Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@luphen aha, chudák
tak snad nebudu rodit císařem, určitě budu mít pak pěknej hlad, jak se znám ![]()
@luphen ja ani nevim, jestli jsem dostala snidani…asi ne, spis az obed
tohle si nejak nepamatuju, navic jsem mela zasoby od Pavla, asi myslel, ze tam zustanu mesic a privezl hromady jidla
odjizdela jsem a vezla jsem domu pomalu ikea tasku plnou ovoce, svestkovych kompotu apod… ![]()
@Luciiia já myslím, že u nás to bude podobně ![]()
ale tak co, lepší mít zásoby, než trpět hlady, ne?:D
@Luciiia no já dostala to jídlo ještě na tom porodním sále
a jako snědla jsem totál všechno (2 chleby, 2 rohliky, sýr, šunka, krabice pomerančovýho džusu, hrnek čaje)..naposled byla snídaně a tohle bylo kolem 8 večer no ![]()
@lussynet píše:
@luphen aha, chudáktak snad nebudu rodit císařem, určitě budu mít pak pěknej hlad, jak se znám
Jo, to já jsem pokaždé trpěla, po obou dětech (narozené před šestou ráno a v půl desáté dopoledne) jsem dostala „najíst“ až ten den večer, najíst v uvozovkách, protože to byl čaj a malá mistička piškotů… Já řvala hladyyyy
![]()
@luphen ja mela naposled veceri a pak asi ten obed…ja vubec nevim, mam vymazano
buhvi co jsem dostala za kapacky ![]()
No, já rodila v Krči. To čůrání u mě řešili teda jinak, byla jsem dlouho na sále, nějak se kočičce nechtělo ven a pak já zas už neměla sílu tlačit
tak pode mě dala sestra takovej ten nemocniční nočník ještě na sále a řekla, ať se vyčůrám, což samozřejmě teda nešlo při asisetnci sestry a manžela, tak mě vycévkovala. podruhý, jednou to bylo už během porodu. Jinak já taky vstávala až v noci po několika hodinách se sestrou, ale nestála nade mnou u dalšího čůrání.-)Já teda měla nadstandard a tak jsem byla spokojená. Váha teda ale na pokoji nebyla. Jinak na tom screeningu v prvim trimestru jsem byla v Krči a minulej rok to stálo 800 kč.
@Luciiia píše:
My na obyc vahu mely
no, ono má vše svý. Ono i na těch normálních to bylo čistý a taky se mi nikdy nestalo, že bych nemohla na záchod či do sprchy. jen jen tam starej nábytek a člověk musí na jídlo vylést z pokoje. Já jak mi trochu praskla voda a přenášela jsem, tak sem tam byla tři dny „ubytovaná“dokud se jim nepovedlo mi kontakce vyvolat a jak jsem byla před porodem, tak jsem řekla, ať mě dají na normální pokoj. Trochu toho lituju, pže jsem myslela, že mě dají s nějakou čekatelkou, ale oni mě dali už s maminou a prckem, takže jsme se celkem vzájemně rušily, Ona v noci kojila, mě zas chodily sestry furt dělat monitor, odběry krve a další opičárny. Nejhorší to bylo ten poslední den, kdy mi konečně zabralo to, co mi dávali na vyvolání, ale bylo to v plný palbě a já tak chtěla bejt buď sama a nebo s manželem, ale nešlo ani jedno. protože tam se chodí na chodbu i ty návštěvy, tak jsem si to nejhorší vytrpěla sama(bez podpory někoho blízkýho),přesně tak, jak jsem nechtěla a zároveň jsem si nechtěla moc ulevovat, když jsem tam nebyla sama. Taky je to dost deprimující koukat na tom patře na maminy, co přišly po mě a prcky mají a já tak furt chodila s břichem a neustále odpovídala na dotazy, jestli už mám kontarkce že ne
Kdybych si dala ten nadstandard rovnou, tak jsem si nemusela balit věci a mohl tam bejt manžel se mnou, to bych mu alespoň pěkně vynadala, co mi to spáchal ![]()
@zufr ja tam byla od soboty do nedelni pulnoci, dr. rekla, ze me domu nepusti, ze bych urcite v nedeli v noci prisla, ze mam zase kontrakce…delaly jsme si tam z toho vsichni srandu, ze i to se muze stat, i kdyz jsem mela celou tu dobu slzy na krajicku, ze chci domu…
no a jak jinak, v pondeli v jednu v noci jsem sla na pripravu ![]()
od pondelniho vecera uz jsem mela prcka u sebe, prosila jsem je, jestli by mohl chvili jeste zustat u nich, ze mi ho budou nosit, ze jsem unavena a chci se prospat, ale jedna sestra tam byla fakt hnusna a pry v zadnym pripade…malokdo ji tam mel rad
@Luciiia Třeba v zahraničí je to normální a nikdy dítě nemá sestra v nejhoršim otec dítěte. Nevim, co by dělali kdyby nemohl ani on. A aspon pro mě to nebylo vůbec náročný lehli jsme si vedle sebe a spaly. Já nesměla celý den vstávat tak jsem nevstávala nebylo potřeba.
@Luciiia
a kdo tě rodil? mě teda hodně pomohla sestra, která mi pak tlačila na břicho, jinak jsem tam ještě dneska a tlačim furt. já tam pak asi druhej den byla dost na nervy a brečela jsem, pže holka řvala(hlady, chudák) a nebyla k utišení, takže když mě viděly sestry, tak řekly, ať jim jí přivezu a jdu si lehnout. Ale musim říct, že ty sestry, co maj pomáhat s kojením nic moc, teda pokud si člověk neřekne o pomoc, tak bych se v tom plácala. Přečíst si ten manuál pro mě nebylo dostatečné, obzvlášť jako prvorodička, která svý mimi neumí ještě pořádně ani vzít, natož správně nakojit, když ani nemůžeš sed
ět
Jinak teda obdivuju, že jste zvládli rodit v pražských porodnicích, mě z toho bylo špatně, jen jsem je viděla - neosobní, studený, žádný soukromí a sociálky společný by mne zabily ![]()
@zufr to jo, bylo to tam na houby co se kojeni tyce, u druhyho uz budeme moudrejsi ![]()
rodil me chlap, prosedivelej a prijmeni bylo neco jako Hörting…
a PA se jmenovala Mirka, hrozne prijemna, cca 30-35 let a pak mi tam prisla mladounka PA, protoze se menila smena, jmeno nevim, jen vim, ze mi uz nechtela dat dolsin na bolest, Mirka mi ho pischla na zacatku, kdyz mi jeste nic nebylo :-/ na houby no
a tlaceni bylo na par minut…epi jsem mela v 8:15 a v 8:20 se Danik narodil, jediny co mi vadilo bylo, ze mi nerekl dr. jak to dole vypada, co vidi, jestli tlacim dobre apod.