Pozvání na svatbu - nový přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
155
30.8.23 22:30

Úplně chápu tvé pocity. Také se mi nechtělo jít na svatbu jako přítelův doprovod. Byli jsme spolu sice delší dobu, ale také jsem tam nikoho neznala. Ženicha a nevěstu jsem předtím viděla tak jednou, takže jsem ani je nějak neznala. Nebyla to žádná blízká rodina ani kamarádi. Navíc to měla být taková bohatá „hogo fogo“ svatba. Všichni mě ale přemlouvali, hlavně přítel, takže jsem nakonec šla. Možná mi to ze začátku přišlo trochu zvláštní, ale užila jsem si to, s někým se seznámila atd. Počítalo se se mnou a nikdo ani nenaznačil že bych tam snad neměla být. Nepřipadala jsem si jako vyžírka, byla to hezká akce.

Takže být tebou bych šla. Ano, možná je trochu zvláštní jít s na takovou větší „rodinnou“ akci s přítelem, se kterým jsi týden nebo dva. Ale zase, až ta akce bude, tak už s ním budeš cca měsíc a půl. To sice taky není nějak extra dlouhá doba, ale já už v tom nějaký rozdíl vidím.

Také mi přijde trochu rozdíl, že je to svatba jeho kamaráda a ne třeba jeho bratra nebo bratrance. Takto tam totiž zřejmě nebude celá rodina tvého přítele a ty tak nebudeš muset poznávat všechny tetičky, strýčky, babičky atd. tvého přítele a nebudeš se muset tak moc „hlídat“ jaký uděláš na každého z tvojí potenciální budoucí rodiny první dojem. Tím, že je to jeho kamarád, tak si stejně nejsem jistá, kolik lidí bys z tama znala, i kdybyste spolu byli déle. Já jsem s přítelem přes 3 roky a stejně bych asi neznala moc lidí na svatbě nějakého jeho kamaráda.

Je to i dobrá příležitost k seznámení, zatančíte si a určitě na to s přítelem budete vzpomínat jako na hezkou první společnou akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
30.8.23 22:40
@terien píše:
Pokud jsem jeho součástí a ti lidé jsou pro něj důležití, tak v den svatby už bychom se měli dávno znát. Jinak to asi nebude tak horký a partner by to určitě zvládl beze mě.

OK beru, díky za odpověď. Neviděla bych to sama tak černobíle, ale chápu, jak to myslíš.

• Citovat
  • Upravit
34473
30.8.23 22:47
@Lucie_Sx píše:
Ty jsi na vsech svatbach znala vsechny?
Ja teda nikdy nikde.

Nevěstu a ženicha určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
30.8.23 22:53
@korn123 píše: Šla bych. Já šla na svatbu partnerovo sestřenice po ani ne 2m vztahu.

Ja taky tak, ex me vzal na svatbu sestrenice po cca 2 mesicich, znala jsem tam jen jeho a jeho rodice. Na takovych tech velkych svatbach se ten +1 vzdy ztrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
30.8.23 22:55
@Nelel12 píše:
Já teď řeším to stejný…

Já mám svatbu ani ne za měsíc..a máme oba svědky, já nejlepší kámošku a partner nejlepšího kámoše…oni oba dva si našli partnery, oba jdou na svatbu. Doteď ani jeden ze svědků nebyl schopen nás seznámit…

My jsme s partnerem oba na tom, že v naší režii to není, měli by oni iniciovat nějaké setkání, abychom si nepodávali ruce a seznamovali se na svatbě..nikdo nic neřeší…
Já zase nehodlám řešit, jestli se budou bavit, či ne…a doufám, že svědci nebudou jen obklopeni jimi..a budou se věnovat i nám.

Já bych osobně nešla, přijde mi to trapný, nikoho tam neznat. Hlavně ubírat tomu partnerovi jakože „čas“ neužil by si zábavu, když by se logicky věnoval mě, samotnému by mu bylo hloupé, že já se nebavím. Nechtěla bych tam Být tam fakt cizí…hlavně ten vztah je strašně krátký a nerada bych, abych na svatbě byla jako host a za měsíc byl konec vztahu. Třeba. Ale já to vidím moc dopodrobna. Shrnuto, osobně bych nešla..není na tom vůbec nic špatného…a každý si myslím to pochopí

@Nelel12 Rozhodně bych neřekla, že je to „to stejný“. Situace se svědky se se situací zakladatelky přece nedá vůbec srovnávat, svědci jsou na svatbě daleko důležitější a bližší nevěstě i ženichovi než klasický „řadový“ host. Svědci mají svoji důležitou roli, což obyčejný host moc nemá. A zakladatelka přece nepíše, že její přítel jde kamarádovi za svědka. Chápu vaši situaci a to, že nemusí být úplně příjemná, ale to co řeší ona, je něco úplně jiného.

Trapné to není. Představte si, kdyby spolu byli rok a ona s ním nikam nešla, pořád nebude nikoho znát. Na každé první akci, ať je to oslava nebo cokoliv jiného, je holt jaksi nutné se nejdřív seznámit. Tady je zakladatelka ta, kdo má vyvinout iniciativu se s kamarády a rodinou potkat, oni za ní přece nebudou jezdit domů, aby se seznámili. Já jsem většinu přítelovy rodiny poznala právě na oslavách, akcích a na svatbě. Kdybych si pořád říkala, jak je to „trapné“, tak znám doteď jenom jeho rodiče.

S posledním bodem taky nesouhlasím. Jsou spolu chvilku, rozhodně se nudit nebudou. Že by ho o něco obrala, to mi nepřijde. Vždyť bavit se společně je další skvělá příležitost jak toho člověka blíže poznat. Jak se chová jinde, mezi přáteli i k ní jako k partnerce. Navíc on očividně obavu a svou zábavu nemá, když ji tam chce. A pokud by se náhodou rozešli, tak už ji to mrzet nemusí, protože spolu už nic společného mít nebudou.

Zakladatelko, ještě bych ráda dodala, že si myslím, že to tady možná až moc hrotíme. Pokud je to větší svatba, opravdu nikomu nebude připadat, že je tam jeden člověk navíc. Někteří si tě možná ani nevšimnou. A pro některé to třeba bude hezké překvapení, když tě uvidí s jejich kamarádem. Alespoň my jsme vždycky našim kamarádům jejich vztahy strašně přáli a jakéhokoliv partnera nebo partnerku jsme se snažili vždy přijmout a vzít mezi sebe. Každý začínal tak, že spolu byli měsíc :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
30.8.23 22:58
@Silverine247 píše:
No ale zase jsme (jak v te minule diskusi) u toho, ze partner moji blizke osoby pro me (pisu pouze muj pohled) neni cizi, i kdybych ho neznala. Jako pokud by to nekdo pojal jako +1 a vzal s sebou treba nejakou kamosku nebo jen tak nekoho, kdyz to +1 ma, tak by me to nasejrilo, ale kdyz se jedna o partnera… a co ze jsou spolu ofiko 14 dni, to jeste neznamena, ze spolu treba nezustanou do smrti. :nevim:Příspěvek upraven 30.08.23 v 18:00

Vidis, a to mne prijde prirozenejsi prijmout jako +1 spis nekoho, kdo je trvalou soucasti zivota toho pozvaneho kamarada, byt je to „pouha“ kamaradka a ne partnerka.

Vychazim z toho, ze pokud je to nekdo fakt blizky, a bere si na svatbu +1, tak je uplne prirozeny tu pritelkyni do svatby poznat.

Pokud je pozvany „jenom“ jeden z kamaradku ze skoly,(vetdinou je zvana celá parta, někdy s +1, ale to není samozřejmostí), je pomerne neslusny brat si tam člověka, ktereho prakticky jeste nezna, nic spolu nezazili. Pikud by to byla dlouhodoba partnerka, tak by mi nevadilo, kdyby ji s sebou vzal i kdybysms ji z nějakého duvodu neznali.

Muj pohled je mozna trošku zkresleny tim, ze na jednu z letosnich svateb vzal kamarad z nasi party slecnu z tinderu, s kterou „chodil“ asi měsíc. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
34322
30.8.23 23:11
@terien píše:
Nevěstu a ženicha určitě.

Tak to jo, ale to jeste klidne stihne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.8.23 23:14
@Lucie_Sx píše:
Tak to jo, ale to jeste klidne stihne.

Bylo by to víc než vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
30.8.23 23:28
@terien píše:
Bylo by to víc než vhodné.

Proč? Snoubencům evidentně nevadí, že ji ještě neznají. Buď to berou jako samozřejmost, že si tam jejich kamarád vezme doprovod, když už ho má. Nebo to dokonce berou jako super příležitost, že kamarád novou známost přivede ukázat.
Jako jasné pokud bude příležitost bude fajn, že je zakladatelka pozná dříve. Ale když ne tak to přece není důvod na tu svatbu nejít.
Mě teda naopak nepřijde zas tak divné, že na svatbu chodí lidé jako doprovod i když tam fakt nikoho neznají. Někdo to prostě tak má, že automaticky zve páry. A někomu by to vadilo. Ale to asi nebude tento případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová