Prarodiče dávají dítěti alkohol. Jak to řešit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61145
12.8.25 13:38
@Anonymní píše: Více

Me spis zaráží to tvoje do 12-15 proste ne, pak se uvidí..
Jako fakt máš v plánu pak dítěti nalejvat alkohol? Jakože v 15ti uz mu na ty oslavě panáka nalejes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61145
12.8.25 13:46
@Sandra277 píše: Více

To souhlasím, nechutná mi pivo a i tyhle jakože limonády mi přijdou hnusný, stejne jako pivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
12.8.25 14:02
@carsa494 píše: Více

Asi jsi nečetl(a) celou diskuzi.

Byla tu i diskuze/hádka o tom, zda Birell chutná či nechutná jako pivo a tudíž, jestli pití Birella může pro dítě znamenat předstupeň alkoholismu.

Názory se dost různí. :mrgreen:
Máme tu skupinu A, která tvrdí, že Birell je chuťově spíš limonáda než pivo (nízký stupeň nebezpečí), a skupinu B, která tvrdí, že Birell je chuťově spíš pivo než limonáda (vysoký stupeň nebezpečí). :nevim:

Příspěvek upraven 12.08.25 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
12.8.25 14:07
@stinga píše: Více

Absolutní nesmysl…kromě toho, že tyhle rádoby nealko nápoje cidery atd jsou obecně pěkný sajrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
12.8.25 14:08
@a12 píše: Více

Ano v 15 je nechám ochutnat, ne je nechám chlasta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
12.8.25 14:09
@iila píše: Více

Včera jsme si zrovna něco podobného koupila, protože bohužel nikde nic chlazeného normálního nemají…buď jen voda, ze které je mi blbě nebo všechny tyhle sajrajty jako energeťáky, tlamolepy birelly v tisícerých variantách, cidery…Hnus a humus…A naprostý souhlas je to jako pivo jen sladké…Pro pětileté dítě absolutěn nevhodné!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
12.8.25 14:15
@pisisvori píše: Více

V patnácti budou mít pravděpodobně ochutnáno bez tvé asistence. Jde o to, aby ochutnávani bylo relativně bezpečné a aby u toho děti neměly pocit, že je to normální.

• Citovat
  • Upravit
6626
12.8.25 14:18
@carsa494 píše: Více

Co? 8o
Si to přečti znovu, dávají mu pivo a koupili mu i birella.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77319
12.8.25 14:26

a ty děti nikdy nebudou na výletě, na horách, na táboře - pořád je budeš mít pod dozorem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77319
@Eva2610 píše: Více

ony to děti ochutnávají bez asistence rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61145

A v nakych 13ti taky? Když psala do 12-15 :nevim: ja určitě nic aktivně nabízet nebudu. Nedávám alkohol ani dospělým kolednikum na velikonoce, hroznej zvyk.
Naštěstí k tomu maj děti zatím dost odpor, aniz bysme s nima kdy nakej alkohol probírali, ale oni to doma nevidí vůbec, nemáme a nepijeme ani vino, ani pivo.. Máme maximálně rum a vaječnák na vánoce, kterej nakonec vyhodime, protože do cukroví ho stačí trochu a u nás to nikdo nedopije.
A s cigatetama to samy, starší kuřáky fakt nesnáší. Tak jsem docela zvědavá na jeho pubertu :lol:
Ještě dodám, ze mne alkohol nechutnal vůbec, ani to pivo, když jsem dědovi chodila do dzbanku nehrozilo, ze by měl upito :lol: jen zfoukanou pěnu :mrgreen: a nechutná mi To dodnes, ani vino, sekt na pripitek, nic.
Zato ségra přej uz od malinka na svatbách a oslavách dojížděla ty poslední kapky ve stamrpleti 8o obešla stůl a v nestrezeny okamžik to dojížděla, alkoholik není, ale pije alkohol všeho druhu, včetně jen tak doma k tv.
Za to ségra prwh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
12.8.25 14:30

ach jo, zase místní…co kecají do všeho, reagovala jsme na komentář 12-15. Mám děti 11-16 a ani jedna nechce ochutnávat a ni při mé asistenci:-), je to pro ně hnusné a to třeba i baiyleys, které je relativně sladké a stejně to má většina dětí..prostě jim to nechutná, když právě od 5 let nejsou napájené birelly a rádoby nealko pivem…Je to stejné jako s tlustým masem, pálivým jídlem, kafem atd…Ano jsou vyjímky, ale většině dětí to do určitě doby nechutná…A dále jsem reagovala na to, že je absolutní nesmysl, že děti, které v 5-10 letech neměly alkohol se v 18 uchlastají, spíše naopak, jednou se ožerou jako každý…narozdíl od těch, kteří to berou jako něco normálního co od 8-10 mohou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
12.8.25 14:34
@a12 píše: Více

Místní blboučké chytání za slovíčka…prostě od nějakého věku řekněme 10-12 je při oslavě nechám klidně ochutnat šampaňské, kdy se chtějí cítit dospěle…Ale jak jsem psala dětem z rodiny, kdy se nepovažuje chlast za něco normálního a nejsou tím napájeny od mala to nechutná…
Není to tak, že by si nesměli líznout a nejsem naivní, že se jednou někde neopijou, ale napájet pětiletí dítě sajratem jako birelly v plechovkách, energeťáky atd.,…Ale samozřejmě každého věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
12.8.25 14:37
@Eva2610 píše: Více

Ne nemají:-) ani v 16:-), je to stejné jako mohou KFC, mekáč atd, jako jsme nikdy nebyla žádná biomatka…ale nemají to za normální jídlo, jako je nekrmím sajrajty z večerek atd atd…A to jsem fakt v 17-20 na diskotékách pařila a pila první ligu, takže vím, co mě může čekat…Takže ne nejsem naivní, že nebude období, kdy to bude o pití, pařbách, marjánce..To nic nemění tom, že cpát předškolním dětem hnusy je prostě kravina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
12.8.25 14:40

No, vždyť to pisu, ne? 🙂

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie