Potraviny na pranýři
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Žirafátko no ale v tom hippu je jich suverene nejvic a vetsina z nich je po rozkliknuti ne zrovna zdrava
no a
prckovi chutna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janichka píše:
No presne ten hipp a sunarka me dostali
@Baruska2011 píše:
Hipp a SunarkaA prý, že věci pro děti jsou nejhlídanější a nejbezpečnější. Hnus toto
Se schvalne juknu jak to maji oznaceny nemci - teda jen Hipp, jestli to nebude chyba prekladu, ale kdo ma alergii na vejce, tak to problem je, i kdyz u testovin bych teda zbystrila. No kazdopadne by to melo byt spravne, to je nejak nechci hajit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janichka ted jsem si vzpomnela, ze je to na netu: http://www.hipp.de/…pdf/8640.pdf
u testovin je napsano tvrda psenice a bilek, tak to teda chapu, cesky preklad ma drubezi bilkovinu, tak nevim…ja teda u obou ctu vejce, takze jako matka alergickeho ditete bych to nevzala.
Eiweiss je jak bilek, tak bilkovina (nemecky zdatnejsi me kdyztak opravi).
drůbezi bilkovina je teda trochu zavadejici ![]()
tak to mozna mohli lepe prelozit, ale za to bych je tolik nepranyrovala.
EDIT: muz zas tvrdi, ze by to tak taky prelozil, tak i nemcouri to maj nepresne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně na těch stránkách hlavně zarazil fakt, že napříč trhem bylo nejvíce problémů s kuřecím masem a sýrem Eidam.. - jinými slovy tyto dva výrobky trvale vyřazuji z nákupů, kuře budu brát jen z domácích chovů.
- Citovat
- Upravit
@Janichka sunarku nehajim, tu neznam ![]()
otazka je, jestli se to fakt nema prekladat tak, jak to je…jeste jsem koukala na nejaky testoviny co mam doma, tak maji spis cela vejce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RyBANA píše:
My s mamkou se s tím nes…nepereme a rovnou obal propíchneme, když smrdí necháme ho v regálu, když ne bereme ho
Hledám slova, abych nebyla sprostá.
To ti jako přijde normální? A že takhle znehodnocené potraviny po tobě někdo koupí, to je ti úplně jedno. To je bezohlednost, to se jen tak nevidí.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strace píše:
![]()
![]()
To ti jako přijde normální? A že takhle znehodnocené potraviny po tobě někdo koupí, to je ti úplně jedno. To je bezohlednost, to se jen tak nevidí.![]()
Ano přijde mi to normální, protože se mi prodejce pokouší prodat drahé zkažené zboží a jinak než takto si to ověřit nemohu. A nevím jak ty, ale já si vše co kupuji prohlížím - protože i omylem se stane, že se zboží při nandávání do regálu poškodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RyBANA
Nemůžeš si to jinak ověřit? A co takhle to otevřít až doma a pak to jít kdyžtak reklamovat? To takhle otevíráš a znehodnocuješ všechny potraviny?
A když už se tím teda tady chlubíš, tak se pochlub, kolikrát jsi šla s tím masem, kterému jsi propíchla obal a smrdělo, za prodavačem, že je to zkažené? Nebo to hrdinně vždy vrátíš do regálu a děláš jako že nic?
P. S.: Taky si zboží před zakoupením prohlížím. Pokud se mi už stane, že nekupuji maso u řezníka nebo u pultu, ale balené vakuované, tak se podívám na datum spotřeby a zkontroluji vizuálně. Ovšem nenapadlo by mě dělat do obalu díru. Ale asi jsem moc slušná a mám nějaké hranice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne potěším tě, dělám to jen u masa ![]()
A ne nemůžu si to pokaždé dovézt domů a pak se zase vracet. Kdybych to tak dělala, tak nedělám nic jiného ![]()
Např. v Tescu (tedy v tom našem ozkoušeném) je to prodavačům jedno a řeknou ti, ať si vybereš jiné a to propíchnuté smradlavé ti zůstane v ruce.
Ano, každý jsme nějaký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strace a nemělo to znít jako chlouba, prostě jsem jen napsala to co dělám, abych se vyhnula nákupu zkažených potravin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strace píše:
![]()
![]()
To ti jako přijde normální? A že takhle znehodnocené potraviny po tobě někdo koupí, to je ti úplně jedno. To je bezohlednost, to se jen tak nevidí.![]()
Co blbneš, jaká bezohlednost? Já předpokládám, že nepropíchne těch balení dvacet, ale jedno si vybere, propíchne a když smrdí, tak ho vrátí, když ne, tak si ho dá propíchnutý do košíku a koupí. Aspoň tak to hodlám teda praktikovat taky
Pro mne je bezohledný, že na prodejně vůbec zkažený maso prodávaj. A naopak, pro ostatní kupující je to varování, když uvidí, resp. ucítí smrad z propíchnutýho obalu, že si to nemaj brát. Já v tom vidím přímo službu veřejnosti ![]()
Jo a s tím upozorňováním personálu. Se mi stalo v Tescu, že jsem si chtěla koupit nějaký sýr - balený. Sice to bylo vše odvážený, polepený cedulkama, ale namarkováno 999Kč/kg, což teda ten sýr stál kolem 200 Kč/kg. Tak jdu za prodavačem a říkám mu to a on prej: „Mně je to jedno, já jsem tady na brigádě.“
No dokopala jsem ho, ať zjistí správnou cenu a kouká mi ten jeden kousek teď hned správně převážit. A honit takovýhle lemply kvůli zkaženýmu masu? Kua, já nejsem žádnej manažer Tesca, za to přece plat neberu.
Příspěvek upraven 14.07.12 v 18:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže je to tak, jak jsem si myslela.
Ano, každý jsme nějaký. A já jen naivně doufám, že nejsem v menšině.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit