Prarodiče učí dítě lhát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Capelucia
29.1.22 20:51

@E-V-C-A 30 jezdit s ním se mi zdá nejjednoduchší řešení, ale nevím, proč nechceš. Takoví lidi, co nerespektují druhé, ani nevím, jestli jde řešit jinak. Možná nějakým výletem - ale to jenom, co se týče prarodičů. Táta si může dělat, co chce, tak jako tak.

• Citovat
  • Upravit
76
29.1.22 20:55

@Capelucia proč by si měl dělat co chce. Syn mi byl svěřen do péče. Peníze mi taky neposílal. Bylo mu to jedno. Nestaral se. Dávala jsem.ho tam jednou za 14 dní na víkend, kde mohl přijít a být s ním. Jak říkám jemu samotnému bych syna nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
29.1.22 20:58
@E-V-C-A 30 píše:
@Bábrdl řeším tady tablet, kouření a to že mého syna učí lhát. Protože, když se zeptám hral jsi? Tak řekne, že ne a on se u toho vždy tak zvláštně usměje a přesně podle toho poznám, že lže. Já mu taky můžu cpát tablet horem a spodem a koupit mu mobil a můžu ho nechat hrát od rána do večera, že tam k nim nebude chtít jezdit. Protože mu dám to co mu dávají oni a u mě to nemá. Ale proč. Chci z něj mít normálního kluka, který si umí hrát s legem.

Podívej, hrotíš to fakt dost. Jestli mluvíš takovým tónem, jako píšeš :-), jsi na nejlepší cestě děcko ztratit. Zákazy se ještě nikdy nic dobrého nevyřešilo. Moje příbuzná zakazovala, spolužáci jejího dítěte měli kapesné (plácnu) 50 korun, její děcko 5, my ostatní jsme si ťukali na čelo, vysvětlovali jí, ale ona trvala na svém. No tak nakonec měla z děcka malého zloděje.
Obecně s Tebou souhlasím, děcka se hrbí, zanedbávají kvůli hrám úkoly, kazí si oči, když se to přehání, ale pamatuj si, že doba jde kupředu a Ty přece nechceš svoje vlastní děcko degradovat před ostatními vrstevníky.
Rodičům bych se snažila domluvit, ale myslím, že každý rozumný člověk tak trochu počítá s tím, že ten babičkovský věk je o poznání shovívavější. Takže je na Tobě, aby ses k problému postavila čelem. Uberte obě strany, jak Ty, tak prarodiče, a žij. A buď ráda, že nemáte nevyléčitelnou nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.22 20:59

V první řadě, když tak šíleně vyšiluješ kvůli tabletu, tak proč jsi mu ho ty pořizovala? To, že ho dostal i ze strany otce je vedlejší.
Já moc dobře vím, že dnešní doba je taková jaká je a dcera se tomu taky nevyhne. Ale tablet by mě třeba nenapadlo jí koupit, první telefon bude mít, až uznáme s manželem za vhodné a hlavně kvůli komunikaci s ní. Máme doma PSko, na kterém občas já nebo manžel hrajeme, takže je mi úplně jasný, že dcera, až bude starší, tak bude hrát s náma a fakt se z toho nehroutím. PC máme jen občas na nějaké hry pro mě a spíš uživatelsky.
Já jsem vyrostla na PC, rodiče mě nijak neomezovali, v pubertě jsem měla období, kdy jsem hrála opravdu od rána do večera, škole jsem se věnovala hodinu, dvě denně nebo za dva dny, víkendy přes celý den až do noci, téměř ranních hodin a stejně jsem byla premiantka a odmaturovala jsem s vyznamenáním.
Takže opravdu nechápu, proč se vztekáš a neustále si prosazuješ svou, když tam jezdí za otcem a je opravdu úplně na nich, jak budou trávit volný čas. To, že říkají, aby to neříkal mamince, tak se chtějí vyhnout určitě nějakým tvým výstupům.
Jinak souhlasím s tím, že to kouření by mi hooodně vadilo. Manžel má doma povolené jen Iqos a to v jiné místnosti než je dcera a normální ani nekouří poblíž kočárku, když jsme na procházce. Avšak nedělám si iluze, když jde sám. :lol:

• Citovat
  • Upravit
8558
29.1.22 21:00
@E-V-C-A 30 píše:

Pokud jde o využití času, napadlo mě, jestli bys prarodičům nechtěla třeba navrhnout nějakou činnost (která je třeba nemusí napadnout), nevím, nějaké deskovky, výstavy, výlety, organizované hry nějakým MKS a podobně. Třeba jen nevědí, co s klukem dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
29.1.22 21:00

@Liberalissima taky to vidím tak, že prarodiče nemají žádnou povinnost hlídat - tedy ani rodiče se nemají, co zlobit, když to nedělají, ale zároveň nemají právo si nic vynucovat. Dítě je rodičů- oni mají všechny práva, ale taky nesou celou odpovědnost. I když je pro děti hodně velká škoda, když tyhle vzájemné vztahy nefungují.
A normální prarodiče režim nastavený rodičem respektují a opravdu není ok takhle dítě navádět ke lhaní ve věcech, které jsou pro mámu zásadní.

I když s tím kouřením - taky myslím, že by malý smrděl, i když by přímo u něj nikdo nekouřil. Ten kuřáckej smrad se děsně všeho chytá.

• Citovat
  • Upravit
2933
29.1.22 21:01

Nemyslím si, že by se tady většina stavěla k tabletům pozitivně, ale pokud je u prarodičů, tak má stanovit pravidla otec, je to i jeho dítě a pokud ti vadí něco co dělají, tak bych to především probírala s otcem dítěte a ne s prarodiči a otec dítěte by sam měl rozhodnout, jestli se mu zdá, že na tabletu tráví příliš mnoho času nebo ne. Já teda všechno řeším s otcem dětí, neberu to tak, že jsou to jen moje děti. On na ně platí, on si je vyzvedává, on má rovněž právo říct svůj názor a je možný s ním dohodnout nějakej kompromis.
Ohledně toho kouření, kolik ti je? To jsi asi hodně mladá maminka, jestli jsi nezažila, jak se kouřilo v hospodách a to lidi nekuřáci, i když přišli do prázdné hospody, kde zrovna nikdo nekouřil a odešli za hodinu, tak jim smrdělo oblečení kouřem. Takže máš nějaký důkaz na to, že mu přímo kouří do obličeje? Je možný, že chodí kouřit ven, ale ten smrad prostě jedním vyvětráním před příjezdem vnoučete jen tak nevyvětrají.

Příspěvek upraven 29.01.22 v 21:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
29.1.22 21:02
@Anonymní píše:
To, že říkají, aby to neříkal mamince, tak se chtějí vyhnout určitě nějakým tvým výstupům.

Asi ano.
Měla jsem tetu, trošku hysterku, a ani strejda, ani sestřenice jí prostě neříkali pravdu, aby měli klid. Je to sice smutné, ale jak jinak se těm výstupům vyhnout, když ji nechtěli shodit z mostu, že. :D :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
29.1.22 21:07

@E-V-C-A 30 ale jako biologický otec prostě právo na své dítě má - s tím nic nenaděláš. Placení s tím taky nic nemá. A taky má právo trávit se synem čas tak, jak uzná za vhodné. Nebo on není uveden v RL?

@Cimada spíše by mi vadili neurologické následky. Ale je fakt, že oční proti tabletům brojí taky. A proč by mělo být dítě degradováno před vrstevníky jenom proto, že tablet používá dle doporučení lékařů? Kdyby ti dítě kouřilo, nebo si jinak poškozovalo zdraví, taky by tě trápilo víc, ať se chudáček nedegraduje mezi kouřícími vrstevníky?

• Citovat
  • Upravit
76
29.1.22 21:08

@Cimada navrhovala. Vždyť tam mají 2 roky nerozdelane lego. Prostě tam už je jen tablet, YouTube se dívá u oběda místo toho aby aby nimi seděl u stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
29.1.22 21:08
@E-V-C-A 30 píše:
a napadáte mě, když chci jít jinou cestou. A chci mu do života dát jiné věci.

Ale neboj se, však mu ty správné hodnoty do života určitě dáváš. A jednou za 14 dní - to se Ti dítě nezkazí. Ale fakt bych s nimi probrala, jestli vůbec vědí, jakým jiným způsobem dítě zabavit. Já občas hlídám menší děti od mých mladších sourozenců, a už ztrácím pojem, co třeba 12letého kluka u mě na prázdninách zaujme, musí mě můj sourozenec trošku nasměrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
29.1.22 21:09
@E-V-C-A 30 píše:
@Capelucia nee, já bych tam jezdit ani nechtěla. Mrzí mě, že to nechápou. A Mrzí mě, že se tady většina z vás staví k tabletum pozitivně a napadáte mě, když chci jít jinou cestou. A chci mu do života dát jiné věci. Prostě zastávám názor, že by se měli nastavená pravidla dodržovat. A ne je furt obcházet. Já seo něco snažím a oni mi pořád podraží nohy.

Chápu, že jsi naštvaná. Ale to dítě má i tátu, nejsi samosprašná. A jakého jsi vybrala, takového má. Včetně jeho rodiny. Tak nevyšiluj a snaž se s nimi nějak domluvit. A ne, fakt tě nemusí poslouchat, co mají s vnukem dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
29.1.22 21:14
@E-V-C-A 30 píše:
@Cimada navrhovala. Vždyť tam mají 2 roky nerozdelane lego. Prostě tam už je jen tablet, YouTube se dívá u oběda místo toho aby aby nimi seděl u stolu.

Přemýšlím, jak bych Tě trochu uklidnila. Víš co, tak to ale neber tak křečovitě, no tak je to kolik? 3 - 4 dny v měsíci? nech jim volnost, budete v klidu všichni.
Rozumím Ti, že Tě to rozčiluje, ale jestli s jejich povahami nic nenaděláš, tak máš jen 2 možnosti: buď omezit styk děcka s nimi a to je přece jen škoda - pokud teda kromě cigaret není cítit ještě alkoholem) ;-) ;-) a nebo to začít brát sportovně. Na kluka určitě působíš správně, to on u nich zas tak nezvlčí.
Podstatnější než počítat čas strávený na tabletu je to, abys s klukem měla dobrý kamarádský vztah, aby věděl, že útočiště má u Tebe. :kytka: (tenhle smajl je hrozný, ráda bych Ti tím totiž poslala povzbuzující a potěšující kytku, ale bez toho trapáckého lišáckého úšklebku).
Jestli ho budeš jenom omezovat a drezúrovat, při první příležitosti Ti pláchne - za tím otcem. :,(
Prostě zkrátím to: hlavně klid! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.1.22 21:19

@Cimada Děkuji ;) a končím tuhle diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.22 00:40

Souhlasim s tebou. V zajmu ditete maji prarodice dodrzovat vychovny postup, ktery diteti neskodi. A ne narusovat pravidla pecujici osoby. Tady ty tablety a pocitacove hry prokazatelne deti poskozuji, vsude se o tom pise a mluvi. Jsou na to studie, ale hlavne, ze tady do tebe slepicky vyrypuji. Pokud prarodice nemaji jiny program nez posadit decko k tabletu, tak jsou to prarodice na h****.
Mimochodem muj byvaly svemu synovi v podobnem veku taky dovoloval travit cely cas u nej na tabletu. Prestoze matka (pecujici) to omezovala a chtela, aby to otec taky respektoval. To decko na tom bylo pritom uplne zavisle a najednou chtel byt casto u tatinka, ale jen z duvodu hrani. Nemohla jsem se na to divat. A hrali oba, jak otec, tak i syn, kazdy svoje hry. No uz spolu nejsme a jeden z duvodu byl i ten, ze jsme nemeli skoro zadne spolecne zajmy. Ja spoustu zajmu a sport a byvaly hrani her na pocitaci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová