Maminky Praha 4

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
10.12.12 23:45

@Lucrezia2
co taky zbejvá, já bych si nikdy netroufla rodit doma, ačkoliv těhotenství jsem měla bez komplikací a pohodový až na pálení žáhy. V mym případě by to asi byl nakonec problém. Holka pak měla špatný ozvy a porod byl rizikovej, takže tam byli tři doktoři nakonec. Myslim, že člověk těch pár dnů přežije, protože to riziko, ať už rodit doma a nebo jet někam daleko, za to nestojí. Alespoň pro mě ne.
Jinak jak jsem se na první porod vůbec nebála, tak na druhej se budu bát vydatně. Si tak řikám, že vlastně císař neni tak špatnej, jeden „přirozenej“ porod mi stačil na ozkoušení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
10.12.12 23:47
@zufr píše:
@Lucrezia2
co taky zbejvá, já bych si nikdy netroufla rodit doma, ačkoliv těhotenství jsem měla bez komplikací a pohodový až na pálení žáhy. V mym případě by to asi byl nakonec problém. Holka pak měla špatný ozvy a porod byl rizikovej, takže tam byli tři doktoři nakonec. Myslim, že člověk těch pár dnů přežije, protože to riziko, ať už rodit doma a nebo jet někam daleko, za to nestojí. Alespoň pro mě ne.
Jinak jak jsem se na první porod vůbec nebála, tak na druhej se budu bát vydatně. Si tak řikám, že vlastně císař neni tak špatnej, jeden „přirozenej“ porod mi stačil na ozkoušení…
tak dá se toho nadělat dost, prostě tohle bych nepřekousla, my jeli do Vrchlabí, kde to bylo spíš jak na hotelu… jdeš na císaře? já měla prcka nakonec císařem a teda nevím co bylo horší - jestli 36 hodin zkoušet porodit normálně nebo hojení se po sekci
  • Citovat
  • Upravit
7024
10.12.12 23:48

@zufr vsichni se mi smejou, ale mam to uplne stejne…tedka uz vim, co se muze podelat, ze se nebudu zase otevirat apod. predtim jsem se nebala, rikala jsem si, ze ven nejak musi, tedka se budu hooodne bat, ani ne tak ty bolesti, ale komplikaci

kde vlastne bydlis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10.12.12 23:48
@Lucrezia2 píše:
protože záleží jak si to doktor obhájí před pojišťovnou, já ho taky neplatila - šla jsem k Dr. a měla od té mé žádanku

já taky měla žádanku a platila jsem. Tím to není podle mě. Pokud vim, tak ten první se nemusí dělat, je navíc, ale přitom se tam toho dá zjistit víc než při tom druhym v druhym trimestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7024
10.12.12 23:51

@Lucrezia2 z Prahy do Vrchlabi??? co kdybys na tom byla stejne jako kamoska? prjela do porodnice a sup tlacit a to jela z Holesovic do Podoli, takze kousek…

ja jsem rada, ze mame Krc kousek a ten nekomfort, jsem zvladla…stejne jsem mela co delat s tim, abych se postarala o sebe a o prcka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
11.12.12 00:02
@Luciiia píše:
@Lucrezia2 z Prahy do Vrchlabi??? co kdybys na tom byla stejne jako kamoska? prjela do porodnice a sup tlacit a to jela z Holesovic do Podoli, takze kousek…ja jsem rada, ze mame Krc kousek a ten nekomfort, jsem zvladla…stejne jsem mela co delat s tim, abych se postarala o sebe a o prcka :mrgreen:
my jsme si to dali jako dovolenou, byli jsme tam o čtrnáct dní dřív a bydleli ve špindlu na hotelu :mrgreen: Přiznávám, že jsem rozmlsaná, ale porod mi přijde jako hodně intimní věc a jsou určité meze, za které bych prostě nešla a ty mi nebyla schopna garantovat žádná porodnice v Praze
  • Citovat
  • Upravit
Lucrezia2
11.12.12 00:06
@zufr píše:
já taky měla žádanku a platila jsem. Tím to není podle mě. Pokud vim, tak ten první se nemusí dělat, je navíc, ale přitom se tam toho dá zjistit víc než při tom druhym v druhym trimestru.

na žádanku to jde opravdu udělat zdarma, koukala jsem na to i v v seznamu hrazených výkonů u pojišťovny, pokud i přesto doktor vybere peníze, tak buď nemá smloluvu s tvou pojišťovnou nebo mu to jde do kapsy ;)

• Citovat
  • Upravit
29
11.12.12 00:16

@Lucrezia2
mě by se ta dovolená v mym případě protáhla, přenášela jsem 10 dní. Jinak intimní mi to přišlo možná před tim. Jakmile začly kontarakce a po těch všech vyvolávajích prostředcích začly pěkně silně a asi po dvou minutách, tak už mi bylo jedno, co kde kdo, hlavně když mi od toho někdo pomůže. Jinak až budu čekat druhý, tak stejně nebudu mít na výběr a půjdu zas do Krče, protože s dítětem jezdit někam do poradny každej týden před porodem daleko se nedá :(

No, moje doktrorka má s mojí pojišťovnou smlouvu, stejně jako Krč, kde jsem byla na sceeningu(obou), takže pojišťovnou to být nemůže. To bych pozanala, kdyby mi porod účtovali :-)Mě na tom až tak nezáleží, ty peníze bych za to dala zas, je to lepší mít i ten první screning.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
11.12.12 00:25
@zufr píše:
@Lucrezia2
mě by se ta dovolená v mym případě protáhla, přenášela jsem 10 dní. Jinak intimní mi to přišlo možná před tim. Jakmile začly kontarakce a po těch všech vyvolávajích prostředcích začly pěkně silně a asi po dvou minutách, tak už mi bylo jedno, co kde kdo, hlavně když mi od toho někdo pomůže. Jinak až budu čekat druhý, tak stejně nebudu mít na výběr a půjdu zas do Krče, protože s dítětem jezdit někam do poradny každej týden před porodem daleko se nedá :(No, moje doktrorka má s mojí pojišťovnou smlouvu, stejně jako Krč, kde jsem byla na sceeningu(obou), takže pojišťovnou to být nemůže. To bych pozanala, kdyby mi porod účtovali :-)Mě na tom až tak nezáleží, ty peníze bych za to dala zas, je to lepší mít i ten první screning.

už na to koukám do číselníku - ještě je to omezeno pracovištěm

• Citovat
  • Upravit
33673
11.12.12 08:06

Tak jak na to koukám tak do krče se mi opět nechce :mrgreen: já měla asi štěstí i na sestřičky páč nám tam nikdo žádný manuál nedal - tam prostě přišla sestřička a všechno pěkěn vysvětlila…pomáhaly mi s kojením které mi od začátku nešlo… fakt tam se mnou trávily hodně času, kdykoli jsem něco potřebovala tak pomohly. když se mi tam udělalo špatně tak si automaticky Emmču odnesly a přinesly ji až ráno kdy mi zase bylo dobře :palec: kdybych nutně potřebovala svůj hajzlík a sprchu tak jsem si mohla zacálovat nadstandard - nakonec by to vyšlo možná ještě levněji než jet do Vrchlabí jen kvůli porodu ;)

ael tak každá to máme jinak, každá od porodu očekáváme taky něco jinýho… já jsem ráda že jsem to měla kousek… sice než se mi rozjel porod od prasklý vody tak taky nějaká hodinka utekla, ale představa že bych vystrsovaná (a muž jak byl vyklepaný že je to už tady ve 36+5) tak bysme se akorát na nějaký cestě daleko vybourali 8) a mě to v tom Podolí přišlo intimní dostatečně :nevim: měla jsem tam porodní sál sama pro sebe, svojí sprchu a záchod, manžela u sebe… pomáhala jen PA…doktorka dorazila až na samotné tlačení a pak šití… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7024
11.12.12 08:35

@luphen taky jsem tam mela sprchu sama pro sebe, rodily jsme tam jen dve tusim…nebo ostatni nebyly slyset :-D tak jsem je poprosila, jestli do ty sprchy muzu, kdyz mi bylo uz ouvej, tak jsem do sprchy chtela vlezt, ale nezvladla jsem to, skoda, hrozne me to mrzelo, ze jsem ji zabrala a nevyuzila :-( ale aspon jsem mela obrouvskej box a mohla tam chodit kolem dokola :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nechci vedet kolik km jsem tam naslapala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a ja hold narazila na jednu jedinou potvoru sestru, druha rekla, ze uplne v pohode, ze mam rict, ze mi je blbe a hotovo, no nic…dospala jsem to po sestinedeli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
11.12.12 08:53
@Lucrezia2 píše:
my jsme si to dali jako dovolenou, byli jsme tam o čtrnáct dní dřív a bydleli ve špindlu na hotelu :mrgreen: Přiznávám, že jsem rozmlsaná, ale porod mi přijde jako hodně intimní věc a jsou určité meze, za které bych prostě nešla a ty mi nebyla schopna garantovat žádná porodnice v Praze

Jedno moje dítě se narodilo tři týdny před termínem a druhé měsíc ;). Přičemž minimálně u toho druhého jsem věděla, že to nebude nic a moc a že pravděpodobně porodím dřív a půjde o minuty, abychom přežily obě…
Ale je fakt, že když je všechno v pořádku, člověk si může něco dovolit i finančě (14 dní na hotelu, tj. manžel dovolená, co s druhým dítětem a podobně…), tak je super, když si to můžeš „užít“ a máš hezkou vzpomínku a hezký pocit z porodu… Ale co si budeme povídat, ať byl porod jakýkoliv, pokud ho všichni přečkají ve zdraví, vem to čert, jestli jsi měla společné sociálky nebo ne :)

K tomu NT screeningu, žádanka se vypisuje prostě proto, aby ti ho na specializovaném pracovišti udělali, pokud je nějak lékařsky zdůvodněný (rizikové těhotenství, věk rodičky, předchozí zdravotmní problémy,..) tak je pojišťovnou hrazený. Mně například bylo přes 35, něla jsem vcestnou placentu a byla jsem po třech konizacích čípku… Takže mě by skoro měli ještě něco doplácet, co jsem měla indikací :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
11.12.12 08:59

@bumbinka to já si vezmu pořádnou zásobu jídla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
11.12.12 09:18
@bumbinka píše:
Jedno moje dítě se narodilo tři týdny před termínem a druhé měsíc ;). Přičemž minimálně u toho druhého jsem věděla, že to nebude nic a moc a že pravděpodobně porodím dřív a půjde o minuty, abychom přežily obě…
Ale je fakt, že když je všechno v pořádku, člověk si může něco dovolit i finančě (14 dní na hotelu, tj. manžel dovolená, co s druhým dítětem a podobně…), tak je super, když si to můžeš „užít“ a máš hezkou vzpomínku a hezký pocit z porodu… Ale co si budeme povídat, ať byl porod jakýkoliv, pokud ho všichni přečkají ve zdraví, vem to čert, jestli jsi měla společné sociálky nebo ne :)K tomu NT screeningu, žádanka se vypisuje prostě proto, aby ti ho na specializovaném pracovišti udělali, pokud je nějak lékařsky zdůvodněný (rizikové těhotenství, věk rodičky, předchozí zdravotmní problémy,..) tak je pojišťovnou hrazený. Mně například bylo přes 35, něla jsem vcestnou placentu a byla jsem po třech konizacích čípku… Takže mě by skoro měli ještě něco doplácet, co jsem měla indikací :lol: :lol:

mě bylo 31 a žádnou indikaci jsem k němu neměla ;)

pokud by bylo něco v nepořádku, měla jsem v záloze Hořovice :) ale Dr mě hlídala

• Citovat
  • Upravit
5468
11.12.12 09:21
@Lucrezia2 píše:
mě bylo 31 a žádnou indikaci jsem k němu neměla ;)pokud by bylo něco v nepořádku, měla jsem v záloze Hořovice :) ale Dr mě hlídala

Tak já myslím, že když tvůj doktor chce, něco si vždycky vymyslet může, aby to pojišťovna proplatila… ;).
Ale jo, vždyť já píšu, že když je všechno v pořádku, proč si nevybrat? Já třeba od 18.tt věděla, že na 99% pojedu rychlou a budu muset být na sále do čtvrt hodiny… takže Podolí, to máme nejblíž, jednoduchá volba :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová