Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
BERUN: no ja jak to tak vsude slysim, tak by mi nejvic vyhovovalo porodit v podoli (prave kvuli tomu konfortu porodnich salu) a na sestinedeli se odklidit do krce (kvuli udajne nejlepsimu sestinedeli v praze) ![]()
a nakonec se mi stane, ze si vyberu podoli a tam budou mit stejne stop-stav a skoncim v krci a nebudu se muset aspon rozhodovat…:)))
ad Malesice: jojo…te zvysene poptavky jsem si vsimla - kamarad shani byt taky v Maleskach a v nabidce vuuubec nic neni - tak si s manzou gratulujeme, ze jsme to „vychytali“ docela dobre…:)
a to, jak popisujes, ze bydlite v nejakych panelaccich-kostkach - tak to vubec nevim, co myslis, ja myslela, ze ty petipatrove (vlastne ctyrpatrove) jsou jenom ty podlouhle, kde jsou 4 vchody - a ty ctverate ze jsou tam jenom ty vysoke - no ale hlavne, ze jste spokojeni…:)
ahoj,
tiež byvam v Malešiciach. Dcerku už mam vačšiu, chodí do druhej triedy na ZŠ Hostýnská. Inak čo sa týka nejakých aktivit s detmi - mimčami, funguju tam Pidalky, cvičenie s detmi. Chodíme k Dr. Tomičkovej a som velmi spokojná. Akceptuje i to, že nie som velky „fanda“ antibiotik a skor uprednostnujem prirodny sp. liečenia. Chodíte niekedy na to ihrisko ako je úžlabina???
Zlata
Berun, ráda se někdy připojím
Jinak pro mně není problém dojed kdykoliv, buď vezmu auto nebo mi jezdí od baráku 177 a 195 bus ![]()
Podolí nadstandard, měla jsem to štěstí, že druhý den pobytu se uvolnil. Je na tom úžasné to, že tam může být partner nonstop (já to vychytala přes Vánoce, takže jsem byla vděčná!) a přístup je fakt o něco lepší. Ono pomáhá i to, že tam člověk na to není sám a sestřičky se stavují několikrát během dne, popř. si je můžeš zavolat. První noc a dopoledne jsem byla na oddělení a to bylo opravdu… přinejmenším zajímavé
Teď nevím, na kterém oddělení jsem ležela, ale prý na tom, kde je to ještě tak nějak nejvíc v pohodě… Jestli P3? Fakt si to už raději nepamatuju
Ale vím, že příště zase tam i za cenu toho, že nemusí vyjít nadstandard.
Ještě k doktorům na sále, Verner byl prostě úžasný, byla jsem mile překvapená, jak mladý a krásný
chlap je i dobrý porodník
Jinak jsou tam prý všichni v pohodě až na jednu doktorku, bohužel nevím její jméno, ale je mladá, na pohled šikovná, hodně tmavé krátké vlasy, stříbrné náušnice. Popisuju jenom to, co jsem viděla, když mě přišla vyšetřit. Chování spíše odměřené až arogantní a co se týká samotných porodů (info od PA), tak moc nebere ohledy na přání rodičky… Tady tato měla službu, když jsem rodila já, dokonce mě měla i rodit, ale PA raději přivedla Vernera… Jsem jí za to vděčná ![]()
Jejda, to jsem se rozepsala ![]()
M.
BERUN: diky za popis z Krce… …ja se chvilku klonim k podoli a pak zase chvilku ke krci - no zatim mam jeste dlouho na rozmysleni, tak uvidime…:)
a jinak, jak jsi popisovala, kde bydlis, tak to jsme asi skoro opravdu sousedky - protoze ja bydlim akorat pres pocernickou na druhe strane…:)
MILKA: BERUN: me prave trosku desi ta cena nadstandartu - protoze pocitam, ze ten nejlevnejsi za 500,– asi volny nebude vubec ![]()
a na porod mam teda vyzadovat Vernera jo? ![]()
to se budu muset poptat tchynky, jakou ma reputaci… ![]()
Ahoj holciny, my jsme koupili loni byt na Skalce, ktery jeste porad predelavame, ale snad to do porodu v srpnu stihneme ![]()
Ja budu snad rodit u Apolinare, dostala jsem na nej celkem dobre reference, Podoli je asi nejlepsi, ale je tam hrozny naval a uz jsem se nestihla prihlasit
Jinak jsem rada, ze nas je v Praze 10 vic,protoze nasi bydli ve Vrsovicich, tak tam budu asi pecena varena.. ![]()
Geolka: ahoj:)
tak vidim, ze mame termin skoro stejne - tak pak muzeme taky drandit spolu…:)
L_B_ To budu docela rada ![]()
Jinak jak jsi na tom s vybavickou? ja jsem asi nemozna, nemam vubec nic , ale alepson chodim do Gympa na cviceni s balonama ![]()
GEOLKA: fakt???…a kdy chodis?…ja chodim taky - na Katku - ve ctvrtky od 17:)
s vybavickou jsem na to prachbidne - par oblecku, co jsem koupila pres mimibazar, par novych, co jsem dostala od mamci a tchynky, satek na noseni a 4 baliky plen - a to je tak zatim vsechno… ![]()
i kdyz ted jsem byla se sefikem a jejich novorozenou dcerkou v parku a uz rikal, ze mi jeho pritelkyne chysta balik veci, ze kterym jim mala odrusta, tak to zatim nejak nehrotim… ![]()
kosmetiku ze zacatku na mimco stejne skoro nebudu pouzivat, takze spis akorat nakoupime pliny do zasoby a dam dokupy oblecky tak na prvniho pul roku a pak se budu zarizovat prubezne az podle toho, jak mimco poroste a jake bude pocasi… ![]()
L_B chodim v Út od 16,00 protoze ve Ct uz nebylo misto ![]()
ale musim rict, ze to je supr…sice jsem ze zacatku byla prekvapena, ze to bylo hrozne pomaly…jsem z aerobiku a za volejbalu zvykla, ze na me porad nekdo rve…a najednou nic! Katka vzdycky ..pomalu a v klidu,,aby to bylo prijemny… je to vskutku prijemna zmena…a ted jsem si uz zvykla a hrozne si tam odpocinu a protahnu…
jeste nevim jestli tam k pani Suche budu dochazet na predporodni kurz, nebo radsi do nemocnice…nevim, nevim… ![]()
GEOLKA: no to se divim - protoze zrovna minuly ctvrtek jsme tam byly jenom 2 …ono totiz asi hodne holek, ktere chodily na ten ctvrtecni termin uz porodilo, tak tam nechodi - nejvic nas tam bylo 5 (chodim teprve mesic)
a o tom kurzu u pani Dagmar jsem taky uvazovala - a porad nejsem schopna se rozhodnout, jestli nejit spis az do toho v te porodnici - protoze zacinaji uz pristi utery a to se mi zda docela brzo ![]()
by mi vyhovovalo, kdyby zacinali az zacatkem cervna, jenze to Katka nevedela, jak to bude pres prazdniny… ![]()
Berun: jojo - jsem rada, ze budu s nekym „nastejno“ a jeste tak blizko, aby jsme se mohly schazet…:)
ja si prave rikala, jak to budu delat, az budu kocarkovat - protoze nejsem moc ten typ, ktery by prisel na piskoviste a jen tak nenucene se dal s cizima maminkama do reci ![]()
jinak vam musim rict, jak jsem se dneska pobavila: sefik me vytahl do parku u prace, ze jede s jejich dvoumesicni dcerkou kocarkovat - tak jsem sla s nim a lidi na nas koukali fakt divne - on o takovych cca 15 let starsi nez ja, jedno novorozene v kocaru a jedna pupkata zenska vedle neho - no hlava jim to nebrala…
![]()
BERUN, tak to je paráda! Příští týden můžeme ve středu a čtvrtek. Jak se to hodí vám? Jak to tak sleduju, tak se srazíkama s holkama z deníčku jste pěkně akční!
My jsme se Zimňátkama měli jeden včera a bylo to moc fajn ![]()
L_B, jsem na tom podobně jako ty, nemám prostě na to, abych nezávazně začala s někým konverzovat jenom tak… Nepočítám emimino, tady je to jiné ![]()
Smějící
Milka