Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Protoze jsem 30 let vdana, tak odpoved zni ne. Ale stejne kdyz ty svoje platoniky potkam (jsou dva), tak me to vykoleji. Dobra zprava pro me je, ze je to vykoleji taky ![]()
U mě to bylo vždy tak, že pokud jsme se z nějakého důvodu nemohli dát dohromady rovnou, nikdy už to pak nevyšlo. Ikdyž to v tu chvíli vypadalo spíš jako na okolnosti.
Zrovna nedávno jsem se potkala se svou největší platonickou láskou, kterou si řeším už několik let, ačkoliv mám mezitím jiný vztah. Ani bych ho teď kvůli tomu nerozbíjela - to prostě už nejde. Ale zjistila jsem, že v době, kdy jsem nebyla tak zavázaná jako teď, a platonická láska byla taky sama, se mi ta platonická láska neozvala (z důvodů, které mi nějakým způsobem vysvětlil, ale mě nepotěšily.) Vlastně mě to fakt strašně ranilo. Doufám, že mi to pomůže si to nějak uzavřít.
Platonický lásky jsou nebezpečný. Vytvářej takovej ideál, kterej si člověk vysní a nejsou tam ty běžný starosti, který člověk v reálným životě řeší.
Taky mě zajímá, jestli někdo přijde s nějakým příběhem, co tak nakonec dopadnul tak, že jsou spolu. (Většina jich ale určitě nebude…)
@Anonymní píše: Více
Vím že platonicky lásky bývají nějaký vysněný ideál, jenže my jsme spolu zažili i dost tragédie a přesto mě to pořád drží.. vztah mám taky ale klidně bych z něj hned kvůli němu odešla. Myslim že to že když se člověk nedá hned dohromady tak na tom něco je, je tam asi nějaká neviditelná překážka.
Najdi si partnera, ktereho bys neopustila kvuli platonikovi. Jak ti muze takovy vztah klapat?
No on moc neklape proto bych ho klidně opustila
tak se rozejdi bez ohledu na platonickou lasku a neztracej cas. A vygoogluj si „trauma vazba“
A z jakého důvodu jste se nedali dohromady prve? Pozor na to, že to že to cítíš ty vůbec neznamená, že to cítí i ten druhý stejně…
Jinak souhlasím, že pokud současný vztah nevyhovuje, zvaz rozchod nehledě na platonickou lásku.
Potkal jsem spoustu lásek, skoro všechny byly platonické, až na tu jednu. Některé věděly, že je mejluju, ale vždy jsem měl dost kázně na to, abych věděl, že vztah se mnou je jako plavba na Titanicu.
@Grety píše: Více
Trauma vazba to není, i když tam nějaké podobnosti jsou. Nebyli jsme spolu ve vztahu, tragédie se týkaly jiných věcí, ale bylo to o tom že tam není ten vysněný ideál, ale už znám i špatné vlastnosti.
Ano, měla jsem platonickou lásku od nějakých 12 let, bylo to ve škole (byl o 2 ročníky výš), na volnočasové aktivitě jsme se vídali.. já pro něj byla vzduch, měl jiné přítelkyně asi dvě v průběhu let, já pozapomněla. Pak jsme k sobě našli cestu, když mi bylo necelých 19, pomohl mi po jednom ošklivém rozchodu a byli jsme spolu 3,5 roku. Rozchod byl poměrně dramatický, ani jeden jsme nenesli vinu, ale vlivem okolností jsme se odstřihli a nebyla možnost si vlastně vysvětlit, co se stalo. Ten kluk mi zůstal v srdci a nedávno jsme se po téměř 20 letech měli možnost potkat a vše si konečně vysvětlit. V srdci mi zůstane jako taková ta „karmická láska“. Vím, že zním pateticky a až kýčovitě melodramaticky, ovšem i to život přináší a já jsem šťastná, že v mém životě byl a je.
A ten duvod, proc jste se nedali dohromady na zacatku je jaký?
@Ploskutáček píše: Více
Taky tak luxusní a otevírající nové obzory, cestu do Nového Světa??? ![]()
@teroonka píše: Více
Samozřejmě. Žádná žena není tak hýčkaná, jako když je ve vztahu se mnou. Do doby, než mě prokoukne. Pak raděj z Titanicu vyskočí a do Nového Yorku doplave sama.
![]()
Stalo se vám někomu že jste potkali svoji tehdejší platonickou lásku třeba po pár měsících nebo letech a pak to dali dohromady?
Příspěvek upraven 25.01.26 v 21:41