Potraviny na pranýři
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Gina108 ano tak to dělám
kdyby (nedej Bože) smrděla celá várka udělám virgál jak blázen a rozhodně vše hlásím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108
Prostě podle mě to není normální, ale bezohledné. A službu veřejnosti v tom fakt nevidím. Spíš naopak.
Po vás může vzít maso do ruky kdokoli jiný, vizuálně mu přijde normální a koupí ho. Ne třeba k okamžité spotřebě, ale klidně za den dva. A pak se nestačí divit, že doma to zkažené maso má a musí ho jít reklamovat.
Jenom kvůli vaší bezohlednosti a dojmu, že si ve vlastním zájmu můžete dovolit cokoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strace píše:
@Gina108
Prostě podle mě to není normální, ale bezohledné. A službu veřejnosti v tom fakt nevidím. Spíš naopak.Po vás může vzít maso do ruky kdokoli jiný, vizuálně mu přijde normální a koupí ho. Ne třeba k okamžité spotřebě, ale klidně za den dva. A pak se nestačí divit, že doma to zkažené maso má a musí ho jít reklamovat.
Jenom kvůli vaší bezohlednosti a dojmu, že si ve vlastním zájmu můžete dovolit cokoliv.
Tím, že já propíchnu obal, tak se maso nezkazí, páč už zkažené bylo, chápeš? Nevím jak to líp vysvětlit.
Bezohledné by bylo propichovat ty obaly hlava nehlava a nechávat je tam, ať smrdí nebo ne, to je jasný, že by se kvůli díře v obalu i maso kazilo rychleji, ale netvrď mi že pokud maso smrdí, tak že je OK.
Teoreticky by na mě za to propichování i mohl někdo z toho hypáče vlítnout, že poškozuju zboží, ale když si ho hodlám zaplatit, tak si to můžu poškozovat jak chci a kdyby smrdělo, udělám jim tam pak pěkný čoromoro. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RyBANA CElkem chytrý způsob, jak si ověřit, že maso není chycené, ovšem bezohledný vůči dalším kupcům - pochybuji, že i kdybys to dokázala vrátit personálu, že to tam znovu nehodí.. Takže spíš bych obal od takového masa viditelně natrhla.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Gina108 Bacha, z právního hlediska, dokud zboží nezaplatíš, nepatří ti, tzn. nesmíš ho nijak poškozovat.. Prodejce může tolerovat, že jsi prckovi strčila do pusy rohlík, ale může to brát i jako krádež a má na to právo..
![]()
- Citovat
- Upravit
Já bych chápala, kdybyste si to maso propíchly za pokladnou po zaplacení. Pak, pokud smrdí, si ho jděte reklamovat a kupte si nový.
Ještě jednou se zeptám @RyBANA. Ty jsi tedy s propíchlým obalem byla za prodavačem, řekla jsi, že jsi ten obal propíchla a že maso smrdí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strace píše:Čas jsou taky peníze a ten voser s reklamací mi nikdo nezaplatí.
Já bych chápala, kdybyste si to maso propíchly za pokladnou po zaplacení. Pak, pokud smrdí, si ho jděte reklamovat a kupte si nový.Ještě jednou se zeptám @RyBANA. Ty jsi tedy s propíchlým obalem byla za prodavačem, řekla jsi, že jsi ten obal propíchla a že maso smrdí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše: Čas jsou taky peníze a ten voser s reklamací mi nikdo nezaplatí.
A to je přesně ta bezohlednost. Takže si to propíchlé maso koupí po tobě někdo jiný a ten má určitě narozdíl od tebe kvantum času a nervů na „voser“ s reklamací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strace píše:
A to je přesně ta bezohlednost. Takže si to propíchlé maso koupí po tobě někdo jiný a ten má určitě narozdíl od tebe kvantum času a nervů na „voser“ s reklamací.
Ježiš, to je furt to samý. Vždyť to maso by bylo zkažený, i kdybych ho nepropíchla. Voser by měl tak jako tak. Naopak ho díra v obalu ještě může upozornit na závadný obsah.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale chápeš, že tady jde o princip? Připadne ti normální propíchávat třeba vakuované párky, salámy nebo jiné balené výrobky? Nebo třeba udělat díru do melounu, abys zjistila, jestli je dost červený?
Mimochodem ty máš patent na to, že podle tvého čuchu se pozná, že je maso stoprocentně zkažené?
Mně už se kolikrát stalo, že jsem si doma čichla k masu a říkám, že nějak divně smrdí. A manžel mi řekl, že ne, že voní normálně. A taky mu nic (nám) nebylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše: Čas jsou taky peníze a ten voser s reklamací mi nikdo nezaplatí.
takže předpokládám, že když nechceš mít voser s reklamací po zaplacení masa, tak asi určitě se nebudeš zdržovat „čoremmorem“ u regálu, když propichováním zjistíš že je maso zkažený. Prostě ho tam vrátíš ať si ho koupí někdo kdo si toho nevšimne a díry do obalu nedělá, že???
JInak souhlasím s AMBER, poškozuješ věc, která není v tu chvíli tvoje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HappyMouselet píše:
takže předpokládám, že když nechceš mít voser s reklamací po zaplacení masa, tak asi určitě se nebudeš zdržovat „čoremmorem“ u regálu, když propichováním zjistíš že je maso zkažený. Prostě ho tam vrátíš ať si ho koupí někdo kdo si toho nevšimne a díry do obalu nedělá, že???
JInak souhlasím s AMBER, poškozuješ věc, která není v tu chvíli tvoje.
No to čoromoro jsem myslela tak, že ho udělám až když by měl někdo z hypáče problém s poškozováním cizí věci. Jinak fakt nebudu utrácet svůj čas nějakou reklamací, to je práce těch jejich manažerů, hlídat kvalitu. Předpokládám, že zboží, co jim tam zbyde smradlavý a NIKDO si ho nekoupí ani v akci, oni zlikvidují. No je mi jasný, že z něj namelou karbanátky
ale to už je na další diskuzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strace píše:
Ale chápeš, že tady jde o princip? Připadne ti normální propíchávat třeba vakuované párky, salámy nebo jiné balené výrobky? Nebo třeba udělat díru do melounu, abys zjistila, jestli je dost červený?Mimochodem ty máš patent na to, že podle tvého čuchu se pozná, že je maso stoprocentně zkažené?
Mně už se kolikrát stalo, že jsem si doma čichla k masu a říkám, že nějak divně smrdí. A manžel mi řekl, že ne, že voní normálně. A taky mu nic (nám) nebylo.
Tak kdybych kupovala vakuované párky, jako že nekupuju, propíchnu je taky, to je to samý. Zkaženej meloun snad poznám i bez propichování ![]()
Zkažený maso poznám po čuchu dobře, netušila jsem, že s tím někdo může mít problém, ale jak píšeš, i to je asi možné. Jakejpak patent, možná blbě vidím, ale čich mi slouží výborně, tak toho prostě budu využívat. A že vám nic nebylo ještě neznamená, že to bylo maso opravdu nezávadný.
Kolikrát jsem kdysi jako chudá studentka vědomě sežrala okrájenej plesnivej chleba a taky mi nic nebylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem teda pochopila to čoromoro asi jako @HappyMouselet. Že ho uděláš, když zjistíš, že je to maso zkažené.
A ono ne, čoromoro bude, když by ti někdo řekl, že ničíš cizí věc ![]()
Jako na tohle už fakt nemám, co říct.
Tahle debata nemá cenu, máme na to rozdílné názory a mě prostě nepřesvědčíš, že to, co děláte, je v pořádku a je to pochopitelné nebo snad dokonce omluvitlené. Každý to máme holt v životě nastavené jinak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit