Povodně :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2892
2.6.13 13:44

Ahoj, jsem z Prahy-jižní město, takže u náš ok, ale máme chatu na Benešovsku, hned vedle malého potůčku, tak po nárty. Teď je z něj rozvodněná řeka a vodu máme už na kousku zahrady :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12591
2.6.13 13:46

No přijde mi, že jsou povodně na různých částech republiky každý rok a každý rok jsou z toho všichni překvapení. Lije uz kolikátý den a teprv dnes čtu ze se v Praze staví zátarasy, protože hrozí povodně jak z r.2002. Na to se přišlo až dnes? Mně přijde, ze to zas nechali na poslední chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.6.13 13:48

Pokud začne pršet v Moravském krasu, tak do dvou hodin mně plave obývák… Bydlím tak tři metry nad hladinou Svitavy.
Už by to slunko mohlo vylézt napořád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285

Tak já zažila povodně jako 11ti leté dítě v roce 1997. Tehdy jsme měli vodu kolem paneláku jako bazén, vodu i v paneláku ve sklepě, mám ještě o 4 roky mladčího bráchu a pamatuju si, jak naši měli sbalených pár nejdůležitějších věcí a opatrně nám vysvětlovali, že budeme muset možná odejít z domu. Naštěstí jsme nemuseli nakonec, ale naše vesnice byla totálně odříznutá od okolního světa, tehdy to tam vzalo i 1 život, asi 2 domy, pár jich bylo podemletých..nikam jsme se po odpadnutí vody nedostali, chleba a základní potraviny, které byly na příděl, nám vozil vrtulník..potom dlouhé měsíce to tam dávali dohromady voojáci…
Jako dítě jsem si plně neuvědomovala, jak situace je vážná.

Dnes bydlím ve Středních Čechách a od vody jsme daleko, nic nám naštěstí nehrozí.
Kdyby hrozilo, hned mizím do bezpečí., mám 3měsíční dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

My nemáme řeku, ale prší od čtvrtka a teče to do sklepů. Na zahradách stojí voda.

• Citovat
  • Upravit
1980

A zase to samozřejmě nikdo nečekal… ono je hezký bydlet u vody co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505

@bjetuschka Ale,to neni překvapení. Téma jsem založila aby jsme se informovaly jak to u nás vypadá, jaké máme pocity, prostě stejná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
2.6.13 13:49

@bjetuschka no oni asi nechtějí stavět preventivně, kdyby z toho pak nic nebylo, aby to nebylo zbytečné, stojí to peníze…a v Praze navíc asi nechtějí „zbytečně“ vyhánět turisty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
2.6.13 13:50
@Jura007 píše:
Pokud začne pršet v Moravském krasu, tak do dvou hodin mně plave obývák… Bydlím tak tři metry nad hladinou Svitavy.
Už by to slunko mohlo vylézt napořád…

Držím palce :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.6.13 13:51

Tak sláva, v severní části Brna je už skoro modré nebe. Asi jsem to přivolal… ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
2.6.13 13:52

Holky, která jste z Prahy, myslíte, že se bude opakovat rok 2002?Vypadá to tak :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
2.6.13 13:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
2.6.13 13:53

@jannina1 já sice nejsem, ale co říkali meteorologové tak by nemělo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
2.6.13 13:54

Modre nebe? U nas v nejblizsi dobe urcite ne.
http://www.yr.no/…by_hour.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
2.6.13 13:54

Tak my dopoledne vyšli na vyhlídku (Praha 8) a Vltava už byla na některých místech venku. Vidíme téměř i na ZOO a tam teda musel být pěkný cvrkot. A korunu tomu všemu dodala naše prozatím jmenovaná „hlava“ konstatováním, že zábrany budou kompletně smontované v úterý :zed: :zed: :zed: Opravdu to zase nikdo nečekal :zed: :zed: To je jako když napadne první sníh. Taky je to každý rok stejné a každý rok je kolem toho hromada keců a skutek utek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová