Pracují lidé v kancelářích, nebo jen ti „rukama“?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78491
18.4.25 13:41
@bse.pedro píše: Více

však to píšu, na pípě si natočíš sám a zaplatíš kartou, platit se bude dopředu, tak jak je to na některých benzinkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
18.4.25 13:41
@stinga píše: Více

Podle mě bude potřeba rekvalifikace. Před 150 lety lidi taky pracovali na polích a jiný život si nedokázali představit. Ale nakonec se adaptovali

• Citovat
  • Upravit
78491
18.4.25 13:43
@Mango_Lassi píše: Více

jo, ale rekvalifikace na jakou profesi? když všechno bude zautomatizované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
18.4.25 13:43
@bse.pedro píše: Více

Pomalu se k tomu blížíme. Už jsme platili útratu v hospodě přes aplikaci

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
18.4.25 13:47
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

S tím souhlasím. Osobně si myslím, že se učíme pořád i v životě. Je to přirozený vývoj.

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
18.4.25 13:47

Ty samoobslužné pokladny… já je tedy rád nemám. Protože to co se nasadilo, to je podle mě paskvil. Líbil se mi takový ten tunel, do kterého vyskládáš zboží, projedeš na druhou stranu, naskládáš si to do košíku, mávneš kartou a jdeš. To vyskládání a naskládání by dnes už zvládl i nějaký robot. Tady zastáváš funkci pokladní, včetně papírové účtenky na konci a to je špatně. Není to krok kupředu, jen přenesení pracovních zdrojů ze zaměstnance na zákazníka.

• Citovat
  • Upravit
2484
18.4.25 13:48

Je pravda, že mě dost překvapilo, když jsem pochopila, že pracuješ ve fabrice (pokud jsem to tedy pochopila dobře). Přijdeš mi dost inteligentní, včetně výborného psaného projevu. Často sem píšou vysokoškoláci (alespoň to tvrdí), kteří neumí ani správně poskládat větu a jejich inteligence, podle jejich otázek, taky nebude zrovna špičková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
18.4.25 13:50

Oprava automatů by zatím nemusela být špatná. Ono chvilku potrvá, než to naučí robota.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
18.4.25 13:50

Požadavky na rekvalifikaci jsou už i dnes a bude se to postupně vyvíjet. Je to opravdu přirozený process.
A za mě je nutné lidi motivovat k učení se, těch opravdu neschopených je málo, spíš jsou líní.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
18.4.25 13:52

To mi nevadí. Než čekat ve frontě, raději jdu k samoobslužné. Ve výsledku mi to šetří čas.

• Citovat
  • Upravit
6413
18.4.25 13:53

Ved si pisala, ze si lava, preto nemozes robit v tovarni.
A teraz si predstav, ze by bola poziadavka trhu na manualnu zrucnost. Co by si robila? To je o tom, ze kazdy mame nejake danosti a strop.

Příspěvek upraven 18.04.25 v 13:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
18.4.25 13:54

A bude sranda, když člověk dostane hlad a bude moct si to jít uvařit do kuchyně. Myslím, že to se nechytne, protože jeden s posledních důvodů, proč člověk chodí do hospody je ten, že chce být právě obsluhován. Jakmile by se měl obsluhovat sám, tak hospody končí. Vytvořit si výčep doma je dnes poměrně levná záležitost. A stačí, když ho bude mít jeden z party.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
18.4.25 13:57
@Mkmkz píše: Více

Manuální zručnost bych si samozřejmě rozvinula, kdybych to dělala třeba tři roky v kuse, to jaksi nejde popřít, že práce dělá mistra. Kdybych se narodila v 16. století v rodině rolníka, pravděpodobně by mi nic jiného nezbývalo. Vše se dá naučit při troše snahy, to je bez debat.
To, že dnes mám volbu, je věc jiná.
Já nevěřím v to, že jednou se narodíš blbý, tak musíš takový navždy zůstat. Hodně dělá píle, snaha a motivace.
Já mám vystudováno zcela něco jiného (humanitní obor), než dnes reálně dělám. Vše samostudium.

Příspěvek upraven 18.04.25 v 14:03

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
18.4.25 13:58

Ale je to limitované. Někde pořád počtem položek, někde počtem těch pokladen, někde přímo i tím dohledem. Já nakupuji 1× za 14 dní - 1 měsíc a košík je tak narvanej, že s tím bych k samooblužce fakt nešel.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
18.4.25 14:00

Já osobně chci hlavně žrádlo. Jestli mi ho vydá automat nebo člověk, je mi buřt.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat