Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jinak jsem koukala na fotky na internetu, jak se obléct na pohovor. Je to úplně jiný typ žen, jsou vysoké, štíhlé, tak nějak působí jinak..
@atominnka cili na takove akce asi nechodis.Ale 99% zen semtam nekam vyrazi a alespon jedny saty a lodicky maji ![]()
z toho,co vidis na modelkach si nedelej hlavu.ja treba na pracovni schuzku klidne jdu v dzinech,keckach,tricku a saku
taky se nechci sponovat v necem,co mi nesedi a neni to muj styl.A je mi celkem jedno,co si o me kdo mysli.nicmene samozrejme nedelam na zadne vysoke pozici
jo a nehty?nemam rada ani namalovan,maximalne pruhledny lak ![]()
V dzinach bych na pohovor rozhodne nesla, ani do fabriky teda
Chce to aspon jedny „slusne“ kalhoty, nebo sukni (cernymi nic nezkazis) a nejakou halenku…sako myslim neni nutne, ja zvladla dostat kancelarskou pozici i v (hezkem) svetru.
S licenim - asi aspon rasenka by byla fajn, ale pokud se nelicis aspon obcas, tak to jednak nemusis odhadnout, jednak muzes v nervozite na to zapomenout a rozmaznout si ji pres oci ![]()
Ruce vydrhnout, nehty lakovat nemusis, ale taky vydrbat od orechu a aspon trochu upravit, vlasy umyt a hezky ucesat…a to obleceni by teda fakt poresit chtelo ![]()
@beruska9 A to já bych zase klidně ve slušných džínách na pohovor šla, ve firmě, kde mají pocit, že je důležitější co má člověk na sobě než v hlavě, bych stejně pracovat nechtěla…
Viděla bych to na nějaké černé kalhoty nebo sukni a lepší vrch. Ale jestli mi něco padne s mojí velikostí.
@j.a.n.i1 No to je sice pravda, ale v určitých firmách, zvláště tam, kde se jedná se zákazníky, je dress code běžný.
@eva valoi píše:
@unuděná No to asi ano. ALe mně jde trochu i o to, jestli se v tom budu vůbec cítit dobře.
Já třeba bych si nikdy nenechala udělat umělé nehty, byť se to dnes nosí. Připadá mi to nepraktické a prostě se mi to vůbec nelíbí. Nic proti těm, kteří je mají. Ale mám prostě pocit, že je to dnes skoro nutnost, na kterou já prostě nejsem ochotná přistoupit.
Nevím prostě, jestli v tom kostýmu nebudu působit divně, směšně…
Neboj, neni to nutnost, pro nekoho je to prakticky, ze vypadaji ruce upravene bez zasahu, ale pro me je to taky neakceptovatelny, prijde mi prave, ze se to uz nosi cim dal tim min. 90% umelejch nehtu jsou desivy tlusty kreace a clovek to pozna na prvni pohled. Ja mam svoje prirodni nehty a libi se mi to stokrat vic, i kdyz je holt musim 1× za tyden obrousit. Ale zas nemusim travit 2× mesicne pul hodky v salonu, aby to nejak vypadalo.
A pokud se v kostymu necitis dobre, tak si ho neber, vem si hlavne neco, v cem se budes citis fajn, sva a uvolnena. To je totiz mozna jeste dulezitejsi nez to, ze se vyfiknes, ale bude na prvni pohled videt, ze ti to neni prijemny.
@eva valoi píše:
@j.a.n.i1 No to je sice pravda, ale v určitých firmách, zvláště tam, kde se jedná se zákazníky, je dress code běžný.
Ale to nic nemění na tom, co jsem napsala… taková firma by musela platit dvojnásobek toho co jiná, abych o ní vůbec uvažovala. A kdyby vyžadovali lodičky, tak trojnásobek.
Já razím teorii nenosit na pohovor nic, v čem bych nebyla ochotná chodit do práce.
@j.a.n.i1 Tak to má asi pravdu. Na druhou stranu do kanceláře v lepších džínách a halence člověk jít může, ale na ten pohovor by asi měl jít o trošičku ještě lépe.
Jinak pokud bych mluvila plynně čínsky, tak mě asi v určité nejmenované firmě vezmou, i kdybych přišla v teplákách. Já ale nemám asi nabídnout víc, než může nabídnout běžná populace.
Nahodne z Googlu, misto dzinu kalhoty.
@j.a.n.i1 : no, s tim ja uplne nesouhlasim, povazuji volbu obleceni za soucast urcite znalosti etikety…jasne, kdyby me ten clovek svym chovanim a znalostmi poslal do kolen, tak bych mu ty dziny asi odpustila, ale proc si zbytecne pridelavat minusove body?
Pokud se bavime o administrativni pozici bezne firme, nebo i v te skole, dziny bych osobne nebrala. Ve firmach, kde jsem pracovala, jsem vzdy mela dress code a dziny do kancelare nepatrily ![]()
@beruska9 Ti nevím, ale většina z těch fotek je dost hrozných… to zlaté slušné džíny klasického střihu a v černé barvě.
Cerne kalhoty plus halenka plus svetrik ci jeste lepe sako. K tomu lodicky nebo alespon neco jako lodicky na primerenem podpatku.
Pripadne muze byt sukne - minimalne vsak po kolena ci formalni saty.
@j.a.n.i1 : nektere jo, ale tak cca pro inspiraci, at @eva valoi nekouka jen po vychrtlych modelinach
Zase uplne se mi v tech obrazcich hrabat nechce ![]()
Já se vám sem snad vyfotím, tedy bez hlavy.))) Až si tedy něco pořídím.