Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jako zejtra to bude kvalitní hukot dostat se někam po Praze
![]()
Bydlíte někdo v Praze blízko Vltavy? My jsme sice relativně daleko od nábřeží, ale v r. 2002 v našem baráku bylo v přízemních bytech 1,5 metru voda. A před chvílí mi volala máma, že někde zaslechla jak policajti mluvili o tom, že budou obcházet baráky ohledně evakuace, tak abych si pro jistotu připravila věci, kdyby nás v noci evakuovali, tak mě trochu znejistěla ![]()
My bydlíme blízko, ale vysoko. Při povodních v roce 2002 jsme bydleli jinde, ale taky vysoko (Barrandov), pak jsme pět let bydleli na Smíchově blízko Anděla a když jsme se tam stěhovali, tak byl ještě vyplavený sklep. No jsem ráda, že jsme zdrhli.
Tak tohle je Litoměřicko..
pod jezem už je to rozlité ( ohře) je to hukot.. pokud bude nejhůř tak Písty budou pod vodou celé a my o vesnici dál máme řeku tak 1km ale jsme hezky vyvýšený že nás to nikdy nepostihne naštěstí..
Lidičky držte se musí to být hrozný nervy!
@Dragobella Já jsem celkem blízko, v centru, ale myslím/doufám, že to bude OK. ![]()
Nepamatuješ si, jak to bylo v 2002, kam až do centra sahala voda? Přece jen, jak to přesáhne určitou výšku, tak pak už je to placka, ne? ![]()
Tak rodiče by se měli v tuhle chvíli evakuovat
neberou mi telefon, tak nic nevím ![]()
Ahoj já jsem Praha Smíchov, ale na kopci takže by to mělo být v klidu. Všem zasaženým přeju pevné nervy a hlavně to zvládněte ve zdraví. Kdyby jste věděli o nekom kdo by potřeboval pomoc, třeba nějaké oblečení, vodu co já vím tak dejte vědět ![]()
Takhle rychlý vývoj jsem ovšem teda nečekal… ![]()
Asi to fakt nebude zítra žádná hitparáda…
Ale napadá mě: když je emimino tak perfektně fungující komunita, tak domluvit tady nějakou „sousedskou pomoc“ by měla být brnkačka. Sám mám do kapsy sice hluboko, ale znova inzeruju nějaké ty kojenecké oblečky… A určitě se u každého najde něco, co může postrádat.
Kdo z postižených má doma předškoláka, dá se dát dohromady nějaká narychlo zábava pro ně… Rád přiložím ruku k dílu.
Příspěvek upraven 02.06.13 v 20:27
A hlavně - jak co nejrychleji a co nejpřesněji zjistit, co kde budou lidi potřebovat?
@princeznaII držím palce, ať jsou rodiče v pořádku a brzo se můžou vrátit domů ![]()
@Jura007 mohli bychom nabídnout naše možnosti například Člověku v tísni - že jsme schopni posílat dětské oblečení případně další vybavení, oni by mohli mít přehled, co je kde potřeba. Nebo Červený kříž…
Tak nevím, jak to organizou, ale podle FB města je vyhlášena evakuace u rodičů v ulici ale oni vůbec o ničem nevědí ![]()
momentálně odvážej nějakej drobej majetek do garáže na druhou stranu řeky
tak snad se ještě zvládnou vrátit a napakovat do auta pár nutných věcí k evakuaci a bivakování v našem druhém, toho času prázdném, bytě
@Etcetera78 No já jsem to myslel trochu jinak. Emimino má výhodu v tom, že jsou tu konkrétní lidi s konkrétním zájmem - děti, rodina - není to jako u pubošů na FB. A navíc na liště je funkce „Maminky“, kde se dají dohledat uživatelky/uživatelé ze stejné lokality. Eventuelně by se tito mohli domluvit a ve svém místě spojit síly… Ale zatím je to jenom teorie…
(Jde mně o to, že i logistika té pomoci - přesun z bodu A do bodu B - by měla mít hlavu a patu. Už jsem v tomto zažil docela slušné zmatky.)
Tak hlásím stálý, vytrvalý, naštěstí už ne tak intenzivní déšť z Písecka. Přikládám fotku z dnešního odpoledne, kde se ještě včera jezdilo po silnici
Všem, kteří prožívají tuto povodeň „na vlastní kůži“ přeji moc a moc síly a snad aspoň trochu klidnou noc!!!
Pokud jsem si projel teď zpravodajství, tak kromě Prahy plave taky Trutnovsko, dolní tok Labe, jižní Čechy (Táborsko), Plzeňsko… Pokud máte další info, přidávejte.
@verca.d píše:
Tak hlásím stálý, vytrvalý, naštěstí už ne tak intenzivní déšť z Písecka. Přikládám fotku z dnešního odpoledne, kde se ještě včera jezdilo po silniciVšem, kteří prožívají tuto povodeň „na vlastní kůži“ přeji moc a moc síly a snad aspoň trochu klidnou noc!!!
Zkratka do Austrálie
hrozný.