Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@j.a.n.i1 píše:
Tak použité látkové plíny se zcela normálně prodávají…
Plně souhlasím s Mirkou. Pokud je u inzerátu uvedeno: „Krásná bunda na chlapečka“, tak předpokládám, že bunda bude bez vad a nevidím důvod, proč bych se u takového popisu měla dotazovat na vady, jak zde některé diskutující uvádí. Pokud bunda nějaké vady má, měla je prodávající do inzerátu uvést a vše nafotit. Věřím, že pokud by nakupující Mirka byla dopředu s touto skutečností seznámena, rozhodně by nekoupila starou flekatou bundu s dírkama za 320 Kč!!! Nejde zde o to, že bunda je značky Next, ale o to, v jakém je stavu. To, že je bunda zničená, o tom není žádná řeč. Je slušností uvést přesný popis věci a ne zamlčovat, jak doopravdy bunda vypadá a potom se vymlouvat, že bunda žádné vady neměla a vady, o kterých Mirka mluví, že jsou zanedbatelné vzhledem k původní ceně bundy. Co je to za blbost? Bundička možná kdysi krásná byla, ale teď se hodí jenom na lítačku na ven. Více takových „všímavých“ prodávajících, jak o sobě paní sama napsala a bude se to tu hemžit samými negativními hodnoceními. Je velice jednoduché a zbabělé říct: „Mějte se, já tady končím!“ Paní je ubohá, když prodá ošuntěnou bundu za draho a nedovede nést odpovědnost za vady, které byly již při prodeji zřejmé. Měla by se nad sebou zamyslet a kdyby se jednalo o slušnou prodávající, tak by bundu vzala zpět, ještě když Mirka nabízí, že poštovné si samozřejmě uhradí. Mirce přeju po této špatné zkušenosti, aby narazila už jen na samé poctivé prodávající a ne na takové, co se snaží vytřískat maximum.
@ragnar píše:
Uz vkladam svuj prispevek potreti a pokazde mi klekne internet, tak pokud se tu uz objevil, sorry, ale musim to napsat.
Pokud nekdo povazuje toto za „krasnou chlapeckou bundu“, jak stoji v inzeratu, tak jsem opravdu rada, ze na bazaru nenakupuji. Propadla bych se hanbou prodavat takovyto zaprasený humus. U takoveto bundy mel byt popisek: Flekata spinava bunda s vadami pro chlapecka- vady nafoceny, a u toho fotky jako ma zakladatelka. Cili zakladatelko, rozhodne nemas nadstandartni pozadavky, nejsi prilis narocna, jak tady padlo, jsi pouze jedna z tech, co toto pokladaji za prizemni a neslusne, a velice doufam, ze tech je vetsina. Pod krasnou bundou si opravdu predstavuji neco jineho. Sama uz dlouho inzeruji obleceni po dceri, a toto bych si nikdy nedovolila
Ragnar také si to takhle myslím, je zajímavé jak někdo to pochopí a někdo mele úplně z cesty a vytahuje tu něco úplně mimo.
Rozhodně mám také spoustu věci co tady prodávám ale nikdy opravdu nikdy jsem neprodala nic s vadou a abych za to dala takový prachy. Každý do koukne do mých komentářů pochopí že prodávám pěkné věci, čisté a většinou i vyžehlené. Ale každej ať se zamyslí nad svým a zamete si před svým prahem..no a ty co šťourají v mým bazárku co prodávám a pak si tu vymýšlí svoje tak si to hezky užijte:-)už totiž nevíte coby:-)))chi chi
@Mircienka píše:
Ragnar také si to takhle myslím, je zajímavé jak někdo to pochopí a někdo mele úplně z cesty a vytahuje tu něco úplně mimo.
Rozhodně mám také spoustu věci co tady prodávám ale nikdy opravdu nikdy jsem neprodala nic s vadou a abych za to dala takový prachy. Každý do koukne do mých komentářů pochopí že prodávám pěkné věci, čisté a většinou i vyžehlené. Ale každej ať se zamyslí nad svým a zamete si před svým prahem..no a ty co šťourají v mým bazárku co prodávám a pak si tu vymýšlí svoje tak si to hezky užijte:-)už totiž nevíte coby:-)))chi chi
Ragnar Děkuji za pochopení, přijdu si tu jak blbec ![]()
@veronna píše:
Plně souhlasím s Mirkou. Pokud je u inzerátu uvedeno: „Krásná bunda na chlapečka“, tak předpokládám, že bunda bude bez vad a nevidím důvod, proč bych se u takového popisu měla dotazovat na vady, jak zde některé diskutující uvádí. Pokud bunda nějaké vady má, měla je prodávající do inzerátu uvést a vše nafotit. Věřím, že pokud by nakupující Mirka byla dopředu s touto skutečností seznámena, rozhodně by nekoupila starou flekatou bundu s dírkama za 320 Kč!!! Nejde zde o to, že bunda je značky Next, ale o to, v jakém je stavu. To, že je bunda zničená, o tom není žádná řeč. Je slušností uvést přesný popis věci a ne zamlčovat, jak doopravdy bunda vypadá a potom se vymlouvat, že bunda žádné vady neměla a vady, o kterých Mirka mluví, že jsou zanedbatelné vzhledem k původní ceně bundy. Co je to za blbost? Bundička možná kdysi krásná byla, ale teď se hodí jenom na lítačku na ven. Více takových „všímavých“ prodávajících, jak o sobě paní sama napsala a bude se to tu hemžit samými negativními hodnoceními. Je velice jednoduché a zbabělé říct: „Mějte se, já tady končím!“ Paní je ubohá, když prodá ošuntěnou bundu za draho a nedovede nést odpovědnost za vady, které byly již při prodeji zřejmé. Měla by se nad sebou zamyslet a kdyby se jednalo o slušnou prodávající, tak by bundu vzala zpět, ještě když Mirka nabízí, že poštovné si samozřejmě uhradí. Mirce přeju po této špatné zkušenosti, aby narazila už jen na samé poctivé prodávající a ne na takové, co se snaží vytřískat maximum.
@Mircienka krásná je pojem subjektivní. Co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému. Já kdysi po děckách prodávala (když k tomu byly i věci za tisíce), vždycky jsem věci popsala. Sama jsem i nakupovala- bez vad, s detailními fotkami.
@iiiv píše:
Tak pro mě je to teda humuskdyž něco prodávám, tak vyprané a o vadách informuji.
přesně tak prodávat věci bez vyprání je kekel.. už jenom kvůli tomu fleku ta bunda není hezká ani zánovní ani nic.. br
@Mircienka No, ja byt tebou, tak uz si nekazim naladu a dalsi prispevky nectu.
Pokud to tady nekomu prijde normalni, ze nekdo prodava spinavy deravy hadry a nazyva je v inzeratu krasnymi, tak k tomu neni proste co dodat, natoz pak ztracet cas ctenim dalsich takovych komentaru ![]()
Ja nechapu, ze tak remcate. Vite kolik stoji nova znackova bunda Next? Kdyz chcete mit hezkou bundu, tak si kupte novou ne a vyhnete se temto recem, co je a co neni hezke. Tezko muzete ocekavat za tri stovky znackovou bundu bez vad.
@lauraka píše:
Ja nechapu, ze tak remcate. Vite kolik stoji nova znackova bunda Next? Kdyz chcete mit hezkou bundu, tak si kupte novou ne a vyhnete se temto recem, co je a co neni hezke. Tezko muzete ocekavat za tri stovky znackovou bundu bez vad.
Za 3 stovky očekávám nošenou bundu ve velmi dobrém stavu, tedy chycené nitky ano, to bych nijak neřešila, ale rozhodně ne že na ní bude flek nebo dírka, obě věci by mě sakra vadily… A upřímně, značková, to je jako co, mě je úplně fuk, jaká je na tom nášivka.
@lauraka kašli na to, pojede si furt svou. Chce číst jen ty komentáře, jak má pravdu. Protichůdný názor je samozřejmě ten špatný ![]()
@lauraka píše:
Vzdyt je to jak vytazene z popeplnice. Puvodni cena me nezajima, zajima me konkretni stav. A pani je prase, kdyz ji pred prodejem ani nevypere.
@lauraka tak já prckovi koupila bundu NEXT s uvedenými vadami (odřený jezdec) asi za ty 3 stovky a za o málo sníženou cenu poslala dál. NEXT fakt není superznačka, i když já byla spokojená
@lauraka píše:
když pominu, že next je populární značka a já nechápu proč za mě jsou to hadry a ne moc kvalitní, tak obnošená a vadná je dost rozdíl a prodávat věc s flekem, nevypranou a nestydět se říct si 300,– či kolik je podle mě nehoráznost… fuj za mě je prodejkyně minimálně čuně
@Tableta píše:
@lauraka kašli na to, pojede si furt svou. Chce číst jen ty komentáře, jak má pravdu. Protichůdný názor je samozřejmě ten špatný
prosím…pro tebe je normální chtít 300,– za věc co je nevypraná a má dírky? to jako fakt? ![]()
Nekupujte nové, když z toho hned vyrostou!
V Bazaru pořídíte kočárky, oblečení i výbavičku. A až odrostou, prodejte je dál. Víc peněz a víc místa ve skříních.