Potřebuju restart

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3224
16.1.17 22:26
@Anonymní píše:
Málo, 26 :) ono je toho víc, od mala mám problém s nespavostí, což se ale relativně srovnalo. Neustále sledovanou štítnou žlázu, ale podle posledních vyšetření je prý „relativně v pohodě“ - kolísá mi to z normy do hypofunkce od cca 12. Mám autoimunitní potíže, problém se soustředěním, nově migrény (ale to taky teď vcelku zmizelo), problémové klouby a vlastně vůbec celý pohybový aparát byl relativně náchylný na bolestivost, věčně vyvrknuté kotníky apod. ale to se taky v posledních cca 5 - 6 letech srovnalo, teď už jsou ty potíže mnohem menší.

myslím že mas trochu depku… určite by ti pomohli Antidepresiva ale podle mě je to zbytečný hazard…zkus přirodni antidepresivum. zkus se proste dokopat a každý den rano vstat třeba v 7 nasnidat se a vyrazit si zacvičit? mě to vždy nakopne i když tedy ne vždy se mi chce.. ale čistit zuby si taky musim i když se mi nechce…ber to tak… ja když 2 dny vynecham tak se citim přesne jak popisujes… cim mene delam, tim mene zvladam a tim vice jsem frustrovana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.17 22:45

Jak už zde bylo zmíněno, chce to životosprávu - pravidelný režim, jídlo, spánek, spánkovou hygienu i psychickou.
Jaké náročné období máš za sebou? Jsou životní situace, které nás vyčerpají na dlouhou dobu. Jestli máš za sebou nějaký dlouhodobý a výrazný stres, tak pohodový rok je málo na to, aby se tělo/duše/nervy srovnalo. Zdraví a pohoda není samozřejmost, za vše se platí.
Já mám podobné problémy, ale je to od psychiky, když jsem ve stresu, mám moc práce, tak taky jedu (nikdo to za mě prostě nevyřeší). Ale pak jsem nepoužitelná, a trvá mi dlouho než doplním rezervy. Ale já si to teda nevyčítám, když je období odpočinku odpočívám, protože vím, že to zase budu potřebovat. Dnes je náročná doba.
O tom jsou i výzkumy, že týdenní dovolená člověku nestačí. Člověku trvá týden než se sebere a druhý týden na dovolené se teprve uvolní…

Ano, když je hodně práce/starostí, člověk musí zabrat a udělat toho hodně. Když je krize člověk jede na adrenalin, takže toho udělá a vyřeší hodně. Ale to tělo si to pamatuje, zase musí člověk delší dobu odpočívat, aby se dostal do rovnováhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
17.1.17 06:42
@Anonymní píše:
Právě ještě docela mladá zatím, jsem relativně čerstvě po VŠ (neuvěřitelně mě bavila, ale bohužel dala dost zabrat), bez dětí, práci vysněnou více méně (ale pravda sedavou) - rodinné prostředí, většinu práce můžu dělat z domova, do kanceláře skoro nemusím, ale ani tu nezvládám tak efektivně :zed: vztahy jsou supr, muž se může přetrhnout, aby mi pomohl, taky má dost flexibilní režim, takže když já nezvládám, tak mě zastane.

A je to úplně stejné kdykoliv - je pravda, že většinou přestávám alespoň usínat přes den, když se musím hýbat. Když někam jedeme na nějakou akci, tak tam kolikrát vydržím neskutečně moc, ale chce to neustálé nové zajímavé podněty. Na úklid mám malý byt, muž mi pomáhá a stejně mám problém i třeba jenom naložit myčku :zed:

V tom je právě ta potíž, nikde mi nic nepřipadá špatně, mám aktuálně neuvěřitelně pohodové období, kdybych fungovala jako normální člověk, tak toho udělám mnohem víc a stejně mám docela hodně volného času i v pracovní dny, ale nejde mi to :zed:

Nečetla jsem další komentáře ale toho že když se něco děje tak víc vydržíš bych se zkusila fakt donutit a začít sportovat. Během chvilky si zvykneš, vybuduješ si návyk a bude ti lépe. Problém může být i to že pracuješ z domu, takže hodně chodit ven na čerstvý vzduch, hodně pít a hodně se hýbat - vyplaví se ti endorfiny a uvidíš jak se ti se zlepšující fyzičkou zlepší i nálada :) Sama to znám když jsem měla sedavé zaměstnání, byla jsem jak chodící mrtvola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
17.1.17 07:04

Studovala jsem 5 let při zaměstnání a po promoci jsem se podle rodiny neuvěřitelně změnila. A musím přiznat, že měli pravdu, najednou mě nic nebavilo, nic jsem nemusela, unuděná, stejné pocity jako popisuješ. Trvalo to skoro rok než jsem s tím začala něco dělat. Začala jsem chodit cvičit a hlavně jsem nasadila dlouhodobě Pangamin s pupalkou. A světě div se, na pár týdnů jsem to byla zase já. Zkus, třeba to i Tobě pomůže. Držím palce, ať se to brzy zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.17 08:08

@Jedna babička nekdy mam pocit, že se bere jako norma, že člověk jede na 100% někdy to vyzene na 150% a jede bez odpočinku. Když pak prijde období, kdy je třeba zvolnit a nabrat sily, tak se to řeší jako problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.17 08:11
@Anonymní píše:
A řešíš tu nespavost nějak? Nebo jde vůbec nějak řešit? Já to měla dřív horší, pak se to zlepšilo - pořídili jsme kvalitní matrace, větší postel, přestěhovali jsme se do klidné čtvrti, máme zatažené žaluzie, takže nám ani pouliční lampy nesvítí do okna už, spíme u trvale otevřeného okna (teď teda v těch mrazech spíš na mikroventilaci, ale stejně, je tam chladno, příjemně, čerstvý vzduch).

Nespavost je potvora. Řeším to pravidelnym rezimem, snažím se jíst zdravě, ale ne vždycky to jde a často nespim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
17.1.17 10:56

Moje zkušenost je, že čím více volného času (tedy že nic nemusím) způsobuje, že se mi nechce ani do toho, co musím. Když jsem nad tím přemýšlela, přijde mi, že věci odkládám, protože mám jistotu, že je můžu udělat i druhý den. Ale ten druhý den se to opakuje, protože pak to také můžu odložit na druhý den. Pro mě bylo řešení najít si nějaké činnosti, ze kterých se jen tak nevyvlíknu :D třeba kurzy, kroužky atp. Protože třeba k tancování sama sebe doma nedokopu (protože to můžu udělat zítra),ale když se zapíšu do kurzu, tak tam spíš budu chodit, což mě donutí už něco dělat a zároveň to sníží ten čas, kdy opravdu vůbec nic nemusím…plus třeba mi to dodá nadšení k tréninku tance doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.17 16:34

Všem moc děkuji :) jednak za možnost se vypovídat, jednak za rady. Zkusím to nějak promyslet a něco s tím udělat, pokud je to z předchozího náročného období, tak odpočinek je potřeba, ale zas si tak říkám, že už to fakt trvá docela dlouho. Zkusím to po malých krůčkách a snad se zadaří :hug:

zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
135
18.1.17 15:38

Já si myslím, že jsi teď v takovém nouzovém režimu po dlouhodobém náročném období…Zase to bude ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová