Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Luciiia píše:
@luphen po porodu te tam hnali??? ja po porodu nesmela asi 4hod vstavat
no jasně - dvě hodinky po porodu… po porodu nás nechali s manželem a malou na sále, pak donesli večeři, pak mě hnali do té sprchy že se musím vyčurat a pak na pokoj ![]()
@lussynet píše:
Tak čůrat před někým by mě, milé dámy, zabilotakže jestli mi bude nějaká čůráníchtivá sestřička stát za zadkem a čekat, až se vyčůrám, tak tam můžeme klábosit taky půl dne
ten screening to myslíš asi ten jak se dělá v 16. týdnu ne? Protože ten NT screening pojišťovna zatím nehradí
jinak společný záchody a sprchy mi nevadí, loni jsem byla na kožním ve Vinohradský a to byla teda větší „lahoda“, tam byly i starý babičky, takže v porodnici mi to asi tolik nebude.
tak nutit tě budou všude tak jako tak
kdyžtak jí řekneš aby šla pryč že potřebuješ soukromí no ![]()
@luphen a na pokoj jsi sla sama, nebo na lehatku?
ja jsem mela cca hodinu siti, pak hodinu na sale a pak prevest na lehatku na pokoj a jeste tam jsem nemohla vstavat nekolik hodin, snad ve 2 jsem mohla vstat s asistenci…mozna to bylo kvuli tomu epi, nevim
porodila jsem v 8:20
@Luciiia píše:
@luphen a na pokoj jsi sla sama, nebo na lehatku?
ja jsem mela cca hodinu siti, pak hodinu na sale a pak prevest na lehatku na pokoj a jeste tam jsem nemohla vstavat nekolik hodin, snad ve 2 jsem mohla vstat s asistenci…mozna to bylo kvuli tomu epi, nevim
porodila jsem v 8:20
no dali mi na výběr jeslti se chci projít nebo projet, tak jsem šla sama - jen mě ten „bratr“ bo jak se říká chlapům chytl pod křídlem abych se neskácela a šla jsem po svých a za hodinku potom mi donesli na pokoj ještě malou - dali ji na hodinku prohřát do inkubátoru
šití jsem měla malý - sice to taky trvalo dlouho a bylo to bolestivý… sykala jsem u každýho píchnutí jehly..ale samotný nástřih sem měla prý 1cm, jinak pár ranek uvnitř no…
@Luciiia ahá, tak to netuším, to Podolí si za to účtuje pěknou pálku :/ uvidíme no, jestli budu nějak mimo, tak budu možná ráda, že mě tam někdo přidrží, ale představa, že čůrám „hromadě“ mě docela děsí ![]()
@lussynet píše:
@Luciiia ahá, tak to netuším, to Podolí si za to účtuje pěknou pálku :/ uvidíme no, jestli budu nějak mimo, tak budu možná ráda, že mě tam někdo přidrží, ale představa, že čůrám „hromadě“ mě docela děsí
za ten screening se většinou platí kolem 1000-1500, mě to dělal taky můj dr - ale taky si to nechal zaplatit ![]()
jinak min. rok se v Podolí za otce u porodu platil 1000, tedka si připlatím o 500 víc ![]()
@luphen jojo, ačkoliv od jara by to mělo být zdarma.. přitom když si vezmeš, že jde max. o spotřebovaný materiál, resp. zapůjčení oblečení na sál.. fakt nechápu, rejžujou, kde se dá.. můj doktor ten screening, nedělá, byla jsem klasicky na krvi a teď jdu ve čtvrtek na ultrazvuk a konečně dostanu těhu průkazku:D tohle mi budou dělat v Podolí právě
@lussynet píše:
@luphen jojo, ačkoliv od jara by to mělo být zdarma.. přitom když si vezmeš, že jde max. o spotřebovaný materiál, resp. zapůjčení oblečení na sál.. fakt nechápu, rejžujou, kde se dá.. můj doktor ten screening, nedělá, byla jsem klasicky na krvi a teď jdu ve čtvrtek na ultrazvuk a konečně dostanu těhu průkazku:D tohle mi budou dělat v Podolí právě
oblečení? pro otce?? v Podolí nedostal snad ani návleky na boty
byl tam ve svým oblečení a tak ![]()
Bych rekla, ze jim to tatinkove spis ulehcuji, pavel se o me staral a kdyz bylo potreba, tak PA zavolal…za celou dobu cca 6h. tam byla max 4-5×
Já taky rodila v Podolí, tak přidám i své zážitky ![]()
@luphen
My jsme váhu na pokoji neměli, byla na chodbě…asi je to v každém patře jiné ![]()
Epidurál jsem nechtěla, několik kamarádek s ním mělo špatnou zkušenost…ani mi ho při porodu nenabídli a to jsem rodila dost dlouho a měla jsem velké bolesti, asi chtěli ušetřit
A díky šikovné doktorce jsem unikla nástřihu, jen mě malý potrhal, protože šel s ručičkou vedla hlavy, tak jsem měla pár stehů, ale nic hroznýho
V Podolí nechávají na sále 2 hodiny, ale protože byl v létě frmol, tak mě po hodině odvezli na oddělění gynekologie, protože na šestinedělí nebylo místo, tam jsem byla asi 2 hodiny, pak se místo uvolnilo a šla jsem tam. Jinak jsem dostala k obědu svíčkovou a nebyla jsem schopná ji chvíli po porodu pozřít, taková škoda
Na záchod se mnou šla sestřička, ale čekala za dveřma, takže jsem měla soukromí ![]()
A NT screening mi dělal můj doktor a platila jsem ho.
@Lidas no vidiš..tak asi fakt každý to patro to tam má jinak…já byla tuším odd P2
a po tom porodu mě hnala sestra čůrat do sprchy a ne na záchod ![]()
@luphen no tak to vidíš
oni by určitě argumentovali tím, že pak přinesou jídlo či co
ne, mně to přijde prostě zbytečný, to radši malýmu něco koupím nebo tak..
@lussynet píše:
@luphen no tak to vidíšoni by určitě argumentovali tím, že pak přinesou jídlo či co
ne, mně to přijde prostě zbytečný, to radši malýmu něco koupím nebo tak..
jídlo přinesli jen mě - nebo teda nebylo řečeno že se mám dělit ![]()
@luphen
tak to nevim, podle čeho tam hodnotěj, kdo potřebuje najíst a kdo ne ![]()
@lussynet píše:
@luphentak to nevim, podle čeho tam hodnotěj, kdo potřebuje najíst a kdo ne
já to myslela jako že manželovi ho nedali - jiným maminám určitě taky dali najíst
krom císaře - to jsou pak na dietě ![]()