Práce u Student Agency
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@5nick2 píše:
U SA jsem nejaky cas pracoval jako ridic a mohu potvrdit, ze to zadny velky slagr neni. Stewky travi v busech dost casu za pomerne male penize, system hodnoceni kvality zakazniky - sms, maily, hodnotici dotazniky nebo cislo na samotneho big bosse funguje paradne. Bohuzel staci na nekoho se spatne podivat a uz se vezete- zakaznik ma vzdycky pravdu! Vzhledem k nizkym pocetnim stavum (jak holek, tak i ridicu) vam dost casto volaji ve vasem volnu. Nevim jak koordinatorky, ale predevsim nekteri dispeceri dopravy dokazi zivot vazne zneprijemnit. Dalsi vec je bezpecnost - pavouk na celnim skle od stewky, ktera pri prudsim brzdeni nema sanci se udrzet.. Samozrejme to neni na dennim poradku, ale deje se to a myslim, ze s klesajici kvalitou ridicu se to bude stupnovat. Bezpecnostni prestavky ridicu a jizda na vice karet je samostatna kapitola. Naprosto souhlasim s tim, ze zvenku se firma jevi perfektne a bezchybne, ale pouze do doby nez nahlednete pod poklicku.
Hm, taky žádná výhra Student agency..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Student Agency je opravdu špatný zaměstnavatel. Bratr pracuje u Regio Jetu jako steward. Občas si na něj někdo stěžuje, lidi jsou v tomhle taky divní, ale to už je druhá věc ![]()
Teď naposled si na něj stěžovala nějaká paní, že se tvářil znuděně a strhli mu za to peníze!!
Přitom jak sám říkal, vlak byl narvaný a nevěděl, kam dřív skočit.
Vemte si, že se vám tam může znelíbit jakýkoliv steward či stewardka a znepříjemníte mu život tak, že si na něj budete párkrát stěžovat. Přijde mi to strašně zneužitelné a opravdu těžko uvěřitelné, že se nějaký zaměstnavatel může ke svým zaměstnacům ještě dnes tak chovat.Tam bych nešla pracovat, ani kdybych měla být půl roku nezaměstnaná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji na pozici stev. dva roky a shrnu to asi takto. Kdybych za tu práci měla 12tis hrubého (jak se v jistém příspěvku píše), tak už mě tu dva roky nikdo nevidí. Co mě v této práci drží je výplata, která na MS kraj je nadprůměrná. Nelíbí se mi, jak vedení neustále chodí a hledá, kde by se za jakýkoliv prohřešek dalo co strhnout. I za absolutně neopodstatněnou kritiku od cestujících. Pan nejvyšší tlačí na naše nadřízené a ti jsou jak psi na nás. To mne velmi zklamalo. A další věc, co mě utvrzuje v tom, ještě nějaký čas zůstat je, když mi po cestě osobně poděkuji cestující, že byli spokojení to je to, proč to dělám a vím, že má moje práce smysl. Vše má své pro a proti. ![]()
- Citovat
- Upravit
To je fakt smutné, co tady čtu. Občas jsem s SA jela, povrch vypadá dobře, ale co je uvnitř, to je opravdu na pováženou. To se pak nedivím, že je tam tak obrovská fluktuace. Mimochodem si vzpomínám v médiích jsem četla že SA mělo již několik bouraček, ani se nedivím, když mají přepracované zaměstnance. Udivuje mě, že tak velké firmě procházejí takové praktiky. Lidi by se měli více bránit, chápu ale strach o ztrátu zaměstnání a následné komplikace. A na to velcí šéfové asi spoléhají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zagora No u Student Agency jsou i jiné signály „úpadku“. Stačí, když si v libovolném „žlutém“ autobuse všimneš stupně opotřebení plastových povrchů na toaletách. To o něčem vypovídá. Existuje určité doporučení ze strany sdružení výrobců autobusů, jak často se mají autobusy generálkovat. No tak nevím…
Další věc jsou technické problémy v provozu, viditelnou jejich částí byl požár autobusu na D1 před nějakým časem, už je je to teda déle (zaplaťpámbu, že v tom konkrétním okamžiku jsem se SA nejel…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 Velká a pořád se zvětšující fabrika co se snaží ušetřit kde se dá, strategie zní dobře, lidi se snaží ušetřit kde se dá…a laik si rizika neuvědomí, hlavně že je jízdenka o 30 korun levnější. Já nevím, nemám moc dobré zkušenosti s firmami co se stále zvětšují, je lepší udržovat malé hospodářství než gigant. Časem to bývá hodně neprůhledné, ve velkém se toho hodně ztratí. Jako velký šéf to nemáš šanci kontrolovat, jak to opravdu chodí na pobočkách znáš jen z jednání na centrále. Musíš důvěřovat manažerům, neříkám, že každý je špatný, ale najde se mezi nimi hodně rychlokvašek, obzvlášť když je ve firmě velká fluktuace. S SA už se mi teda nějak jezdit nechce…po přečtení téhle diskuze se mi firma totálně zhnusila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A já jsem s nimi byla tak spokojená. Tohle bych nečekala. I ten ředitel působí tak dobře. Hm…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No četl jsem v internetovém zpravodajství výrok připisovaný panu Jančurovi, ale osobně si nemyslím, že on by to z pusy vypustil… Týká se nakládání vozíčkářů do vlaků RegioJet. (Už je to tda pár měsíců.) Že prý si pro svoje vlaky nebude pronajímat nakládací plošiny od Českých drah, ale že personál bude vozíčkáře nakládat a vykládat vlastníma rukama. Osobně si myslím, že soudný člověk toto nikdy neřekne (osmdesátikilový vozíčkář má i s vozíkem 120 kilo a zvedejte ho do výše svých očí, když stojíte na peróně). Myslím si, že si někdo s vedením Student Agency chce vyřizovat účty, ale trochu mě zarazilo, že jsem se nikde nedoslechl, jak tohle chtějí řešit. jestli vozíčkáři odmítnou umožnit nástup nebo jestli mají nějaký skrytý technický fígl. Každopádně svým mlčením si u veřejnosti chtě nechtě nasbírali trochu mínusových bodů… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stojí to za to to aspoň zkusit?
Čaute, chtěla bych se zeptat pokud možno nynějších stevardů ve vlacích Regiojet. Jak jste spokojeni s prací? Líbí se vám nebo ne? Docela uvažuju o tom, že bych po maturitě, kterou budu dělat na jaře, zkusila poslat životopis a zkusila štěstí:) Ale jak to tak čtu…Tak vážně nevím a jsem dost zmatená:D Budu moc ráda za vaše odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K-report
To SavannahH: http://www.k-report.net/…/253328.html?… zajímavá diskuze běžela někdy od 22.1.2014, zkus si ji přečíst, jestli tam uvažuješ jít.
- Citovat
- Upravit
Ahojte všichni, také jsem si žádala o práci na pozici stewardky. Teď mi to zřejmě dopadne a prý bych měla začít na lince Praha - Hradec Králové. Píšete tady (dost negativně) hlavně o mezinárodních linkách nebo prodejců letenek, ale mohu se zeptat, jestli vnitrostátní linky jsou lepší a zda konkrétně na lince PH-HK jsou všichni „normální“?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Couper Chvíli jsem jezdila jako stewardka, jen tedy jinou vnitrostátní linku. Na začátku mi vyhovalo, že jsme se domluvili na konkrétních dnech, protože jsem ještě studovala a nemohla jsem tudíž pořád. Ale pak najednou po mě chtěli, abych brala i jiné jízdy, což z časových důvodů byl pro mě problém a jim se nelíbilo, že jízdy navíc neberu. Takže jsme se rozloučili.
Co se týče přímo práce, ta by mě bavila, i když samozřejmě na začátku je to frmol, protože jsou krátké časy mezi časem dojezdu na místo a otočkou zpět. Musí se uklidit autobus, přijímat nové rezervace a do toho si dát třeba oběd. Ale věřím, že časem prostě člověk získá grif
.
Tak jako stewardka jezdíš sama jenom z řidičem, vlastně se ani moc s jinýma nesetkáváš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Couper Ahoj, já teda osobní zkušenost nemám, ale se SA jezdím prakticky každý den, ale jinou trasu
Práce to asi není úplně špatná, ale zacházení se zaměstnanci nejspíš nebude nic moc. Nedávno jsem zaslechla stevardku, co se zmínila o tom, že má zaplaceno asi polovinu hodin co projezdí…nevím co je zbytek, nejspíš přesčasy co jim neplatí. Pracovala tam i kamarádky sestra a taky rychle utíkala
Myslím, že i s cestujícími je to někdy těžké (to jsem slyšela zase od jiné stevardky. Každopádně když není jiná práce, brala bych to. Mě by spíš vadila bezpečnost - pokud by došlo nehodě, stevardka to odnese asi nejvíc…protože většinu čase stojí v uličce. Mimochodem u SA už jedna česká stevardka zemřela…ale bylo to někde v zahraničí, nevím kam zrovna jeli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě kolegyně, co dělá v Orbixu na letenkách překvapila tím, že stewardky (vnitrostátní linky) když přijedou do místa určení, řidiči zamknou do autobusu a dokud jej neuklidí, tak jej z něj nepustí.
Navíc, řidiči údajně píchají se všema stewardkama, pokud jím nějaká nedá, jdou si stěžovat vedení, že špatně obsluhovaly klienty v autobuse a tím pádem je vyrazí.
- Citovat
- Upravit
U SA jsem nejaky cas pracoval jako ridic a mohu potvrdit, ze to zadny velky slagr neni. Stewky travi v busech dost casu za pomerne male penize, system hodnoceni kvality zakazniky - sms, maily, hodnotici dotazniky nebo cislo na samotneho big bosse funguje paradne. Bohuzel staci na nekoho se spatne podivat a uz se vezete- zakaznik ma vzdycky pravdu! Vzhledem k nizkym pocetnim stavum (jak holek, tak i ridicu) vam dost casto volaji ve vasem volnu. Nevim jak koordinatorky, ale predevsim nekteri dispeceri dopravy dokazi zivot vazne zneprijemnit. Dalsi vec je bezpecnost - pavouk na celnim skle od stewky, ktera pri prudsim brzdeni nema sanci se udrzet.. Samozrejme to neni na dennim poradku, ale deje se to a myslim, ze s klesajici kvalitou ridicu se to bude stupnovat. Bezpecnostni prestavky ridicu a jizda na vice karet je samostatna kapitola. Naprosto souhlasim s tim, ze zvenku se firma jevi perfektne a bezchybne, ale pouze do doby nez nahlednete pod poklicku.