Pracovali byste ve fabrice?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Nepracovala bych tam z mnoha duvodu. Nijak te ta prace nerozviji, jsi jen dychajici robot, malojak tam muzes prosadit napady a inovace. Proto za to tak plati, protoze je to skutecne otrocka prace, na kterou neni treba intelekt, ani hlupaci to nechteji delat. Je to temer pracovni dno - stat 12 hodin jako skrin nekde zavrena v tovarne. To i ti zametaci chodniku maji zajimavejsi a zdravejsi praci. Takze za 5 ani 15 tis. vic bych to delat nesla. Moje svagrova tak pracuje prave kvuli penezum a je nestastna, v kancelari mela pohodu, klid, strevicky, kaficko, obidky a 20 a ted ma otekle nohy, bolava zada, bolavou hlavu, uniformu, jidelnu a vratnici s pichackama za 27. A ze by chodila z oraci s cistou hlavou? Ne… kolektiv a ruzne zdravot i nepohodli a smenny provoz se na ni podepsal vekmi brz,. Tech par tisic by mi za to ANI OMYLEM nestalo. Neblazni!! Prace se meni (zvlast v dnesni dobe) abys vyrostla a ne zapadla k pasu. Ten nech pro cizince, nevzdelane a neinteligentni lidi. Daji se vydelat penize i tvurci praci.
- Citovat
- Upravit
Nešla bych. Pro mě by to byla profesní sebevražda. Bude tě to bavit? Nebo to děláš jen kvůli penězům? Nedovedu si totiž představit, že bych dělala něco jen kvůli výši platu. Moje máma u pásu dělala mnoho let - ve stoje a má zhuntovaný zdraví. V sedě sice taky žádná sláva, ale existují i možnosti, jak si sezení v kanclu zpříjemnit - gymbalon atd. Pokud si myslíš, že tě to bude naplňovat, tak jdi do fabriky. Já to považuju za jednotvárnou a monotónní práci a zbláznila bych se tam - pracovala jsem pár měsíců brigádně po ZŠ a stačilo mi.
Jinak o lidech, kteří pracují ve fabrice si myslím asi to, že chodí domů s čistou hlavou, což třeba kdejaká účetní, ekonomka ne…ta si tahá práci ještě domů kolikrát. Myslím, že to jsou lidé bez ambicí, ale svým způsobem vlastně spokojení - vědí co mají dělat, kolik toho má být…vlastně mi to přijde ve finále jako pohoda, nic sofistikovaného. Mě by ta jednotvárnost ubila. Asi taky bude záležet, co za fabriku a jak se tam práce točí. Já v té fabrice sice brigádničila, ale vystřídala jsem asi 10 pozic a vyzkoušela si mnoho druhů práce, i tak to pro mě bylo zabíjející - celý den něco řezat, druhý den montovat, třetí den umývat, čtvrtý den brousit…, ale hezky se u toho přemýšlelo, to jo. To jako ekonomka, co lítá po jednáních s notebookem v podpaží jsem na své myšlenky neměla ani chvilku čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Je opravdu nutné tady řešit gramatiku? Ach jo někteří se chytnou všeho
Gramatiku neresim, hloupe výmluvy jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova píše:
@j.a.n.i1 není nic lepšího, než číst obeznik od člověka s titulem Mgr. ci Ing. A najít tam pár hrubek.
I od administrativní pracovnice bych čekala, že chyby prostě v psané textu nebudou.
No ale taky je dělám.
Tak zas zalezi ceho jsou ing… Jelikož se pohybuju mezi programatory, tak jejich čeština je obcas dilo… A jinak jo, taky chyby delam, snazim se je v ofiko vecech minimalizovat, ale stane se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jooo, poté co pracuješ 10 let pod agenturou. Jsem z Moravskoslezského kraje a takový plat nemá nikdo. Lidí z fabrik znám dost.
rodiče jsou z MS kraje i bratr, všichni u pásu, otec má cca 30 čistého, matka cca 25 čistého..samozřejmě podle toho jestli jsou nebo nejsou zakázky..každý měsíc je jiný plat..
- Citovat
- Upravit
@smurfka píše:
rodiče jsou z MS kraje i bratr, všichni u pásu, otec má cca 30 čistého, matka cca 25 čistého..samozřejmě podle toho jestli jsou nebo nejsou zakázky..každý měsíc je jiný plat..
Tak to jim přeju, jsou jedni z tisíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nattx píše:
Tak to jim přeju, jsou jedni z tisíce.
nemyslím..v OL kraji podobné platy.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@smurfka píše:
nemyslím..v OL kraji podobné platy.. :nevim
Tak jsem asi z jiné dimenze. Já musela odejít, stejně jako mnoho jiných. Jinak bych zdechla hlady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak teda ja mám celkom iný problém. Tiež pracujem vo fabrike, dôvod je ten, že si neverím. Nemám vysokú školu, mám maturitu. Nemyslím si, že som hlúpa, ani že mám IQ na bode mrazu, môžem povedať že som inteligentný, sčítaný človek. Veľakrát som sa chcela uchádzať o miesto asistentky, sekretárky, alebo proste akúkoľvek inú prácu ako tú vo výrobe, no nedokázala som poslať ani životopis, povedala som si, že aj tak by ma nevzali, nemám prax, nemám školu. Hovorím plynule anglicky a hovoro taliansky, na taliančine stále pracujem ale dohovorím sa bez probémov. Veľmi by som chcela zmeniť prácu, robiť niečo iné ale môj mozog mi hovorí, že na nič iné nemám a to ma dosť ubíja.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
No, jak kdo, nekteri ano, nekteri ne, netroufam si tvrdit, kterych bude vic, ono to bude i podle typu fabriky. Nicmene je fakt, ze jsou lidi z fabrik, kteri potrebuji pomoc pomoc s vecmi typu smlouva s operatorem, vraceni zboží atd.
To potřebuje fůra lidí i bez fabriky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak teda ja mám celkom iný problém. Tiež pracujem vo fabrike, dôvod je ten, že si neverím. Nemám vysokú školu, mám maturitu. Nemyslím si, že som hlúpa, ani že mám IQ na bode mrazu, môžem povedať že som inteligentný, sčítaný človek. Veľakrát som sa chcela uchádzať o miesto asistentky, sekretárky, alebo proste akúkoľvek inú prácu ako tú vo výrobe, no nedokázala som poslať ani životopis, povedala som si, že aj tak by ma nevzali, nemám prax, nemám školu. Hovorím plynule anglicky a hovoro taliansky, na taliančine stále pracujem ale dohovorím sa bez probémov. Veľmi by som chcela zmeniť prácu, robiť niečo iné ale môj mozog mi hovorí, že na nič iné nemám a to ma dosť ubíja.
Ty jsi trubka. Prostě zavři oči, nadechni se a pošli to. Mám to podobně jako ty. Maturita, plynulá angličtina a druhý jazyk, praxe nula nula nic a práci mám dobrou, baví mne.
Fandím ti.
- Citovat
- Upravit
Zajímavá diskuze. Já jsem vyrůstala v prostředí, kde kreativní práce, která člověka naplňuje, byla vysoká hodnota. Rodiče mě vedli k tomu, abych dělala něco, co mě baví. Přijala jsem to za své. Nakonec, v práci trávíme podstatnou část života.
Ale někdo to vnímá tak, že práce je výhradně „mus“, aby získal peníze. Výhodá práce u pásu i dalšíczh podbných je, že člověk má padla a jde domů s čistou hlavou.
Co se týká finančního ohodnocení, myslím, že zase tak zásadní rozdíl v tom není. Když vidím za Prahou u těch průmyslových areálů bilboardy „hledáme operátora výroby, plat 40 tisíc“, nemám s tím problém. takovou hodnotu ta práce pro zaměstnavatele má. Ale třeba jedna moje kamarádka je herečka, má angažmá v divadle, fakt minimální příjem, plus sem tam nějaký ten štěk v seriálech. Asi už nijak neprorazí, zřejmě vydalává za rok míň než ten dělník, ale ta práce ji naplňuje. To je taky hodnota.
Mimochodem jeden můj kolega šel „do fabriky“, na kvalifikovanou pozici, ale stejně. Ovšem pro něj je ta hodnota v tom, že bude mít práci doma u rodiny, takhle dojížděl do Prahy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Zajímavá diskuze. Já jsem vyrůstala v prostředí, kde kreativní práce, která člověka naplňuje, byla vysoká hodnota. Rodiče mě vedli k tomu, abych dělala něco, co mě baví. Přijala jsem to za své. Nakonec, v práci trávíme podstatnou část života.Ale někdo to vnímá tak, že práce je výhradně „mus“, aby získal peníze. Výhodá práce u pásu i dalšíczh podbných je, že člověk má padla a jde domů s čistou hlavou.
Co se týká finančního ohodnocení, myslím, že zase tak zásadní rozdíl v tom není. Když vidím za Prahou u těch průmyslových areálů bilboardy „hledáme operátora výroby, plat 40 tisíc“, nemám s tím problém. takovou hodnotu ta práce pro zaměstnavatele má. Ale třeba jedna moje kamarádka je herečka, má angažmá v divadle, fakt minimální příjem, plus sem tam nějaký ten štěk v seriálech. Asi už nijak neprorazí, zřejmě vydalává za rok míň než ten dělník, ale ta práce ji naplňuje. To je taky hodnota.
Mimochodem jeden můj kolega šel „do fabriky“, na kvalifikovanou pozici, ale stejně. Ovšem pro něj je ta hodnota v tom, že bude mít práci doma u rodiny, takhle dojížděl do Prahy.
Tohle je presne. Kazdy ma ty priority holt nekde jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Ďakujem, no ja akoby som sa už vopred odpísala. Ani neviem prečo sa tak podceňujem, popravde mám strach z pohovoru, ešte keď tam je jeden personalista ok, ale keď ich je tam viac a ja musím hovoriť aj v cudzom jazyku, tak aj zabudnem ako sa volám. Som trémistka a stresuľka. A ako som už písala, neverím si.
Ty jsi trubka. Prostě zavři oči, nadechni se a pošli to. Mám to podobně jako ty. Maturita, plynulá angličtina a druhý jazyk, praxe nula nula nic a práci mám dobrou, baví mne.
Fandím ti.
- Citovat
- Upravit
Hrozné. Člověk by čekal, že se to tady s tou nízkou nezaměstnaností změní a ono nic.