Prarodiče učí dítě lhát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1240
30.1.22 08:10

Ahoj, diskuzi jsem jen prolétla. Chápu to dobře, že doma má syn tablet hodinu denně, nemá mobil ani PC. Na tabletu tráví hodinu denně, to mi přijde rozumné. I prarodičů je na něm celý den a tobě řekne, že nehrál, protože se boji tvé reakce. Nejdřív bych zkusila domluvit diplomaticky prarodičům a navrhla jinou zábavu - ať si s ním aspoň zahrají karty nebo šachy. Nechodí vůbec ven? Ani když je venku hezky? To lego on stavět chce a oni nechtějí? Jako naše děti u babiček a dědu tráví víc času u obrazovek než bych chtěla, ale zároveň se umí zabavit hrami (2 děti mají i svůj dětský svět, vymýšlí si hry sami) nebo jdou ven. Přístup prarodičů by mě v tvém případě mrzel, ale to, jaké na ně bude mít vzpomínky, je jejich problém a pokud budeš až příliš hysterická, ničeho bohužel nedosáhnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
30.1.22 08:26

Nečetla jsem celou diskuzi..
Situaci znám, dcera byla cca 3× v lete u našich a bylo to podobné. Vrátila se smradlava od kouře, i taška s vypranými věcmi šla rovnou do pračky, naší hodně kouří, nasucho bylo všechno. Měla s sebou tablet, taky bylo řečeno max 1-2 hodinu denně. Byla u nich na prázdninách, protože vykladali, jak příroda, porad jsou venku, hraji si, budou jezdit na vylety atd.
Reálně byli většinu času doma, kdykoliv jsem ji napsala, do minuty se zobrazilo online, takže na tabletu tahem. :roll:
Vadilo mi to strašně, ale když jsem se na to zeptala mámy, lhala mi, jak jsou pořád venku, na tablet se ani nepodíval. Takže jsem skripta zuby a snažila se na to nemyslet. :roll: :roll:

Radim to samé. Jsou to jeho prarodiče, pokud je u nich rád a jsou na něj hodni, buď ráda, že máš hlídání, že má babi a dědu, bude mít vzpomínky a věř, že nejen na tablet.
Taky je to pro mě těžké, ale musíme si uvědomit, že dítě není nás majetek a potřebuje i jiné příbuzné, pěstovat vztahy nejen s námi. Mají na to právo, přes to nejede vlak. :mavam:

Když mu zakazes k nim jezdit, uděláš zle v rodině a jeho připravit o babi a dědu. To za to podle me nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148887
30.1.22 10:05
@Liberalissima píše:
Ne, dítě skutečně není „tak trochu i prarodičů“ :lol:

Myslím že je a obě víme že to nemyslím v právnickém slova smyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
30.1.22 11:19

Dite tráví s prarodiči 4 dny z 30!
Tak je holt buzeruj, co maji/nemají dělat a dítě přijde o prarodiče.

Jo, kouření by mi vadilo, řešila bych to ale hned, to jsi z něj musela cítit.

Ale tablet bych neřešila.
Na co má vůbec tvůj kluk tablet, pric jsi mu ho kupovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
30.1.22 11:28
@arinecka píše:
A co děláš ty? Sedíš u pc, mobilu, nebo máš v ruce tablet? :mrgreen:

Celý víkend? Na to beruško zapomeň.

• Citovat
  • Upravit
33694
30.1.22 11:55
@mackA159 píše:
Celý víkend? Na to beruško zapomeň.

Nějak si nepochopila, jak to bylo myšlené že? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marina28
30.1.22 14:21
@E-V-C-A 30 píše:
Ahojte, už jsem fakt zoufalá. Mám syna 8 let. Jednou za 14 dní jsem ho dávala k jeho babičce a dědovi na víkend ( z otcovi strany, už s ním dlouho nejsem ). Před rokem dostal na vánoce tablet. Jak u mě, tak u nich. Nastavila jsem to tak, že může hrát pouze hodinu denně a ještěs tím, že si to musí zasloužit. Čtení, psaní. A pak si bude prostě jen hrát. Chvíli to fungovalo. No nakonec z mého syna vypadlo, že tam hraje víc než jsem svolila. Takže jsem omezila styk. Protože jediný na co myslel je tablet. Po nějaké době jsme se nějak dohodli a začal tam zase jezdit. A já blbá doufala, že se to zlepší. Tablet mu dávali ráno do oběda, u oběda mu pouštěli YouTube a nakonec ještě hrál Playstation s otcem. Když jsem na ně udeřila, tak to přiznali, ale obhajovali to tím, že s ním čtou a píšou. Je tohle sakra normální? Takže jsem jim napsala, že ho tam dávat nebudu. Že syna učí lhát, což mi také potvrdil. Prý: " neříkej to mamince". Co s tím. Absolutně mě nerespektují. Dělají si co chtějí a ničí mi kluka. :nevim:

Naprosto souhlasim s tim, ze by dite nemelo travit cely den na tabletu/pc, ale zaroven si myslim, ze to prehanite. Navic je u nich relativne malo.
My zase cuceli na tv, nikdo to u nas nehrotil a nijak nas to nepoznamenalo:))
Vyhrali jsme si samozrejme i jinak, hlavne na chalupe.

Dejte jim vsem trochu svobody a vsichni budete stastnejsi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová