Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lidas píše:bumbinka píše:To víš, jako prvorodička se musím na všechno zeptat
Já bych řekla, že se toho tam vejde dost… náhradní plínky, oblečeníčko, sváča pro tebe a později pro miminko, pár hraček a nějaký menší nákup úplně v pohodě. A ještě máš prostor pod kočárkem, kdyby se ti to zdálo máloRady zkušených maminek jsou neocenitelné
Jasně, když budu vědět, ráda poradím
.
Ale jinak jsem spíš taková ta matka „ono se to nějak vyřeší, kdyžtak se to dá kdykoliv dokoupit“, takže mám opravdu jen praktické věci, takové ty krásné serepetičky typu povlečení nebo soupravy do kočárku jsem nějak nikdy nepořídila
. Tak třeba mě to ještě popadne teď na druhé mimi, ale pochybuju, i tak mám doma dost věcí, kterých se chci spíš zbavit… Úplně zírám, co se mi tu nahromadilo. Navíc jsme si teď udělaly na MMB společné album s kamarádkou, tak tady mám i tašky oblečení po její holčičce, pár kousků si z toho nechám pro sebe, ale jinak šup s tím z domu, nějak se nevejdeme ![]()
Možná kupuju i zbytečnosti, ale teď mi to tak nepřijde, třeba oblečení jsme nekoupila žádné, dostala jsem toho opravdu spoustu a koupím jen soupravičku do porodnice
Před chvíli jsem koukala v DM na tu tašku a vypadá dobře, asi do ní půjdu taky ![]()
Byla jsem nakupovat v Albertu a tam tak 4 letý klučík ztropil takovou scénu…toho se fakt děsím, kéž budeme mít štěstí na hodné dítě
![]()
Lidas píše:
Možná kupuju i zbytečnosti, ale teď mi to tak nepřijde
Chraň bůh, to já nechtěla kritizovat, spíš jsem chtěla říct, že ne ve všem jsem zrovna zorientovaná
. Umím jen takové ty vyloženě praktické věci, oblečení, kočárek, postýlka. Takové ty hezké věci okolo jsem při Ondrovi nestihla a teď už jsem na to líná, i když se mi moc líbí a spousta z toho by se uričtě využila… ale už jsem si prostě jednou vyzkoušela, že to není nutné, tak se nemůžu odhodlat do toho ty prachy vrazit ![]()
Jo, s těmi scénami, to nás čeká všechny… Ondra je řekla bych fakt hodný, ale už na něj ta první puberta taky přichází
. Naštěstí já v tomhle jsem docela kliďas, když vyvádí, prostě ho odvedu z uzavřených prostor a někde, kde už se mu nemůže nic stát ani přespříliš neobtěžuje, ho prostě nechám se vztekat, dívám se na něj a usmívám se… A je mi úplne fuk, co si myslí kolemjdoucí
.
Lidas píše:
Ještě je brzy, ale co všechno potřebuju do porodnice?
A víš, kde budeš rodit? Nemají na stránkách nějaký seznam?
Obecně potřebuješ noční košili, župan, ponožky, poporodní kalhotky, kosmetiku, knížku, něco na zábavu, propisku. Doklady. Telefon. Foťák.
Pro miminko oblečení na cestu domů.
Poporodní vložky a plínky pro mimi záleží na porodnici.
Zkusím si vzpomenout a napsat, pokud mě napadne něco, co se mi fakt hodilo a v seznamech to nefigurovalo, nebo naopak, co bych byla ocenila ![]()
bumbinka píše:Lidas píše:A víš, kde budeš rodit? Nemají na stránkách nějaký seznam?
Ještě je brzy, ale co všechno potřebuju do porodnice?
Obecně potřebuješ noční košili, župan, ponožky, poporodní kalhotky, kosmetiku, knížku, něco na zábavu, propisku. Doklady. Telefon. Foťák.
Pro miminko oblečení na cestu domů.
Poporodní vložky a plínky pro mimi záleží na porodnici.
Zkusím si vzpomenout a napsat, pokud mě napadne něco, co se mi fakt hodilo a v seznamech to nefigurovalo, nebo naopak, co bych byla ocenila
Rodit bych měla v Podolí, tak zkusím zjistit, co tam budu potřebovat…i když se může stát, že mě nevezmou a rodit budu třeba v sanitce… ![]()
bumbinka píše:Lidas píše:
Možná kupuju i zbytečnosti, ale teď mi to tak nepřijdeChraň bůh, to já nechtěla kritizovat, spíš jsem chtěla říct, že ne ve všem jsem zrovna zorientovaná
Jo, s těmi scénami, to nás čeká všechny… Ondra je řekla bych fakt hodný, ale už na něj ta první puberta taky přichází. Umím jen takové ty vyloženě praktické věci, oblečení, kočárek, postýlka. Takové ty hezké věci okolo jsem při Ondrovi nestihla a teď už jsem na to líná, i když se mi moc líbí a spousta z toho by se uričtě využila… ale už jsem si prostě jednou vyzkoušela, že to není nutné, tak se nemůžu odhodlat do toho ty prachy vrazit
. Naštěstí já v tomhle jsem docela kliďas, když vyvádí, prostě ho odvedu z uzavřených prostor a někde, kde už se mu nemůže nic stát ani přespříliš neobtěžuje, ho prostě nechám se vztekat, dívám se na něj a usmívám se… A je mi úplne fuk, co si myslí kolemjdoucí
.
Tak to jsi vážně kliďas, jsem zvědavá na sebe…
Příští týden mají v Lidlu věci pro miminka ![]()
http://www.lidl.cz/…fferdate.htm?…
Tak do sanitky snad jen ty doklady ![]()
A díky za tip, sice do Lidlu nechodíme, ale omrknu to a možná se přemůžu ![]()
Tak už jsem na stránkách porodnice našla co s sebou, ani toho není potřeba tolik ![]()
A jinak přeju krásný víkend, sice nebude tak hezky jako minulý týden, ale co naděláme ![]()
A jak vám holky rostou bříška? ![]()
Ty mas vzdycky takovy prehled o slevach
..ja maximalne nejakou slevu potkam nahodou, ale uz je to strasne probrane..Treba ted jsem byla v tom velkym albertu v edenu, meli tam slevy, ale uz jen obrovsky veci…ja mam psane v tehotenske prukazce, co vzit s sebou-ale pisou tam samozrejme jen o obleceni.
Jinak brisko mi prijde jak kdy…Nekdy mi prijde, ze to neni moc videt a nekdy si rikam, ze uz je zas hezky videt
No kazdopadne jsem dneska zjistila, ze uz mam jednu poradnou strii na brichu, a to se mazu minimalne 2× denne, ale co…to se neda nic delat…
veronika.st píše:
Jinak brisko mi prijde jak kdy…Nekdy mi prijde, ze to neni moc videt a nekdy si rikam, ze uz je zas hezky videtNo kazdopadne jsem dneska zjistila, ze uz mam jednu poradnou strii na brichu, a to se mazu minimalne 2× denne, ale co…to se neda nic delat…
Já mazání dost flákám, ale zatím dobrý ![]()
A nesejdeme se někdy v Krčáku i před porodem? Dá se tam hezky posedět v hospůdce, mají tam třeba dobrý langoš
To platí pro všechny holky…
ahojky, můžu k vám nakouknout???tady jsou jen samé těhulky z phy 4????a odkud všechny jste, my z Modřan…
jé, takže všechny kousek, můžu se k vám vetřít, i když teda nejsem v očekávání…??