Povodně :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4109
2.6.13 19:57

Tak jako zejtra to bude kvalitní hukot dostat se někam po Praze 8o :roll:

Bydlíte někdo v Praze blízko Vltavy? My jsme sice relativně daleko od nábřeží, ale v r. 2002 v našem baráku bylo v přízemních bytech 1,5 metru voda. A před chvílí mi volala máma, že někde zaslechla jak policajti mluvili o tom, že budou obcházet baráky ohledně evakuace, tak abych si pro jistotu připravila věci, kdyby nás v noci evakuovali, tak mě trochu znejistěla 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.6.13 20:01

My bydlíme blízko, ale vysoko. Při povodních v roce 2002 jsme bydleli jinde, ale taky vysoko (Barrandov), pak jsme pět let bydleli na Smíchově blízko Anděla a když jsme se tam stěhovali, tak byl ještě vyplavený sklep. No jsem ráda, že jsme zdrhli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.13 20:06

Tak tohle je Litoměřicko.. :? pod jezem už je to rozlité ( ohře) je to hukot.. pokud bude nejhůř tak Písty budou pod vodou celé a my o vesnici dál máme řeku tak 1km ale jsme hezky vyvýšený že nás to nikdy nepostihne naštěstí..
Lidičky držte se musí to být hrozný nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
2.6.13 20:11

@Dragobella Já jsem celkem blízko, v centru, ale myslím/doufám, že to bude OK. :nevim:
Nepamatuješ si, jak to bylo v 2002, kam až do centra sahala voda? Přece jen, jak to přesáhne určitou výšku, tak pak už je to placka, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
2.6.13 20:12

Tak rodiče by se měli v tuhle chvíli evakuovat
neberou mi telefon, tak nic nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
2.6.13 20:21

Ahoj já jsem Praha Smíchov, ale na kopci takže by to mělo být v klidu. Všem zasaženým přeju pevné nervy a hlavně to zvládněte ve zdraví. Kdyby jste věděli o nekom kdo by potřeboval pomoc, třeba nějaké oblečení, vodu co já vím tak dejte vědět :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.6.13 20:22

Takhle rychlý vývoj jsem ovšem teda nečekal… :(
Asi to fakt nebude zítra žádná hitparáda…
Ale napadá mě: když je emimino tak perfektně fungující komunita, tak domluvit tady nějakou „sousedskou pomoc“ by měla být brnkačka. Sám mám do kapsy sice hluboko, ale znova inzeruju nějaké ty kojenecké oblečky… A určitě se u každého najde něco, co může postrádat.
Kdo z postižených má doma předškoláka, dá se dát dohromady nějaká narychlo zábava pro ně… Rád přiložím ruku k dílu.

Příspěvek upraven 02.06.13 v 20:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.6.13 20:24

A hlavně - jak co nejrychleji a co nejpřesněji zjistit, co kde budou lidi potřebovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
2.6.13 20:33

@princeznaII držím palce, ať jsou rodiče v pořádku a brzo se můžou vrátit domů :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
2.6.13 20:38

@Jura007 mohli bychom nabídnout naše možnosti například Člověku v tísni - že jsme schopni posílat dětské oblečení případně další vybavení, oni by mohli mít přehled, co je kde potřeba. Nebo Červený kříž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
2.6.13 20:41

Tak nevím, jak to organizou, ale podle FB města je vyhlášena evakuace u rodičů v ulici ale oni vůbec o ničem nevědí 8o
momentálně odvážej nějakej drobej majetek do garáže na druhou stranu řeky
tak snad se ještě zvládnou vrátit a napakovat do auta pár nutných věcí k evakuaci a bivakování v našem druhém, toho času prázdném, bytě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.6.13 20:52

@Etcetera78 No já jsem to myslel trochu jinak. Emimino má výhodu v tom, že jsou tu konkrétní lidi s konkrétním zájmem - děti, rodina - není to jako u pubošů na FB. A navíc na liště je funkce „Maminky“, kde se dají dohledat uživatelky/uživatelé ze stejné lokality. Eventuelně by se tito mohli domluvit a ve svém místě spojit síly… Ale zatím je to jenom teorie…
(Jde mně o to, že i logistika té pomoci - přesun z bodu A do bodu B - by měla mít hlavu a patu. Už jsem v tomto zažil docela slušné zmatky.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5658
2.6.13 21:03

Písečáci

Tak hlásím stálý, vytrvalý, naštěstí už ne tak intenzivní déšť z Písecka. Přikládám fotku z dnešního odpoledne, kde se ještě včera jezdilo po silnici 8o Všem, kteří prožívají tuto povodeň „na vlastní kůži“ přeji moc a moc síly a snad aspoň trochu klidnou noc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.6.13 21:03

Pokud jsem si projel teď zpravodajství, tak kromě Prahy plave taky Trutnovsko, dolní tok Labe, jižní Čechy (Táborsko), Plzeňsko… Pokud máte další info, přidávejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
2.6.13 21:08
@verca.d píše:
Tak hlásím stálý, vytrvalý, naštěstí už ne tak intenzivní déšť z Písecka. Přikládám fotku z dnešního odpoledne, kde se ještě včera jezdilo po silnici 8o Všem, kteří prožívají tuto povodeň „na vlastní kůži“ přeji moc a moc síly a snad aspoň trochu klidnou noc!!!

Zkratka do Austrálie 8o hrozný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová