Pracovali byste ve fabrice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
170
19.6.19 11:19

Hrabala jsem se ve starších diskuzích a našla jsem tohle https://www.emimino.cz/…rice-148828/
Docela zajímavé čtení, docela rozdíl v názorech tehdy a dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.6.19 11:21

Dělala jsem dost let v administrativě, respektive v zázemí firmy. Postupně jsem se tam vypracovala až na vedoucí pobočky. Práce to byla dost náročná. Časově, odpovědnost, dovolená skoro neexistovala, nemohla jsem vypnout hlavu ani doma a nemyslet na práci. Pak přišla dost zásadní změna v životě a já z té práce odešla a šla jsem dělat do fabriky k pásu. Vzala jsem práci v nejhorší fabrice v okolí. Nikdy jsem toho nelitovala a nikdy se to neprojevilo negativně na mým životopisu, protože pak každý viděl, že kromě jinýho umím i pořádně máknout a nejsem jen kancelářská slečinka. Co si kdo myslí o dělnících, je mi totálně šumák. Já si jich vážím daleko víc než úředníčků z administrativy, co si udělají bebinko, jen se kouknou na šroubovák. Navíc pokud jsi jen kancelářská myška, tak opravdu nevidím důvod, proč si nejít vydělat víc peněz.

• Citovat
  • Upravit
101871
19.6.19 11:25
@terien píše:
Taky asi nikdo nepředpokládá, že se z fabriky půjdou ucházet o místo ve výzkumu. Ale že by většina nezvládla nic jiného, to taky není pravda.

No, jak kdo, nekteri ano, nekteri ne, netroufam si tvrdit, kterych bude vic, ono to bude i podle typu fabriky. Nicmene je fakt, ze jsou lidi z fabrik, kteri potrebuji pomoc pomoc s vecmi typu smlouva s operatorem, vraceni zboží atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
19.6.19 11:26

@sasanka24 Viď? Ale bude to dost ovlivněné tím, že v roce 2013 byla finanční krize, práce bylo málo a většinou za mrzkou mzdu. Každý byl rád, že alespoň někde dělá a zvládne zaplatit hypotéku/nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
19.6.19 11:30

Já bych třeba za 14 tisíc čistého ve fabrice, kde se nehne vzduch a je tam tropické horko, nedělala. Do toho občas úrazy, které nikdo neřeší a buzerace od rádoby mistrů světa, slepičinec?… ani kdybych tu fabriku měla 5 kroků od baráku!

• Citovat
  • Upravit
15431
19.6.19 11:31
@sasanka24 píše:
Hrabala jsem se ve starších diskuzích a našla jsem tohle https://www.emimino.cz/…rice-148828/
Docela zajímavé čtení, docela rozdíl v názorech tehdy a dnes.

Tu změnu názorů s sebou asi nese momentální prakticky nulová nezaměstnanost…Za pár let to dost možná bude zase jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
19.6.19 11:33
@Makca87 píše:
Já bych třeba za 14 tisíc čistého ve fabrice, kde se nehne vzduch a je tam tropické horko, nedělala. Do toho občas úrazy, které nikdo neřeší a buzerace od rádoby mistrů světa, slepičinec?… ani kdybych tu fabriku měla 5 kroků od baráku!

Jenže dnes je situace trochu jiná, alespoň v mém okolí je běžný plat ve fabrice přes 30k. Lidí je v nich velký nedostatek. Většinou si tam člověk ještě může vybírat směny, má k tomu spoustu benefitů jako 5 týdnů dovolené, příspěvky téměř na cokoliv, 13. a 14. plat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
19.6.19 11:35
@modravlocka píše:
@sasanka24 Viď? Ale bude to dost ovlivněné tím, že v roce 2013 byla finanční krize, práce bylo málo a většinou za mrzkou mzdu. Každý byl rád, že alespoň někde dělá a zvládne zaplatit hypotéku/nájem.

Ano přesně tak, byla krize, sama si na to dost dobře pamatuji, jak se lidé třásli aby nepřišli i o tu práci za pasem. Jenomže lidi zapomněli a někteří co píšou že by nikdy do fabriky nešli aby jednou když přijde další krize, a ta přijde docela brzy, nebyli rádi že půjdou pracovat i do té fabriky. Proto říkám že každá práce je práce a není potřeba se za ní stydět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
@modravlocka píše:
Jenže dnes je situace trochu jiná, alespoň v mém okolí je běžný plat ve fabrice přes 30k. Lidí je v nich velký nedostatek. Většinou si tam člověk ještě může vybírat směny, má k tomu spoustu benefitů jako 5 týdnů dovolené, příspěvky téměř na cokoliv, 13. a 14. plat…

Tak to mi řekni kde a já tam pošlu všechny ty, co ve fabrice pláčou, jak je to na ho*no ;).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@modravlocka píše:

Jooo, poté co pracuješ 10 let pod agenturou. Jsem z Moravskoslezského kraje a takový plat nemá nikdo. Lidí z fabrik znám dost.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
19.6.19 11:38
@Anonymní píše:
Jooo, poté co pracuješ 10 let pod agenturou. Jsem z Moravskoslezského kraje a takový plat nemá nikdo. Lidí z fabrik znám dost.

Přesně tak ;). Také jsem z tohoto kraje a lidé jsou tu rádi, když mají s milion přesčasy a odměnami 20 tisíc čistého, jednou za rok.

• Citovat
  • Upravit
19388
19.6.19 11:40

@sasanka24 stydět ne, jen to prostě není životní sen.
Pravda, člověk nikdy neví, co se v životě stane.
Takže já bych raději volila utirani zadku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
19.6.19 11:42
@sasanka24 píše:
Docela zajímavé čtení, docela rozdíl v názorech tehdy a dnes.

Uz je celkom aj rozdiel v dobe pred mojim nastupom na md (4 roky spat) a teraz. Povedala som, ze sa chcem vratit, tak ponukli o 90% vyssiu mzdu a pristupili ma vsetky moje podmienky. Takze teraz asi fakt bude problem zohnat ludi a da sa vyberat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.19 11:42

Tím nechci říct, že lidmi z fabrik pohrdám! Spíš je mi jich líto a jde na nich hodně vidět, že jsou nešťastní, aspoň teda v mém okolí. Takže já bych zůstala v kanclu. Ale třeba se u vás dbá na ergonomii práce, zákoník práce atd… Bude tam fajn kolektiv… Kdo ví

• Citovat
  • Upravit
170
19.6.19 11:45
@g.sandova píše:
@sasanka24 stydět ne, jen to prostě není životní sen.
Pravda, člověk nikdy neví, co se v životě stane.
Takže já bych raději volila utirani zadku

S tím utíraním zadků mám věru zkušnosti :) A řeknu Ti že raději bych volila tu fabriku. Dělala jsem pečovatelku v Rakousku a byl to „záhul“. Byla jsem totálně vyřízená, obdivuji každého kdo pečuje o seniory. Opravdu klobouk dolů. Jasně že ničí sen není práce ve fabrice, můj taky ne, jen říkám, že i ten dělník je moc důležitý, vždyť televizi, radio, nábytek, auto, boty, oblečení.. to všechno musel někdo vyrobit. Vážím si každého, nedělám rozdíly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat