Prarodiče dávají dítěti alkohol. Jak to řešit?

Anonymní
11.8.25 16:08

Prarodice davaji diteti alkohol

Prarodice davaji mému synovi 5 lwt alkohol.

Ja sama nepiju, manzel sporadicky, ale u našich rodicu a prarodičů je přístup k alkoholu volnější především co se týče deti. Hkavne u tchyne, kde se pije pri každé grilovacce.
Sama jsem mu nikdy nic nedala. Manzel take to chápe.
Do 12-15 prostě ne, ani na oslavě, pak se uvidí.

Ovšem babicka dava pivo, extra mu koupila i nealkoholické byt jsem upozorňovali ze NE, ze i v tom je alkohol.
Navíc ho učí na danou chut.

Aktuálně predemnou nic nedávají, coz i chvilku trvalo, ovšem co se děje, kdyz hlídají kdyz tam nejsem netuším. Malý mi nic neřekne a ja se snazim nevyptavat.

Jak to mate vy pokud s tim take bojujete.

Syn je vsechny zbožňuje a oni jeho take. Davat zákazy styku, mi nepřijde adekvátní. Manzel to neresi - prej ta troška ho nezabije kdyz nepije casto a u nás doma a moc to resim.
Z okoli vim, ze názory ze je to zdrave, lepší nez limonády je tu pořád a kde kdo da diteti nealkopivo s brcnem se slovy ze to je limonáda.

Stačí ze u rodičů je pod dohledem?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33682
11.8.25 16:15
@Anonymní píše: Více

Dětem pivo chutná, moje dcera chodila na pivo dědovi. Jasně že toho nevypila moc, jen si cucla. Nedělala bych z toho drama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alpacass
11.8.25 16:16

Děláš z komára velblouda. V nealkoholickém pivu je zanedbatelné množství alkoholu. Takhle vyšiluješ kvůli všem potravinám a nápojům, které mohou obsahovat stopové množství alkoholu?

• Citovat
  • Upravit
76739
11.8.25 16:17
@arinecka píše: Více

přesně, možná se pak to dítě v 18 nezpije do bezvědomí, když to pro něho nebude lákavé zakázané ovoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
11.8.25 16:21
@stinga píše: Více

Asi tak. Na trošce piva nevidím nic špatného. Určitě lepší než třeba Cola, fanta atd. Předpokládám, že do něj nelijou litry. Jestli mu nalejou malinko do skleničky, tak se mu nic přece nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.25 16:24

Mně by to taky vadilo a to hodně. Dovolila jsem zatím u třináctiletého, aby si dal nealko Cool, protože píše, že má 0,00% alkoholu. Nic jiného zatim neměl. Jedenáctiletý ještě neměl nic, ale ani to nevyžaduje.
Přitom my si doma klidně dáme víno, pivo, cider, ale pro děti to není.
Pro mě by to bylo i na to, abych tam děti samotné nepustila.
@Alpacass máme v rodině lékaře a ten mě před tím zanedbatelným množstvím celkem důrazně varoval, pro předškoláky to rozhodně je velice nevhodné.

• Citovat
  • Upravit
12932
11.8.25 16:26

Upřímně, nealkoholické pivo nám doporučoval pro dítě i lékař, když je na výběr mezi tímto a sodovkou.
Myslím, že přeháníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
11.8.25 16:27

a ti, kteří do 18 neochutnali ani hlt alkoholu končí po těch osmnáctinách na JIPkách, protože teď už můžou, tak lijí do bezvědomí, protože si představují, že alkohol je neskutečná zakázaná slast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2656
11.8.25 16:28

No tak není to úplně ideální. Ale v nealko pivu je toho alkoholu naprosté minimum. Ani si moc nedovedu představit, že pětiletému dítěti chutná natolik, že toho vypije nějaké větší množství. Spíš se mu líbí ta myšlenka, že pije pivo jako dospěláci.
Ale zas bych se nebála, že ho to zvyká na tu chuť. To máš stejné jako s rumovýma pralinka, višněma v čokoládě, magotce, nebo vosákama. To vše chutná po alkoholu a nevšimla jsem si, že by někdo v okolí dělal vědu z toho, že to děti jedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.25 16:28

Nealko, je to nealkoholické pivo a vím, že jsou nealkoholická piva úplně s 0%alkoholu.
Tvoje vyšilovani nechápu. Kdyby naše dcera ochutnat tohle nealko, jako, že zájem nemá. Nechala bych ji ho aspoň ochutnat.
Jako děti jsme dojížděli zbytky piva, griotky, zelený a meruňky, plus dalších sladkých nesmyslů. K tvrdému nás nechali cuchnout s tím, že tohle opravdu nedostaneme.
Do dneška mám ráda upatlanou skleničku vaječného, do které si naliju sodovku. Takhle jsme ten vaječný taky občas dostali.
Když byla dcera malinká, něco málo přes rok, tak v nestřeženém okamžiku vypila rum. :nevim: k alkoholu je ochotna akorad čichat. Teda zatím. A vůbec pred ni nic neschovávame. Co ale jsme ochotni udělat je to, že dostane třeba stejnou skleničku s vodou nebo džusem.

• Citovat
  • Upravit
Alpacass
11.8.25 16:29

Takže nedáváš dětem kefír, některé ovoce, a další potraviny, ve kterých může být stopové množství alkoholu?

• Citovat
  • Upravit
5893
11.8.25 16:30

Všude na netu se od odborníků dočtu důvody, proč nedávat nealko piva dětem, natož něco alkoholického malému dítěti. Takže já to tak dobře, jako většina zde, nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.25 16:34

@Sandra277 dekuji

• Citovat
  • Upravit
33682
11.8.25 16:34

Ale jdi ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
11.8.25 16:35

Česká chlastací kultura at its best, včetně komentářů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová