Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já byla v podolí taky spokojená, a ráda se tam budu teď zase vracet ![]()
Pro mě nejčerstvější popis zážitku z podolí bylo od kámošky. Měla indikaci k cs, aby se jí nerozšířila pánev před porodem( má problém s kyčlí). Na CS jí objednali v 39 týdnu, tak že pozdě a začla rodit dřív. Už nebyl důvod, proč by měla rodit císařem. Stejně tam přijela v 7 ráno a na císaře jí objednali ve 2. V 7 jí donutili umýt i když nechtěla, protože se myla doma. Pak teda jim, řekla že cs nechce. Oni, že musí, že to mají napsano v dokumentaci. Tak jí tam v kontrakcích nechali do 2 a pak jí udělali císaře. Po císaři jí přinesli na 2 minuty dítě a pak s dítětem přišli druhý den ve 4
Já jako nevím co tady rozebíráme
někdo je náročnější tak cestuje dálku za porodnicí, někdo je míň náročný a stačí mu porodnice co je hned za rohem - jen aby porodil a měl to za sebou
všechny porodnice jsou na jedno brďo - v každé se může něco pokazit, v každé se může narazit na doktora blbce, na nepřijemnou sestřičku a tak podobně ![]()
jedna holčina se tu ptala na konkrétní zkušenosti s Podolím nebo Krčí a určitě nemá v plánu cestovat daleko natož do zahraničí ![]()
@janisska píše:
@luphen děkuju za krásný závěr!Tak kam chodíte bobovat?
![]()
my půjdeme letos taky poprvé tak čekám na ty tipy ![]()
@janisska píše:
Tak kam chodíte bobovat?![]()
Holky, a fakt chcete nějaký velký kopec? My teda chodíme tady v Modřanech, od nás je kopec k modřanské rokli, ale normální děti (včetně našeho Ondry) se tam bojí, je to fakt tak pro školáky a starší
Takže s malým miminkem bych to vůbec neřešila, tady u nás se bobuje na takových těch malých kopečcích, co jsou mezi jednotlivými úrovněmi ulic, jestli víte, jak to myslím… Prostě bydlíme relativně na svahu, a tam, kde není mezi paneláky chdodní, ale tráva nebo hřiště, jsou takové kopečky, měří tak pět metrů, a většině dětí to stačí, sjedou, vyběhnou nahoru…
![]()
@bumbinka píše:
Holky, a fakt chcete nějaký velký kopec? My teda chodíme tady v Modřanech, od nás je kopec k modřanské rokli, ale normální děti (včetně našeho Ondry) se tam bojí, je to fakt tak pro školáky a staršíTakže s malým miminkem bych to vůbec neřešila, tady u nás se bobuje na takových těch malých kopečcích, co jsou mezi jednotlivými úrovněmi ulic, jestli víte, jak to myslím… Prostě bydlíme relativně na svahu, a tam, kde není mezi paneláky chdodní, ale tráva nebo hřiště, jsou takové kopečky, měří tak pět metrů, a většině dětí to stačí, sjedou, vyběhnou nahoru…
![]()
![]()
jj presne tak, my take chodime za barak, prckovi to staci a dokonce kdyz se to vic rozjede zataji dech a tvari se takhle
, takze bych ho ani na vetsi kopec nedostala ![]()
No u nás je to asi vyřešený, protože včera i cestu na bobech po rovině prořval…možná jste nás potkaly-řvoucí dítě na bobech, matka táhnoucí boby v lyžařském ohozu, s naštvaným výrazem(myslela jsem, že půjdeme fakt sjíždět kopeček)
tak to zkusí ještě manžel, ale vidim to letos bledě…on třeba tobogán v akvaparku nebo skluzavky v Koala café sjíždí s náma a moc se mu to líbí, takže by se mu to určitě líbilo i na bobech…a taky jsem myslela, jestli není někde nějakej vyhraženej na bobování…ty mezikopečky mezi baráky jsou fakt krátký
nahoře bych si sedla a dole by mi trčely nohy ![]()
@janisska píše: …ty mezikopečky mezi baráky jsou fakt krátkýnahoře bych si sedla a dole by mi trčely nohy
No, tak to pojďte zkusit sem k nám… teda, nevím, jak daleko to máte do Modřan, le kopec tu máme parádní… vyšlápneš si ho nahoru od rokle (jakoby proti sofijáku, za tou hlavní silnicí) a frčíš… Je dlouhej habakuk, vícnež dvakrát za den bych ho ani jet nechtěla, chybí tu lanovka ![]()
@bumbinka áá, tak to už vím…no jako to bych se asi bála já
a máme to docela kus cesty…ale možná jestli bude v neděli sníh to s mužem prubneme…díky za tip! ![]()
Holky, co máte dítka okolo 20 měsíců cca, kam chodíte s nimi na kroužek? Chodím s Emmkou do bodypointu a úplně mi to tam nevyhovuje. Přemýšlím o kroužcích na Vltavě a yamaze nebo o MC Balonek, ale ti mají nějaké spadlé stránky, do KC12 jsme chodily loni, nezaujalo mě tam nic…a nevím, co kde v okolí ještě je?
@rosslyn minule tu někdo dával odkaz http://www.sasva.cz/…krouzky.html ![]()
@rosslyn
Do Sasvy já jsem chodila s Ondrou a bylo to tam super.
S Klárkou teď chodím na cvičení do DDMka a na plavání do Kunratic.