Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@debra.morgan píše:
tvl, takže tě vlastně žere politika a né nějaky rozšireny zakon? to bylo jako k čemu, jen zaujmout, protože jinak se s tebou nikdo neba?
Nikoliv, vadí mi ten rozšířený zákon. Vadí mi i potraty. Zabít nenarozené dítě je vražda. Nebo si snad myslíš že ne?
@KalamityJohn píše:
Nikoliv, vadí mi ten rozšířený zákon. Vadí mi i potraty. Zabít nenarozené dítě je vražda. Nebo si snad myslíš že ne?
ano, za mě to vražda není.
@KalamityJohn píše:
Bohužel problém nestojí tak snadno „zabít nenarozené dítě“. To by ale chtělo trošku přemýšlet, a to by tě bolelo tiscíkrát víc, než diktovat cizím lidem, jak se svým životem naložit, že?
@Lenka_Hal píše:
Jako ze v pripade, ze by dite mohlo zemrit pri porodu, tak provedou potrat misto cisare?
nejsem právník.. myslím tím ty případy (a to se tam i píše), kdy porození dítěte (zjevně nemocného) znamená to, že zemře (nebo by mohlo zemřít). Přesto se těhu ukončí- aby se zachránila matka.. ale jasně, takových případů moc nebude- mnohem víc určitě těch druhých- potrat z důvodu vyvojove vady.. bude se to nejspis tykat spis tech tydnu do 30.týdne těhu.. ale nejsem ani doktor, nevím, jak často se to stane..
Příspěvek upraven 28.01.19 v 13:08
@debra.morgan píše:
ano, za mě to vražda není.
Ja jsem taky pro moznost volby, ale asi to nezni logicky, rozlisuju, kdyz je to shluk bunek, a kdyz uz je to mrne. Ty si umis predstavit, ze se jen tak rozhodnes, ze uz ho nechces treba v 22tt?? Nejak to nemuzu skousnout…
@Lenka_Hal Rozhodnout se jen tak pro potrat třeba ve třetím měsíci.. Víš, já v tom vidím jen ten rozdíl, že je plod větší. Ale jinak je to furt ten a že samej.
@Lenka_Hal píše:
@kjhui to berou tehotne??
no když jim jde o život..
Dobrý den,
@KalamityJohn Chápu, že se jedná o velmi citlivé téma, které vzbuzuje emoce, ale své názory prosím vyjadřujte v mezích pravidel diskuse tady na eMiminu. Vulgární urážející příspěvek jsem smazala.
Děkuji za pochopení ![]()
Josefina
@Lenka_Hal píše:
Ja jsem taky pro moznost volby, ale asi to nezni logicky, rozlisuju, kdyz je to shluk bunek, a kdyz uz je to mrne. Ty si umis predstavit, ze se jen tak rozhodnes, ze uz ho nechces treba v 22tt?? Nejak to nemuzu skousnout…
tak potraty v 22. tydnu jsou relativně časté i v ČR, kdy se na velkém ultrazvuku ve 20.tt. zjistí vývojové vady.. řekla bych, že častější než v USA.
@Lenka_Hal píše:
hele, nemyslim si, ze žena, co čeka zdrave dite se ve 22tt rozhodne, ze ho nechce
a pokud by se zjistily nejake VVV tak ja proste pro potrat jsem. dobrovolne bych takove dite na svet neprivedla, neco jineho jsou vady, ktere se projevi casem, ale dobrovolne se za dite rozhodnout, ze tak bude zit, fakt nee. at se to tu libi nebo ne, to je muj nazor.
@pazitka píše:
nejsem právník.. myslím tím ty případy (a to se tam i píše), kdy porození dítěte (zjevně nemocného) znamená to, že zemře (nebo by mohlo zemřít). Přesto se těhu ukončí- aby se zachránila matka.. ale jasně, takových případů moc nebude- mnohem víc určitě těch druhých- potrat z důvodu vyvojove vady.. bude se to nejspis tykat spis tech tydnu do 30.týdne těhu.. ale nejsem ani doktor, nevím, jak často se to stane..Příspěvek upraven 28.01.19 v 13:08
No, ja prave doufala, ze se tady nejaky zdravotnik objevi a rekne, ze jsou pripady, kdy cisar tohle neresi. Kdyz je v ohrozeni pouze matka. Coz tim zakonem je take povoleno.
No, necham to jeste v „supliku“ nedoresene. ![]()
@pazitka píše:
tak potraty v 22. tydnu jsou relativně časté i v ČR, kdy se na velkém ultrazvuku ve 20.tt. zjistí vývojové vady.. řekla bych, že častější než v USA.
pravda.
@debra.morgan píše:
hele, nemyslim si, ze žena, co čeka zdrave dite se ve 22tt rozhodne, ze ho nechce![]()
a pokud by se zjistily nejake VVV tak ja proste pro potrat jsem. dobrovolne bych takove dite na svet neprivedla, neco jineho jsou vady, ktere se projevi casem, ale dobrovolne se za dite rozhodnout, ze tak bude zit, fakt nee. at se to tu libi nebo ne, to je muj nazor.
Nene, v CR prece muzes jit i pozdeji, kdyz jde o VV, to beru. Ale tady ted muze jit zena kdykoliv behem 24tt, kdykoliv. A verim, ze ne vsechny zeny jsou normalni. O tom vubec nepochybuju…
@pazitka Já si myslím, že oni tam nemají prenatální péči na takové úrovni, tak to prostě nezjistí včas.
@Lenka_Hal píše:
Nene, v CR prece muzes jit i pozdeji, kdyz jde o VV, to beru. Ale tady ted muze jit zena kdykoliv behem 24tt, kdykoliv. A verim, ze ne vsechny zeny jsou normalni. O tom vubec nepochybuju…
tak zas pokud bude chtit mermomoci potratit, tak potrati, k tomu zakon nepotrebuje. prijde mi lepsi, když to probehne pod lekarskym dohledem než kdoví jak. mnohem víc mi pak vadí novorozenci v popelnici, než potrat ve 24tt.