Pracují lidé v kancelářích, nebo jen ti „rukama“?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vodnář-u-Topolu
18.4.25 16:06
@bse.pedro píše: Více

Já chtěl jen pivo na cestu do kopce. Zdejší lidi na pokec moc nejsou, to si raději zajedu do města. A řemeslníky naštěstí nepotřebuji.

• Citovat
  • Upravit
78493
18.4.25 16:14
@Anonymní píše: Více

no u nás už v domově důchodců testují robota :zed: :zed: mně to přijde zrůdné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.25 16:33
@stinga píše: Více

To je smutný. Robotizace a automatizace má lidem při práci pomáhat a ne je nahradit. Obzvlášť tam, kde se pracuje s lidmi

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
18.4.25 16:39
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

V práci si už kupuju oběd v automatu. Naklikám si, co chci, zaplatím kartou a pak mi vypadne poke bowl nebo pad thai s kuřetem.

Příspěvek upraven 18.04.25 v 17:09

• Citovat
  • Upravit
7188
18.4.25 16:50

Dělala jsem jak fyzickou práci, posledních asi 7-8 let dělám v kanceláři. A ano, taky jsem někdy unavená. Taky jsem se setkala s kecy, že nic neděláme, jak může být naše práce náročná, že jen sedíme v kanclu a pijeme kafe. Hlavně od lidí z výroby. Já na to nereaguju, nemá to cenu a nemám zapotřebí jim vysvětlovat, že si můžou klidně ty podpůrný práce pro ně, co dělám já, klidně zkusit sami. Kolik to zabere času. A kdo jim zajistí opravy, aby jim nepršelo do haly a měli nějaký hezký pracovní prostředí. Mohli jít taky dělat do kanceláře. Ale je potřeba se trochu snažit, že.

Naštěstí moji nejbližší všichni dělají v kanceláři, nebo prostě práci hlavou, takže v tomto blízkým okolí se s těmito hloupými názory nesetkávám, a to je důležitý. Ostatní ať si myslí co chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
18.4.25 17:08
@bse.pedro píše: Více

já jsem tak tankovala včera, navolíš na obrazovce stojan, zaplatíš kartou a jdeš tankovat, chvíli jsem na to čučela, ale je to snadné (a čerpadláři nebudou mít co žrát)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
18.4.25 17:13
@Azeretereza píše: Více

no vidíš, a o tom píšu
„je potřeba se trochu snažit, že“ - jinými slovy, ti blbečci se měli lépe učit, ale všichni se fakt nemůžou trochu snažit a sedět v kanceláři, pro koho bys teda dělala ty podpůrné práce, když se budou všichni snažit a sedět v kanceláři :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
18.4.25 17:18

@stinga diky umele inteligenci jsou v ohrozeni i kancelarske profese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
18.4.25 17:21
@matkabagristy píše: Více

no, nakonec bude mít pravdu moje matka, která od začátku říká, že ta umělá inteligence nás brzy zničí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
18.4.25 17:23

U nás mají i některé klasické pumpy s omezenou provozní dobou automat s nonstop provozem, ale nikdy jsem je nezkoumal… :nevim: :nevim: :nevim:
Já mám v posledních letech jednu oblíbenou - čepráckou, kde jsou PHM bez biosložek ze cenu srovnatelnou s jinými benzinkami /myslím normální, ne šmejdy typu TankOno/, takže vlastně tankuju „prémiovou“ o 2-3,–Kč lennější než u konkurence… A obvykle tankuju do cvaknutí, chci mít přehled, jaký mám zhruba dojezd, na měřidla a budíky se občas nedá spolehnout… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
18.4.25 17:31

Já neříkám že to jsou blbečci, sama jsem tu práci dělala a vážím si každého, kdo dělá rukama. Ale z mýho pohledu nejvíc řvou ti, u kterých víš, že sotva udělali učňák, nikdy neudělají nic navíc, nikdy nešli na přesčas. Dělají striktně jen to nutný, nikdy nic navíc, i kdyby šlo o maličkost. Ti nejčastěji na večírcích, když už jsou trochu pinklí, řeknou že to co děláme je na ho.v.no a že jsme zbyteční. Ostatní jsou v poho.

Tím že jsem v tom provozu dělala, tak vím, že je taky rozšířený názor, že kdyby nebylo jich, tak nemáme co prodávat, ale kdyby nebylo nás, tak zas není pro koho prodávat. Takže je to symbióza a podle mě je to tak správně. Každá strana potřebuje tu druhou. A i když to vyzní třeba hnusně - já jejich práci zvládnu, ale oni mojí ne. Tak to prostě je.

Edit - a líp učit - to bych nikdy neřekla, já mám taky „jen“ maturitu a neučila jsem se kdo ví jak dobře. Udělala jsem ale technickou školu. A klidně může být člověk s učňákem chytřejší než já. Tento argument je hnusnej. Spíš je to o tý snaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
18.4.25 17:38
@matkabagristy píše: Více

Ano, na jednej strane tu je ai a na druhej strane koniec globalizacie ako ju pozname za poslednych 30 rokov. Mozno to bude navrat od „vsetko co chcem, mi za 2 dni doruci kurier“ k tomu, mam, co si vyrobim/vybartrujem. Ktovie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
18.4.25 17:41

Však v pohodě, že každý na to nemá. Jen pak je zbytečné se rozčilovat na ty, co trochu té snahy projevili a tím pádem jsou na tom trochu líp, než jiní. Třeba i tady častý požadavek zní „chodit z práce s čistou hlavou“, kdežto právě ti, kdo chce změny, přináší nápady, často tou prací docela žijí a jsou za to odpovídajícím způsobem ohodnocení.
Třeba já vidím v práci kolegy, kteří makají klidně i v noci, protože jejich práce je naplňuje a baví. A právě ti se dostanou výš a jsou temi tahouny, kteří mají vizi.
Rozhodně nemám pocit, že by těmto lidem něco spadlo samo do klína.

• Citovat
  • Upravit
102087
18.4.25 17:55

To uz se rikalo o strojich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
18.4.25 17:59
@Mango_Lassi píše: Více

ale já se na ty chytřejší nerozčiluju, já jen vyvracím, že dělnická třída pohrdá kancelářskými a píšu, že je to naopak - kancelářští pohrdají dělnickou třídou - je to samozřejmě trochu zjednodušené, ale převážně to tak je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat