Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj chtěla jsem se zeptat jak postupovat, při autonehodě jsem utrpěla lehká zranění, většinou naraženiny a od vinníkovo pojištovny mi přišel papír posudek o bolestném, má cenu to vyběhávat jaké zranění se do toho počítá? vypíše tam doktor i ty naraženiny a nebo je to je na vážné věci…a za kým mám jít? ošetřovaly mě v nemocnici a můj doktor o ničem neví…kam mám zajít? prý za to něco dostanu ??
Určitě jde o to, jaká to jsou zranění, jestli budou mírné následky, nebo jestli to bolí dlouhodoběji. Určitě si to vyběhej ![]()
Ahoj, určitě si s tím dojdi. Mě to vyplňoval obvoďák, mají na to tabulky. Mě například za naraženou ruku napsal víc bodů než za tržnou ránu až na kost, takže bych šla i s naraženinama. Za jeden bod je teď 120,– kč.
a když mě obvodák vůbec neošetřoval tak podle čeho to napíše?
podle zprávy z nemocnice, kde Tě ošetřili. Mimochodem, to je ta, co jsi ztratila??? - viz jiná diskuse??
musím to dát nechat vyplnit na pojistku mám doma tolik papírů že nevím co dřív…ani nevím jak dlouho na to mám aby mi pojištovna neřekla že sem to měla vrátit do týdne vyplnění…je na to nějaká doba?
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale vzhledem k tomu, že je vše živé a v řešení, nechci to veřejně ventilovat.
Byla jsem poškozená nezodpovědností (byť to nebyl úmysl) druhé osoby. Fyzicky jsem měla „jen“ nějaké naraženiny, psychika je horší - nyní jsem v PN a beru léky.
Vše jsem předala právníkovi. Ten mi řekl, že bude třeba od ošetřujících lékařů mít bodové ohodnocení pro určení bolestného. Ale jak na psychiatrii, tak u OL mi řekli, že oni mi napíšou rádi zprávu, ale bolestné by nejspíš měl určit soudní znalec dle jejich zprávy. OL se dívala do nějaké vyhlášky a ta je jen pro určení bolestného v případě pracovního úrazu, což není tento případ. Předpokládám, že formulář bodového ohodnocení některé z pojišťoven nepůjde použít, protože to není primárně pro pojišťovnu, ale pro případné soudní řízení. Samozřejmě se domluvím znovu s právníkem na upřesnění, ale chtěla jsem se vás zeptat, jestli jste někdo podobnou situaci řešil a pamatujete si, jak to bylo s posudky a bodovým hodnocením.
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale vzhledem k tomu, že je vše živé a v řešení, nechci to veřejně ventilovat.
Byla jsem poškozená nezodpovědností (byť to nebyl úmysl) druhé osoby. Fyzicky jsem měla „jen“ nějaké naraženiny, psychika je horší - nyní jsem v PN a beru léky.
Vše jsem předala právníkovi. Ten mi řekl, že bude třeba od ošetřujících lékařů mít bodové ohodnocení pro určení bolestného. Ale jak na psychiatrii, tak u OL mi řekli, že oni mi napíšou rádi zprávu, ale bolestné by nejspíš měl určit soudní znalec dle jejich zprávy. OL se dívala do nějaké vyhlášky a ta je jen pro určení bolestného v případě pracovního úrazu, což není tento případ. Předpokládám, že formulář bodového ohodnocení některé z pojišťoven nepůjde použít, protože to není primárně pro pojišťovnu, ale pro případné soudní řízení. Samozřejmě se domluvím znovu s právníkem na upřesnění, ale chtěla jsem se vás zeptat, jestli jste někdo podobnou situaci řešil a pamatujete si, jak to bylo s posudky a bodovým hodnocením.
já teď řeším něco podobného, ale u mne řeší pčr a zrovna si žádali o posouzení soudního znalce a to jak „metodiku“ zranění, tak léčení, tak bodé ohodnocení bolestného.. Takže já čekám na vyjádření znalce. Na pčr mi přímo řekli, že dr mi defakto může napsat cokoliv a jen ten soudní znalec to udělá tak, aby to soud bral v potaz ![]()
@martina.se píše:
já teď řeším něco podobného, ale u mne řeší pčr a zrovna si žádali o posouzení soudního znalce a to jak „metodiku“ zranění, tak léčení, tak bodé ohodnocení bolestného.. Takže já čekám na vyjádření znalce. Na pčr mi přímo řekli, že dr mi defakto může napsat cokoliv a jen ten soudní znalec to udělá tak, aby to soud bral v potaz
Aha, rozumím. A toho soudního znalce si určila PČR, nebo ho sehnal tvůj právník, nebo jak to je? Jestli to dobře chápu co píšeš, tak PČR dostane zprávy od lékařů a oni to nechají posoudit soudního znalce - jejich znalce? U mě to je taky v řešení u PČR, ale ještě to není uzavřené, protože mám stále PN.
P.
@Anonymní píše:
Aha, rozumím. A toho soudního znalce si určila PČR, nebo ho sehnal tvůj právník, nebo jak to je? Jestli to dobře chápu co píšeš, tak PČR dostane zprávy od lékařů a oni to nechají posoudit soudního znalce - jejich znalce? U mě to je taky v řešení u PČR, ale ještě to není uzavřené, protože mám stále PN.
P.
A o jaký trestný čin se jedná? Jsou situace, kdy budou dělat znalecký posudek sami policisté a zase případy, kdy pro ně nebude potřebný. Jsi anonym -) nechceš tu situaci trochu víc popsat, ať ti můžeme poradit víc?
@Anonymní píše:
P.
ano, u mne ta samá situace, není uzavřeno, protože nemám ukončenou PN, ale budu ji končit na vlastní žádost, protože se to lepší a moji práci zvládnu i s následným doléčením. Soudního znalce osloví přímo pčr, včera jsem byla na druhém výslechu a vyšetřovatel mi to přímo říkal, že mají svoje znalce. Já právníka zatím nemám a oni mi aji říkali, že pokud to půjde na trestňák, tak přes Justici.cz mi dají i právníka na zastoupení - vymáhání náhrady škody, výdělku, bolestného atd.. ale taky čekám.. soudnímu to posílají dnes, ačkoliv PN není ukončena
@Keyllah píše:
A o jaký trestný čin se jedná? Jsou situace, kdy budou dělat znalecký posudek sami policisté a zase případy, kdy pro ně nebude potřebný. Jsi anonym -) nechceš tu situaci trochu víc popsat, ať ti můžeme poradit víc?
Od policie to bude šetřeno jako ublížení na zdraví z nedbalosti, nebo ještě jako opomenutí důležité povinnosti (doufám že se to tak jmenuje). Mohla bych říct, že jsem byla napadena psem. Jinak se zřejmě bude jednat o podobný případ jako u @martiny.se
@Anonymní píše:
Od policie to bude šetřeno jako ublížení na zdraví z nedbalosti, nebo ještě jako opomenutí důležité povinnosti (doufám že se to tak jmenuje). Mohla bych říct, že jsem byla napadena psem. Jinak se zřejmě bude jednat o podobný případ jako u @martiny.se
Pokud je tam delší PN měli by nechat zpracovat znalecký posudek, ten se ale bude týkat samotného zranění, délky PN a možných následků. Pokud to přímo nezadají, nebude se znalec bolestným zabývat. Myslím, že na počítání tohoto existuje nějaká metodika z NS ČR, zkus pohledat