Maminky Praha 4

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lucrezia2
11.12.12 09:38
@bumbinka píše:
Tak já myslím, že když tvůj doktor chce, něco si vždycky vymyslet může, aby to pojišťovna proplatila… ;).
Ale jo, vždyť já píšu, že když je všechno v pořádku, proč si nevybrat? Já třeba od 18.tt věděla, že na 99% pojedu rychlou a budu muset být na sále do čtvrt hodiny… takže Podolí, to máme nejblíž, jednoduchá volba :)
:mrgreen: ale moje doktorka si nic nevymýšlela - prostě jsem na žádance měla : PROSIM O NT Screening - nic víc nic míň ;)

o doktorech je to samosebou taky, pojišťovna hradí tři UTZ včetně počátečního, já jich měla minimálně sedm a taky jsem neplatila ani korunu navíc

• Citovat
  • Upravit
3054
11.12.12 11:57

Ahoj holky, máte někdo zkušenost, kde v okolí Lhotky, Novodvorský se dobře bobuje? :mrgreen: Letos máme premiéru, tak ať ho na těch bobech netáhnu někam zbytečně… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
11.12.12 11:58

@Lucrezia2 Tak já jela z Prahy 800 km kvůli porodu( máma bydlí v Lucembursku tak jsem tam odjela měsíc před termínem),protože v Praze jsem nechtěla rodit. A jsem jedině ráda, já bych asi utekla. A i jsem tak chodila na lekařský prohlídky naštestí tam se jde za těhotenství 5 krát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
11.12.12 12:57
@annaei píše:
@Lucrezia2 Tak já jela z Prahy 800 km kvůli porodu( máma bydlí v Lucembursku tak jsem tam odjela měsíc před termínem),protože v Praze jsem nechtěla rodit. A jsem jedině ráda, já bych asi utekla. A i jsem tak chodila na lekařský prohlídky naštestí tam se jde za těhotenství 5 krát

jako prohlídky v průběhu těhu mě nevadili, vnitřní prohlídku stejně dělala doktorka den předtím, než jsem odjela do Vrchlabí, takže to byl buď UTZ nebo jen pokec :mrgreen:
jo, přesně, buď bych utekla, nebo bych tam půl personálu přivedla na pokraj šílenství… navím manžel chtěl být v porodnici se mnou a prostě jsme tam od začátku fungovali jako rodina i s malým hned od porodu. nikdo nám ho nebral, vizity jsme si určovali sami…

• Citovat
  • Upravit
7024
11.12.12 13:12

@Lucrezia2 tady taky muzes byt s manzelem na pokoji, kdyz mas zaplaceny nadstandart a dite ti nikdo nebere, jen pokud je nejak ohrozeny…
ale jestli myslis to, ze dite vezmou vedle a zkontrolujou, tak to je neco jinyho, ale co si matne pamatuju, tak Paja sel s malym a popisoval ho tam :-D takze sam nebyl a na prevoz a ty 2h co jsem pak lezela na pokoji mi ho jednou prinesly na nakojeni a pak uz hezky nastalo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
11.12.12 13:36

@Lucrezia2 Tak já musela na ty kontroly jezdit až do Luxu, tak že jsem byla ráda, že jsem neprožila tolik jízd autobusem s bříškem. My jsme právě v klidu měli pokoj pro sebe, kde mě prudila PA, protože každý 15 minut se chodila ptát jestli mě něco nebolí a já chtěla během porodu spát. Ráno přítel odešel do auta se najíst a oni ho nechtěli pustit, že mě tam nemuže nechat samotnou. Musel jim dát telefonní číslo. Pak samozřejmě jsem už byla otevřená na 10 cm ( nikam jsem nemusela chodit ani dávat nohy nahoru) tak ho rychle volali. Přitom mi PA držela ruku a řikala, že to bude dobrý, že přijde přítel. Mě to v tu chvíli bylo dost jedno. Dítě přišlo na svět a díky přítelovi, který tam přišel na poslední chvíli se nestihl zavolat doktor tak přišel až potomI. přesto, že jsem rodila přes noc, vůbec nebyla naštvaná nic. Po porodu jsem měla hned dítě u sebe chtěli mě dovézt na první vážení a umytí to já nechtěla chtěla jsem se vyspat, tak musel ho tam donést přítel. Na pokoji byl se mnou přítel, kdy chtěl jak dlouho chtěl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.12.12 15:12

No tedy ja si vubec nedovedu predstavit, ze v tehu jezdim na kontroly 800 km busem… to by me asi kleplo 8o
Ja rodila dvakrat v Podoli a nemuzu si stezovat. Porodni saly perfektni, soukromi, sprcha wc jen pro sebe. Nikdo me neprudil, vsichni byli mili, manzel byl se mnou, co vice si prat :)
Jen to sestinedeli je jak skok o dvacet let nazpet :mrgreen: Ale clovek je rad, ze to ma za sebou, ze mimi je zdrave a tak se to da zkousnout. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
11.12.12 15:21

@bellis5 Tak já jsem blázen já jsem letěla v 5 měsíci do Ameriky. A cestovala jsem furt celou dobu. V autobuse jsem si lehla a prospala celou cestu. Nejezdila jsem tak často byla jsem 5 krát na kontrole a to stačilo. V lucebursku se to neřeší a každý si přijde na kontrolu, jak se dohodne s gynekologem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
11.12.12 15:23

Tak já jsem třeba ráda že se tady u nás chodí tak často na kontroly, že se dělají všemožná vyšetření ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
11.12.12 15:30

Teda ja jen čučím, čeho všeho jsou ženský kvůli porodu schopný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.12.12 16:09

Tak to jsi dobra :) holt na to musi mit clovek povahu… ja chodila do prace a i to bylo ke konci narocne :P
tak hlavne, ze si to kazdy muze udelat jak chce a jak mu to vyhovuje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
11.12.12 16:13
@luphen píše:
Tak já jsem třeba ráda že se tady u nás chodí tak často na kontroly, že se dělají všemožná vyšetření ;)

já nevím, ale mi prostě přijde, že u nás se dělá z těhotenství spíš nemoc - matka je celou dobu stresovaná co může a co nemůže, co musí podstoupit za vyšetření a jestli bude nebo nebude vše OK navíc ty testy nejsou 100% Dvě známé měly pozitivní test na D. syndrom - obě byly nuceny jít na potrat - obě se vzbouřily a nešly a světe div se, obě mají zdravé děti! Případ z jedné diskuse - mamince doktor v sedmém týdnu řekl, že nevidí na UTZ tlukot srdíčka - plod je mrtvý a objednal ji na zákrok, že spontálně potratila - všechny jsme ji radily ať se na to vyprdne, že je brzo - šla tedy opět ke svému doktorovi, dupla si, že chce krevní testy a další utz - noo, najednou tam srdíčko bylo - on se milý pan doktor přepočítal a myslel, že už má být v jedenáctém týdnu (v sedmém srdeční akce ještě nebývá)… kdyby šla rovnou do nemocnice na zákrok, tak by přišla o mimčo, po kterém toužila pět let…co k tomu dodat? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Lucrezia2
11.12.12 16:14
@Lidas píše:
Teda ja jen čučím, čeho všeho jsou ženský kvůli porodu schopný :D

já zas čučím, do čeho jsou schopné ženské dobrovolně jít rodit - já když viděla podolí, tak se mi chtělo brečet - je to jen o úhlu pohledu :*

• Citovat
  • Upravit
4661
11.12.12 16:43

Každá to máme prostě jinak :D Já jsem za častější kontroly v těhotenství ráda, naštěstí jsem měla vše v pohodě a mám fajn doktora…všude jsou dobří a špatní doktoři, ne jen v Čechách :! A prostředí v Podolí mi přišlo v pohodě, porodní sály přímo luxusní :! Já tam šla hlavně kvůli odborníkům a o mě i mého syna bylo dobře postaráno :palec: Příště bych nevolila jinak…ale je pravda, že nemám srovnání, tak netvrdím, že jinde to nemůže být lepší, určitě ano :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
11.12.12 18:51

@Lidas To se divim já kor z podolí znám jenom horor story.Je pravda, že chtěli něco, co neni uplně zvykem tak za to byli potrestány.
Tam doktor věřil, že kdyby byl problém ozvu se. Tady neni zvykem posílat ženskou na potrat ze zdravotních důvodu nebo fakt musí být hodně, hodně ohrožující matku nebo plod. A byli jsem na kontrole v 12,20 pak 24,28,32 a 36 a pak bych chodila teda taky, co už týden na ozvy. Toho jsem se nedočkala. Tady se každý řeší individualně a u mě doktor věděl jaký je problém přijet a neměla jsem komplikace tak to víc neřešil. Teda jediný jsem nepochopila k čemu je těhotenská prukazka, když mi do ní nic nenapsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová