Povodně :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13943
2.6.13 14:24

Všem co jste někde blízko moc držím palce! :( Nemůžu pro vás nic udělat, ale abych aspoň trochu přispěla k pomoci, nedržela jsem muže za nohu doma, když ho velitel povolal (AČR), ač jsem pak musela sama přetrpět rodinné návštěvy :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
2.6.13 14:24

14:22 - Už jen policejní hlídka prohledává břehy a okolí Hlásné Třebaně na Berounsku, kde se v sobotu v noci převrátili na raftu tři lidé, dva z nich jsou pohřešovaní. Rozvodněná Berounka neumožňuje, aby pokračovala velká pátrací akce s potápěči. Ráno oblast propátrával vrtulník.

14:10 - Pražský magistrát zvažuje uzavřít centrum pro dopravu.

14:08 - Hasiči v Praze přestávají čerpat vodu ze sklepů a soustředí se na záchranu lidí z oblastí ohrožených záplavami. Hasiči zároveň staví protipovodňové bariéry a připravují pytle s pískem na zastavení vody. Čerpaly vodu ze 190 domů.

14:05 - Český hydrometeorologický ústav vyhlásil na neděli extrémní stupeň povodňového nebezpečí pro několik krajů, platí od 12:10 do 15:10 pro Ústecký kraj, pro Středočeský a Jihočeský od 12:50 do 15:50 a pro Liberecký od 11:50 do 14:50.

13:56 - Panenský potok v Pertolticích na Liberecku dosáhl v poledne třetího povodňového stupně. Na druhém povodňovém stupni jsou Ploučnice, Lužická Nisa a Jeřice. Další tři řeky v Libereckém kraji hlásí první povodňový stupeň.

13:40 - Ve 13:00 dosáhla Vltava v Praze třetího povodňového stupně, řekou protékalo 1510 metrů krychlových za vteřinu. Při katastrofálních povodních v roce 2002 Prahou protékalo až 5000 metrů krychlových za vteřinu.

http://www.novinky.cz/…ni-obet.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.6.13 14:25
@jenny.fields píše:
Mám jet v půl páté do Prahy vlaken na Masaryčku a pak pokračovat z Florence metrem C do Letňan. Zpátky vlakem před desátou večer.
Tak nevím, zda to risknout :think: Pražáci, co myslíte?

I když jsem Brňák, tak jízdu metrem bych neriskoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
2.6.13 14:26

@Dragobella uff to je už špatné…držte se :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
2.6.13 14:26

@jenny.fields
Hele nedokážu říct..trochu bych se bála situace v Holešovicích ohledně metra :think:

Prý už je uzavřenej most pro tramvaje z Holešovic do Troje, takže nevim nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
2.6.13 14:27

@jenny.fields radši bych neriskovala :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305

Dotaz pro Pražandy: nevíte, jak to vypadá okolo Florence a Karlína???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
@jenny.fields píše:
Mám jet v půl páté do Prahy vlaken na Masaryčku a pak pokračovat z Florence metrem C do Letňan. Zpátky vlakem před desátou večer.

Ja bych se na to vyprdla. Nez si koledovat o problem s navratem, zustala bych radsi doma. V Praze stale prsi a rozhodne se nechysta prestat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
2.6.13 14:28

@jenny.fields Já bych asi nejela :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
@jenny.fields píše:

Osobně bych to neriskovala, obzvláště pak právě na trase metra Florenc-Letňany, protože ta vede přesně pře Nádraží Holešovice, kde už aktuálně nejezdí tramvaj, takže počítám, že první kde se zavře metro bude právě tam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565

@jenny.fields Florenc už je asi zavřená, metro tudy jen projíždí…musela bys dojít na Hlavák

Příspěvek upraven 02.06.13 v 14:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109

@Jura007
Nevim, ale vzhledem k tomu, že to jsou jedny z nejnižších míst v Praze, tak bych očekávala, že bude problém. I když jestli už mají ty zábrany..a zatim se nic o těch čtvrtích nehlásilo, tak snad je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.6.13 14:29

@jenny.fields no píšou, že uvažují o omezení metra.. Florenc je zrovna hodně blízko vody a hodně hluboko, takže ten bude asi první na ráně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.6.13 14:29

@Dragobella V těchto dnech se totiž z Invalidovny do Ruzyně začíná stěhovat Vojenský historický archív. No a jestli ty spisy namočí podruhé… Potěš koště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
2.6.13 14:31
@mroe píše:
Ja bych se na to vyprdla. Nez si koledovat o problem s navratem, zustala bych radsi doma. V Praze stale prsi a rozhodne se nechysta prestat.

Přesně tak, navíc se tam pořád valí voda z Berounky a Vltavy.

Jinak rozhraní okresů Plzeň-město a Plzeň-jih u řeky Úslavy - první domy pod vodou, pytluje se, dopoledne nepršelo, šlo to trochu dolů, teď už zase leje. Byla tady i bouřka. V Plzni jsme jeli v centrou přes Radbůzu, voda je vysoko, ale do roku 2002 to má daleko. U Mže na Skvrňanech nejsou zatím pod vodou ani louky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová