho napsáno něco jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
28.10.21 19:53
@PaulieM píše:
@cecetka a jak poznám podle produktu jestli bylo DPH už zaplacené nebo ne? Ničeho jsem si nevšimla, když jsem produkt objednávala jako že by tam bylo u toho napsáno něco jinak

A protože tam nic nebylo, platí se to doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová