Prach - tipy, jak ho omezit v domácnosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
cher
30.8.12 14:32

Právě že nemáte koberce. Tam kde máme plovoučku, se práší víc než tam, kde jsou koberce. V koberci prach sedí a čeká, až ho vyluxuješ. V místnosti, kde se nemá kde zachytit, tak furt cirkuluje a lítá. Ty plovoučky jsou teda víc nepraktické než praktické- vlastní zkušenost

• Citovat
  • Upravit
6836
30.8.12 14:36
@sieta.m píše:
Právě že nemáte koberce. Tam kde máme plovoučku, se práší víc než tam, kde jsou koberce. V koberci prach sedí a čeká, až ho vyluxuješ. V místnosti, kde se nemá kde zachytit, tak furt cirkuluje a lítá. Ty plovoučky jsou teda víc nepraktické než praktické- vlastní zkušenost

Taky bych to tak viděla. Utřu prach a do půl dne je tam zpátky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
30.8.12 15:00

Ty koberce dělají fakt hodně - v místnosti s kobercem by stačil prach utřít 2× do roka, zato ten bordel v koberci :poblion:. A v obýváku, kde je jen dřevěná podlaha, tam utírám tak 2× do týdne a mohla bych i častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
30.8.12 15:23

Ahoj, tak my v první ředě vyhodili koberce a předložky, v tom je nejvíc prachu a roztočů, pak jsme vyměnili polstrovanou postel za dřevěnou, nemáme záclony a ani ubrusy, žádné dečky a ani polštářky na pohovce. Nepoužíváme žádný těžký deky, taky jsme omezili plyšáky, z těch to taky pěkně lítá. A aby to uklízení prachu bylo ještě pohodovější, tak jsme se zbavili všech,,serepetiček,,po bytě. Luxuju každý den a vytírám a nábytek utírám dětskými vlhčenými ubrousky babylove z DMka.

• Citovat
  • Upravit
kristyna prašnice
30.8.12 15:42

Jooo koberec by byl fajn ale zase když mame doa kocourka tak by to nebylo to pravý ořechový.. aa co si teda dat do oken misto zaclon?? na roletach se taky drži stašne prachu ty sem zrušila v kuchini minulí týden :D ted sem dala pro jistotu prát zaclony.. a pujdu zatim do práce a az přídu tak udelam bytečku odprašovaci kuru akorat sem vzjedava zajak dlouho tu bude dyž vyperu zaclony vytřu uplne všude kde to pude a setrřu vše mokrym hadrem..koucour moc prachu nepřenáší je to bezsrstá potvurka ale rad koberce kouše.. stači videt co dela s behounem… :D :cert:

• Citovat
  • Upravit
9994
30.8.12 15:57
@kristyna prašnice píše:
Jak se zbavit prachu… v byte je plouvouci nejsou tu koberce krome malího behounu a neustale řeším že utřu prach a nekecam do druhýho dne je tu všude vrstva prachu jak kdyby tu mesic nikdo nebyl ano asi je jedna vec že černý nabite to ukaže vic ale nerikejte mi že se toho neda nějak zbavit :( litam tu jak kravka dene s hadrem prontem a s vysavačem luxuju každý den utiram každý den a i přesto se tu nekde bere neuveřitelné množstvý prachu…pochopim že na černém nabitku se ukaže troška prachu ok ale nerikejte mi ze je normalni prach ze utru prstem stolek u gaucce a je tam videt carka od prstu :?: uz fakt nevim co stim dělat mam i zvlhčovač vzduchu zaclony peru každý týden,,, postel převlikame jednou tejdne kuli tomu atd…

No to teda nechápu, fakt. Já utírám prach 1× týdně a někdy mám pocit, že ani nic neutírám. Horší je to v dětském pokoji a ložnici, ale jinak pohoda. Na tom černém nábytku je to jasně víc vidět, ale vrstva prachu??? Fakt zírám a asi neporadim :nevim: Já záclony peru jednou za tři měsíce. Nebydlíte někde u hlavní silnice, nebo ve městě je to asi taky horší. Já bydlím v baráčku na vsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kristyna prašnice
30.8.12 16:05

Bydlíme v paneláku na maloměstě v 7dmim patře.. tak práve furt dumam kde se to bere :( člověk už fakt nevi co by… je tu udelany kompletka všechno novi což je dalši duvot co nechápu je udelaný nový bytový jadro vymalovano atd.. tak ješte jedine že by se prašilo od vytahu přez prah dveří ale to i příde blbost ale až tu budou novi tak uvidim no.. ale fakt nevim co stim dělat… akorat litam a litam :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :D..

• Citovat
  • Upravit
16557
30.8.12 16:28

Já jsem na prach přímo alergická jak mě se…tak ho utírám každý ráno. Používám takovou tu švédskou utěrku(hadřík)s prontem. A nejhorší je televize :cert: Někde jsem četla, že by se měla proti usazování prachu přetřít hadříkem namočeným v aviváži a z obrazovky pak zmizí ten antistatickej náboj co přitahuje prach :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
30.8.12 17:29
@mahdalka píše:
Já jsem na prach přímo alergická jak mě se…tak ho utírám každý ráno. Používám takovou tu švédskou utěrku(hadřík)s prontem. A nejhorší je televize :cert: Někde jsem četla, že by se měla proti usazování prachu přetřít hadříkem namočeným v aviváži a z obrazovky pak zmizí ten antistatickej náboj co přitahuje prach :nevim:

Tak to taky neznám. Zrovna na televizi ten prach hledám, fakt. Bydlíme asi v nějaké bezprašné zóně, či co…Ještě mě napadá jedna věc. Já už mám děti velký, takže tolik nelítají, neskáčou apod. Ten pohyb dělá nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
30.8.12 17:35

@Paoloska Já mám prach na televizi pořád :cert: utřu ho a za chvíli je tam zas :zed: děti nemáme, ale psa a všimla jsem si, že třeba jak si chlap oblíká nebo svlíká triko, tak z toho lítá prach. A usazuje se na televizi a na nábytku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
30.8.12 21:30

@mahdalka Tak tady už zbývá jediné - ignorace ;). Nakonec je to jako s těma oknama. Umytý vydrží týden, neumytý dva roky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
30.8.12 21:33
@mahdalka píše:
Já jsem na prach přímo alergická jak mě se…tak ho utírám každý ráno. Používám takovou tu švédskou utěrku(hadřík)s prontem. A nejhorší je televize :cert: Někde jsem četla, že by se měla proti usazování prachu přetřít hadříkem namočeným v aviváži a z obrazovky pak zmizí ten antistatickej náboj co přitahuje prach :nevim:

Aviváž vyzkoušena, nepomáhá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
30.8.12 22:03
@Tereza1986 píše:
Aviváž vyzkoušena, nepomáhá :lol:
:zed: :cert: :,( :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
1.9.12 10:48

Bydlíme kousek od dálnice D1 v RD a prachu tu je teda dost. Vyřešila jsem to sítěma co jsou proti hmyzu do oken a uklízím prach vlhkým hadříkem. Prachovky tou suchou cestou se mi zdají neučinné. Jinak mě napadla čistička vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boubeleho matka
27.9.12 13:32

Ahoj, mám obavu, že nejúčinější na prach je častý úklid. U nás, jakmile se začně topit, musím luxovat denně, protože to je nejhorší zlo - topení. Prach utírám často, ale minimálně každý druhý den. Na kuchyňské lince denně! V létě je to v pohodě. A nevětrat je kravina. Já bych umřela, mít zatuchlej barák. :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný