Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Partner se s ní musí domluvit a sehnat ji ubytování. Doposud bydlela kde? U toho pána? A kdo ji živí? Ať zkusí ubytovny a jde do práce. Kolik je jí let?
Stěhováná k vám nepřipadá v úvahu, holt se snažte najít ji nějaké jiné bydlení.
Musíte se domluvit s partnerem, že návštěvy omezíte, ideálně se budete potkávat někde venku a nebo u tchyně doma a pokud přijede neohlášená, tak jí prostě neotevřete. S tím, že jí tahle pravidla sdělí on.
A ano - budete muset přežít to, že začne vyvádět.
Evidentně vám ale dá dost práce, než se do téhle situace dostanete - vezměte si k tomu na pomoc někoho z nejbližší poradny pro rodinu.
A pokud ty máš psychické obtíže, které ti složitá paní zhoršuje, tak je paralelně řeš v individuální psychoterapii a pokud se s terapeutem*kou dohodnete, že už to je závažené, tak i s podporou psychiatra.
@Neveee píše:
Dobrý den ženy. Píšu anonymně protože upřímně už mám strach, že se tohle k tchýni také dostane. S partnerem nyní máme ročního chlapečka. Bohužel už před dítětem došlo ke dvoum velkým hádkám v rodině, konkrétně s tchyní, ale to tu psát nebudu, to bysme tu byli dlouho. Každopádně teď k věci. Tchyně k nám přijela na návštěvu, vše vypadalo Ok. Bohužel ale tak nějak stále neodjízděla, a to už bylo 9 večer. Šla jsem si lehnout a nechala to na partnerovi, protože já s ní věci radši neřeším. Kdykoli jsem se snažila něco říct, hned začlo z její strany jaká jsem drzá, a že mě zabije a vytrhá vlasy atd. Je nemocná a vím, že tohle není Ok. Partner si to také uvědomuje. No každopádně ona stále neodjížděla, já šla spát a ráno jsem se vzbudila a ona ležela na gauči i se svým přítelem. Koukala jsem s prominutím jak magor a šla jsem něco říct příteli. Oni kolem 10 odjeli a v 13 zase zvonek a zase tchyně. Libuje si v neohlášených návštěvách. Pustila jsem ji k nám a znovu stejný scénář. Zase neodjela, já si šla zase radši lehnout a ráno zas. Řekla jsem partnerovi, že už chci mít tenhle večer klid. No a znovu stejný scénář. Nikomu nic neřekla a znovu tu spala, přitom odpoledne tvrdila jak odjede.
Už dlouhou dobu je to můj spouštěč psychických problémů, prostě ji nesnáším, hodně mi ublížila. Nevydržím s ní být v jedné domácnosti dlouho a teď ráno jsem se dozvěděla, že už nechce být s přítelem a že se asi stěhuje k nám? V tom vzteku jsem partnerovi řekla, že už s nim byt taky nechci, když neumí komunikovat s vlastní matkou. Dneska mě to čeká, má přijet a nemá kde být. Nepracuje a nikdy nepracovala takže nás bude akorát vysosávat.
Holky co mám dělat, já už to snad nezvládnu. Já s ní komunikovat prostě nemůžu, už to nezvládnu, je na mě potom agresivní a mám z toho strach už.. Co byste dělaly na mém místě?
Oznámila bych doma, ze me a dítě chlap neuvidí dokud tam ona bude. Odjela bych pryc. Já jsem na tihle dost horka hlava a nemyslím ze by to vůbec můj chlap dovolil, aby se k nám někdo takhle nastěhoval bez nějaké diskuze. Jemu to jako prijde Ok jo?
Tak to je šílené, co popisujes. Co dělat? Tlacit na partnera, aby ji vypakoval od vás pryč, když vidí, že to s ní nedáváš. Co ti řekl, když jste se o tom bavili? Vždyt si o tom musíte promluvit, nestačí, když mu jenom řekneš, aby zařídil, aby odjela. Jak ti to vysvětlil? Jaký mají spolu ti dva vztah už z dřívějška? Dát mu nůž na krk, ať si vybere, s kým chce bydlet. Buď s tebou, nebo s maminkou. Celé mi to přijde jako naprosto šílený, že to snad ani nemuze být možné toto…
Příspěvek upraven 24.01.22 v 07:57
Příteli - otci Vašeho dítěte - bych vysvětlila, že u Vás rozhodně bydlet nebude a nepustila bych tchýni do bytu.
Až si vyřeší svůj život, ať přijde odpoledne na čaj. Přespávat u Vás rozhodně nebude.
@Dlouhá punčoška píše:
Příteli - otci Vašeho dítěte - bych vysvětlila, že u Vás rozhodně bydlet nebude a nepustila bych tchýni do bytu.
Až si vyřeší svůj život, ať přijde odpoledne na čaj. Přespávat u Vás rozhodně nebude.
Jasně, a když zazvoní a ty jsi sama doma, tak ji nepouštět do bytu. Když partner není schopný to s ní nějak vyřešit…
Vůbec bych ji neotevrela a nepustila dovnitř. Pokud je tvůj přítel neschopný situaci řešit a chce raději bydlet se svojí matkou, odejdi k rodičům.
Nepoustej ji dovnitr.
Druha moznost je zatlacit na pritele, ze pokud tam bude ona, nebudes tam ty. Sbal dite a odjed k rodicum.
No to bych vyřešila velice rychle a velice jednoduše - oznámila bych příteli, že v bytě budu bydlet buď já a naše dítě, nebo jeho matka. Ale já bych měla případně kam odejít, nevím, jestli i ty máš tu možnost. On je s tím jako v pohodě, že se tam matka nakempuje na gauč? Postavil tě před hotovou věc, vůbec jste to neprobírali? Pokud by to byla čistě akce z její hlavy, neodemkla bych jí a nepouštěla dovnitř, ale obávám se, že ty si spíš musíš nejdřív udělat pořádek doma a až následně s paní tchyní ![]()
Vůbec si to neumím představit, takovou tchyni neznám, to snad ani není možný. Nevím, no, každopádně bych měla obavy, jakou výchovu a návyky dostal přítel od matinky do vínku. A to já se většinou tchyni zastávám
@Neveee píše:
Dobrý den ženy. Píšu anonymně protože upřímně už mám strach, že se tohle k tchýni také dostane. S partnerem nyní máme ročního chlapečka. Bohužel už před dítětem došlo ke dvoum velkým hádkám v rodině, konkrétně s tchyní, ale to tu psát nebudu, to bysme tu byli dlouho. Každopádně teď k věci. Tchyně k nám přijela na návštěvu, vše vypadalo Ok. Bohužel ale tak nějak stále neodjízděla, a to už bylo 9 večer. Šla jsem si lehnout a nechala to na partnerovi, protože já s ní věci radši neřeším. Kdykoli jsem se snažila něco říct, hned začlo z její strany jaká jsem drzá, a že mě zabije a vytrhá vlasy atd. Je nemocná a vím, že tohle není Ok. Partner si to také uvědomuje. No každopádně ona stále neodjížděla, já šla spát a ráno jsem se vzbudila a ona ležela na gauči i se svým přítelem. Koukala jsem s prominutím jak magor a šla jsem něco říct příteli. Oni kolem 10 odjeli a v 13 zase zvonek a zase tchyně. Libuje si v neohlášených návštěvách. Pustila jsem ji k nám a znovu stejný scénář. Zase neodjela, já si šla zase radši lehnout a ráno zas. Řekla jsem partnerovi, že už chci mít tenhle večer klid. No a znovu stejný scénář. Nikomu nic neřekla a znovu tu spala, přitom odpoledne tvrdila jak odjede.
Už dlouhou dobu je to můj spouštěč psychických problémů, prostě ji nesnáším, hodně mi ublížila. Nevydržím s ní být v jedné domácnosti dlouho a teď ráno jsem se dozvěděla, že už nechce být s přítelem a že se asi stěhuje k nám? V tom vzteku jsem partnerovi řekla, že už s nim byt taky nechci, když neumí komunikovat s vlastní matkou. Dneska mě to čeká, má přijet a nemá kde být. Nepracuje a nikdy nepracovala takže nás bude akorát vysosávat.
Holky co mám dělat, já už to snad nezvládnu. Já s ní komunikovat prostě nemůžu, už to nezvládnu, je na mě potom agresivní a mám z toho strach už.. Co byste dělaly na mém místě?
Aha, takže ona si myslí, že s k vám nakvartýruje jen tak, protože chce, a ani se nezeptá, jestli by to třeba na pár dní šlo? Jestli s ní nechceš, nemůžeš komunikovat, tak to musí vyřešit přítel. Na tohle bych taky teda nebyla zvědavá.
@Giovanna1 píše:
Jasně, a když zazvoní a ty jsi sama doma, tak ji nepouštět do bytu. Když partner není schopný to s ní nějak vyřešit…
Ale z bytu neodcházej, aby se k Vám tchýně nenastěhovala.
Tahle ženská je očividně schopná všeho a to by byla voda na její mlýn.
To je dost specificka tchyne, takovych moc nebude. Treba si to tady precte a chytne se za nos. Ale asi ne vid.
Mas kam jit? Chces zustat s pritelem? Mate na jeho matku stejny nazor? Bud se spojte a domu ji nepoustejte, nebo mu vysvetli ze navstevy jeho matky ano, v nejakem rozsahu co ti vyhovuje, ale rozhodne ne opakovane a pres noc bez tveho souhlasu. Pokud to nechape, jdi od nej, je to maman a vase zivoty bude ridit ona. S tchyni na gauci bych nebydlela.
Odstehovala bych se, mas-li kam, a zazadala si o alimenty. Ne jen kvuli tchyni, ale predevsim kvuli chlapovi, co nema koule na to, aby se vymezil vuci matce a zastal se sve zeny. Ze dovoli, aby u vas bydlela osoba, co ti vyhrozuje zabitim a vytrhanim vlasu, co to jako je?