Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, ráda bych se zeptala na váš názor - minulý týden ve středu 15.11. jsem byla na UTZ, doktorka viděla folikul na levé straně cca 13,5 mm. Předevčírem jsem měla pozitivní ovulační test a dle pocitů mohla ovulace proběhnout včera odpoledne/v noci. Na dnešním ultrazvuku 22.11. sice krásná sliznice, ale doktorka neviděla ani žádný dominantní folikul, ani volnou tekutinu ani žluté tělísko a pokud ovulace proběhla, tak spíš na pravé straně. Má otázka zní, je možné, že ovulace proběhla a z utz to ještě nemohla poznat (bylo brzo) nebo mi prostě vychází pozitivní testy, ale ovulace neprobíhá? ![]()
Děkuju za přečtení slohu i vaše názory ![]()
Pozitivní ovulační test neznamená automaticky i to, že ovulace skutečně proběhne. pozitivní ovulační test = zvýšení hladiny LH, díky kterému by měl prasknout folikul… měl by, ale nemusí
každopádně je divné, že na utz neviděla doktorka nic, možná má horší utz a kvůli němu neviděla to žluté tělísko nebo zborcený folikul, nebo cokoliv
, je to divný
@bejuna29 jo já vím, že pozitivní ot neznamená, že folikul praskne, ale tím pádem by tam měla nějaký dominantní vidět ne? 😊
@zuhero no, nebo jsem už slyšela, že někomu ten folikul jakoby zanikl…ale to by asi taky na utz měl vidět…