Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
já jsem včera byla u zubaře a naštěstí v pohodě, pochválila mě, že zoubky i v těhu perfektní ![]()
Jen se ptala, kde to miminko nosím, že se chtěla opatrně zeptat jestli nejsem těhotná, ale 7. měsíc ji dost překvapil
Pak jsem si udělala radost a koupila jsem oranžovou látku na závěsy a záclonu s delfínkama do děcáku ![]()
A odpoledne jsem vzala babičku, sestru s neteřinkou do Prahy do dětského centra…malá tam byla nadšená, jen jsem po pár hodinách z toho křiku měla hlavu jak pátrací balón…holt si musím zvykat ![]()
Byli jsme v Človíčkově, jeden je na Zličíně a druhý v DBK na Budějovické…je to tam fajn, rodiče se můžou posadit a dát něco dobrého a děti řádí v dětském koutku ![]()
jojo, tak človíčkov znám, nedávno sem tam byla s oběma dětma a supeeeer
ahoj holky můžu se přidat? jsem taktéž z Prahy 4 konkrétně Chodov, v Krči jsem se narodila a mám tam zbytek rodiny
jinak mám prcka 14 dní.
MAR01 píše:
ahoj holky můžu se přidat? jsem taktéž z Prahy 4 konkrétně Chodov, v Krči jsem se narodila a mám tam zbytek rodinyjinak mám prcka 14 dní.
Tak to gratuluju, dívala jsem se, že máte chlapečka
A jak to zvládáš s malým miminkem, už teď se toho trochu děsím? ![]()
Ahoj byl to mazec tedy ještě trochu je…měla jsem takovej nic moc porod, poslali mě domů akorát při nástupu laktace, takže jsem dva dny nevěděla co s „kozama“…a malý se dva dny nepřisál, takže jsme to pak museli rozkojovat…
ale zvládli jsme to, ještě nějaký režim a bude to fajn…zvykám si i na to, že naspím max 2,5h v kuse ![]()
MAR01 píše:
Ahoj byl to mazec tedy ještě trochu je…měla jsem takovej nic moc porod, poslali mě domů akorát při nástupu laktace, takže jsem dva dny nevěděla co s „kozama“…a malý se dva dny nepřisál, takže jsme to pak museli rozkojovat…ale zvládli jsme to, ještě nějaký režim a bude to fajn…zvykám si i na to, že naspím max 2,5h v kuse
Z kojení mám taky velké obavy
A kde jsi rodila? ![]()
A podle dalšího příspěvku jsi ranní ptáče ![]()
To ani ne…ale s prckem uvidíš sama
musela jsem si ještě odstříkat prso neb malý spal v noci 3h a už bylo hodně nateklé…tak jednou rukou odstříkávám druhou listuji co je nového ![]()
jinak jsem rodila v Podolí, porodu jsem se nebála, brala jsem to vše tak nějak sportovně,ale trochu mě to pak vše zaskočilo. Ale chce to věřit, že vše dopadne ok, nyní v pondělí budou Vašíkovi 3 týdny a už je to vše špatné po té „porodní“ stránce za námi… ![]()
Lidas píše:
A podle dalšího příspěvku jsi ranní ptáče
Lído, nechci tě děsit, ale taky budeš ![]()
Ahoj holky,
zdravím i Terku a Mar
.
U nás ani nevím, co je nového, protože nevím, co jsem vám sem psala naposledy…
Ve středu jsem byla u praktické doktorky, ta mi jen dala razítko do průkazky a udělala EKG, všechno v pořádku, a pak jsem přeběhla do vedlejší čekárny na gyndu. Trochu mě uklidnili, ta vcestná placenta se prý ještě může upravit, další UTZ ve 32. tt, kdyby tam byla pořád, tak by asi začínali plánovat císaře, což není taková katastrofa, vzhledem k tomu, že už za sebou jednoho mám, stejně s tou možností tak trochu počítám, prostě se ta pravděpodobnost zvyšuje. Radši bych normální porod, ale kdyby to jinak nešlo, hroutit se nebudu, hlavně aby byla prďolka zdravá
.
Odpoledne jsem pak byla ještě u zubařky, tam to bylo horší… naštěstí jen jeden kaz, ale ten jsem tušila, protože mi minulý týden vypadl kousek plomby, takže mi bylo jasné, že musí být něco shnilého ve státě dánském
. Špatná zpráva pro mě je, že mi zubařka řekla, že mám hodně uvolněné v podsatě všechny stoličky, že to může být způsobeé těhotenstvím, ale taky nemusí, takže včera jsem byla ještě na parodontologii, tam mi řekli, že bez rentgenu a antibiotik nic moc dělat nemůžou, takže jsem objednaná jen k zubní hygienistce a drastičtější řešení mě čeká až po porodu.
Na vstávání jsem zvyklá, vstávám v 5 do práce, ale jinak můžu spát celou noc, což pak asi nehrozí… ![]()
V Podolí bych měla taky rodit, bylo to tam špatný nebo jsi prostě měla nějaké komplikace, Mar? ![]()
Tak jsem si koupila v DM tu přebalovací tašku, vypadá moc hezky… ![]()
Lidas píše:
Na vstávání jsem zvyklá, vstávám v 5 do práce, ale jinak můžu spát celou noc, což pak asi nehrozí…
V Podolí bych měla taky rodit, bylo to tam špatný nebo jsi prostě měla nějaké komplikace, Mar?
Tak jsem si koupila v DM tu přebalovací tašku, vypadá moc hezky…
No, celonoční spaní asi opravdu nehorzí, ale kdo ví, třeba zrovna ty budeš mít štěstí ![]()
A tu DM tašku určitě užiješ, já jsem s ní fakt byla moc spokojená. Za ty peníze… i kdyby sis časem vybrala jinou, která ti bude přesně vyhovovat (zjistíš až časem, teď se to blbě odhaduje), tak ti to nemusí být líto a jako záložní ji užiješ taky ![]()
Bumbinko: koukám, že ti hrozí druhý císař, já mám za sebou dva, i když ten druhej jsem se teda snažila co to šlo, ale malý se nějak nechtělo ven ![]()
Mar: já taky rodila v podolí, předtím u apolináře…