Agresivní tchyně

Neveee
24.1.22 07:46

Agresivní tchyně

Dobrý den ženy. Píšu anonymně protože upřímně už mám strach, že se tohle k tchýni také dostane. S partnerem nyní máme ročního chlapečka. Bohužel už před dítětem došlo ke dvoum velkým hádkám v rodině, konkrétně s tchyní, ale to tu psát nebudu, to bysme tu byli dlouho. Každopádně teď k věci. Tchyně k nám přijela na návštěvu, vše vypadalo Ok. Bohužel ale tak nějak stále neodjízděla, a to už bylo 9 večer. Šla jsem si lehnout a nechala to na partnerovi, protože já s ní věci radši neřeším. Kdykoli jsem se snažila něco říct, hned začlo z její strany jaká jsem drzá, a že mě zabije a vytrhá vlasy atd. Je nemocná a vím, že tohle není Ok. Partner si to také uvědomuje. No každopádně ona stále neodjížděla, já šla spát a ráno jsem se vzbudila a ona ležela na gauči i se svým přítelem. Koukala jsem s prominutím jak magor a šla jsem něco říct příteli. Oni kolem 10 odjeli a v 13 zase zvonek a zase tchyně. Libuje si v neohlášených návštěvách. Pustila jsem ji k nám a znovu stejný scénář. Zase neodjela, já si šla zase radši lehnout a ráno zas. Řekla jsem partnerovi, že už chci mít tenhle večer klid. No a znovu stejný scénář. Nikomu nic neřekla a znovu tu spala, přitom odpoledne tvrdila jak odjede.
Už dlouhou dobu je to můj spouštěč psychických problémů, prostě ji nesnáším, hodně mi ublížila. Nevydržím s ní být v jedné domácnosti dlouho a teď ráno jsem se dozvěděla, že už nechce být s přítelem a že se asi stěhuje k nám? V tom vzteku jsem partnerovi řekla, že už s nim byt taky nechci, když neumí komunikovat s vlastní matkou. Dneska mě to čeká, má přijet a nemá kde být. Nepracuje a nikdy nepracovala takže nás bude akorát vysosávat.
Holky co mám dělat, já už to snad nezvládnu. Já s ní komunikovat prostě nemůžu, už to nezvládnu, je na mě potom agresivní a mám z toho strach už.. Co byste dělaly na mém místě? :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Uslava
24.1.22 07:52

Partner se s ní musí domluvit a sehnat ji ubytování. Doposud bydlela kde? U toho pána? A kdo ji živí? Ať zkusí ubytovny a jde do práce. Kolik je jí let?

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
24.1.22 07:52

Stěhováná k vám nepřipadá v úvahu, holt se snažte najít ji nějaké jiné bydlení.

Musíte se domluvit s partnerem, že návštěvy omezíte, ideálně se budete potkávat někde venku a nebo u tchyně doma a pokud přijede neohlášená, tak jí prostě neotevřete. S tím, že jí tahle pravidla sdělí on.

A ano - budete muset přežít to, že začne vyvádět.

Evidentně vám ale dá dost práce, než se do téhle situace dostanete - vezměte si k tomu na pomoc někoho z nejbližší poradny pro rodinu.

A pokud ty máš psychické obtíže, které ti složitá paní zhoršuje, tak je paralelně řeš v individuální psychoterapii a pokud se s terapeutem*kou dohodnete, že už to je závažené, tak i s podporou psychiatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18660
24.1.22 07:55
@Neveee píše:
Dobrý den ženy. Píšu anonymně protože upřímně už mám strach, že se tohle k tchýni také dostane. S partnerem nyní máme ročního chlapečka. Bohužel už před dítětem došlo ke dvoum velkým hádkám v rodině, konkrétně s tchyní, ale to tu psát nebudu, to bysme tu byli dlouho. Každopádně teď k věci. Tchyně k nám přijela na návštěvu, vše vypadalo Ok. Bohužel ale tak nějak stále neodjízděla, a to už bylo 9 večer. Šla jsem si lehnout a nechala to na partnerovi, protože já s ní věci radši neřeším. Kdykoli jsem se snažila něco říct, hned začlo z její strany jaká jsem drzá, a že mě zabije a vytrhá vlasy atd. Je nemocná a vím, že tohle není Ok. Partner si to také uvědomuje. No každopádně ona stále neodjížděla, já šla spát a ráno jsem se vzbudila a ona ležela na gauči i se svým přítelem. Koukala jsem s prominutím jak magor a šla jsem něco říct příteli. Oni kolem 10 odjeli a v 13 zase zvonek a zase tchyně. Libuje si v neohlášených návštěvách. Pustila jsem ji k nám a znovu stejný scénář. Zase neodjela, já si šla zase radši lehnout a ráno zas. Řekla jsem partnerovi, že už chci mít tenhle večer klid. No a znovu stejný scénář. Nikomu nic neřekla a znovu tu spala, přitom odpoledne tvrdila jak odjede.
Už dlouhou dobu je to můj spouštěč psychických problémů, prostě ji nesnáším, hodně mi ublížila. Nevydržím s ní být v jedné domácnosti dlouho a teď ráno jsem se dozvěděla, že už nechce být s přítelem a že se asi stěhuje k nám? V tom vzteku jsem partnerovi řekla, že už s nim byt taky nechci, když neumí komunikovat s vlastní matkou. Dneska mě to čeká, má přijet a nemá kde být. Nepracuje a nikdy nepracovala takže nás bude akorát vysosávat.
Holky co mám dělat, já už to snad nezvládnu. Já s ní komunikovat prostě nemůžu, už to nezvládnu, je na mě potom agresivní a mám z toho strach už.. Co byste dělaly na mém místě? :,(

Oznámila bych doma, ze me a dítě chlap neuvidí dokud tam ona bude. Odjela bych pryc. Já jsem na tihle dost horka hlava a nemyslím ze by to vůbec můj chlap dovolil, aby se k nám někdo takhle nastěhoval bez nějaké diskuze. Jemu to jako prijde Ok jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
24.1.22 07:56

Tak to je šílené, co popisujes. Co dělat? Tlacit na partnera, aby ji vypakoval od vás pryč, když vidí, že to s ní nedáváš. Co ti řekl, když jste se o tom bavili? Vždyt si o tom musíte promluvit, nestačí, když mu jenom řekneš, aby zařídil, aby odjela. Jak ti to vysvětlil? Jaký mají spolu ti dva vztah už z dřívějška? Dát mu nůž na krk, ať si vybere, s kým chce bydlet. Buď s tebou, nebo s maminkou. Celé mi to přijde jako naprosto šílený, že to snad ani nemuze být možné toto…

Příspěvek upraven 24.01.22 v 07:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
24.1.22 07:56

Příteli - otci Vašeho dítěte - bych vysvětlila, že u Vás rozhodně bydlet nebude a nepustila bych tchýni do bytu.
Až si vyřeší svůj život, ať přijde odpoledne na čaj. Přespávat u Vás rozhodně nebude.

• Citovat
  • Upravit
1724
24.1.22 07:58
@Dlouhá punčoška píše:
Příteli - otci Vašeho dítěte - bych vysvětlila, že u Vás rozhodně bydlet nebude a nepustila bych tchýni do bytu.
Až si vyřeší svůj život, ať přijde odpoledne na čaj. Přespávat u Vás rozhodně nebude.

Jasně, a když zazvoní a ty jsi sama doma, tak ji nepouštět do bytu. Když partner není schopný to s ní nějak vyřešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15265
24.1.22 08:01

Vůbec bych ji neotevrela a nepustila dovnitř. Pokud je tvůj přítel neschopný situaci řešit a chce raději bydlet se svojí matkou, odejdi k rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
24.1.22 08:09

Nepoustej ji dovnitr.
Druha moznost je zatlacit na pritele, ze pokud tam bude ona, nebudes tam ty. Sbal dite a odjed k rodicum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14625
24.1.22 08:12

No to bych vyřešila velice rychle a velice jednoduše - oznámila bych příteli, že v bytě budu bydlet buď já a naše dítě, nebo jeho matka. Ale já bych měla případně kam odejít, nevím, jestli i ty máš tu možnost. On je s tím jako v pohodě, že se tam matka nakempuje na gauč? Postavil tě před hotovou věc, vůbec jste to neprobírali? Pokud by to byla čistě akce z její hlavy, neodemkla bych jí a nepouštěla dovnitř, ale obávám se, že ty si spíš musíš nejdřív udělat pořádek doma a až následně s paní tchyní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42504
24.1.22 08:19

Vůbec si to neumím představit, takovou tchyni neznám, to snad ani není možný. Nevím, no, každopádně bych měla obavy, jakou výchovu a návyky dostal přítel od matinky do vínku. A to já se většinou tchyni zastávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33701
24.1.22 08:23
@Neveee píše:
Holky co mám dělat, já už to snad nezvládnu. Já s ní komunikovat prostě nemůžu, už to nezvládnu, je na mě potom agresivní a mám z toho strach už.. Co byste dělaly na mém místě? :,(

Aha, takže ona si myslí, že s k vám nakvartýruje jen tak, protože chce, a ani se nezeptá, jestli by to třeba na pár dní šlo? Jestli s ní nechceš, nemůžeš komunikovat, tak to musí vyřešit přítel. Na tohle bych taky teda nebyla zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
24.1.22 08:36
@Giovanna1 píše:
Jasně, a když zazvoní a ty jsi sama doma, tak ji nepouštět do bytu. Když partner není schopný to s ní nějak vyřešit…

Ale z bytu neodcházej, aby se k Vám tchýně nenastěhovala.
Tahle ženská je očividně schopná všeho a to by byla voda na její mlýn.

• Citovat
  • Upravit
2766
24.1.22 08:42

To je dost specificka tchyne, takovych moc nebude. Treba si to tady precte a chytne se za nos. Ale asi ne vid.
Mas kam jit? Chces zustat s pritelem? Mate na jeho matku stejny nazor? Bud se spojte a domu ji nepoustejte, nebo mu vysvetli ze navstevy jeho matky ano, v nejakem rozsahu co ti vyhovuje, ale rozhodne ne opakovane a pres noc bez tveho souhlasu. Pokud to nechape, jdi od nej, je to maman a vase zivoty bude ridit ona. S tchyni na gauci bych nebydlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neilika
24.1.22 08:44

Odstehovala bych se, mas-li kam, a zazadala si o alimenty. Ne jen kvuli tchyni, ale predevsim kvuli chlapovi, co nema koule na to, aby se vymezil vuci matce a zastal se sve zeny. Ze dovoli, aby u vas bydlela osoba, co ti vyhrozuje zabitim a vytrhanim vlasu, co to jako je?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová