Prarodiče učí dítě lhát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4731
29.1.22 18:50
@E-V-C-A 30 píše:
@Melodie91 dort a tablet jsou dvě rozdílné věci. Kdyby šel spát pozdě ok, kdyby mu cpali dortík horem spodem ok. Ale aby seděl na tabletu celý den? To jako fakt? Co je to za dobu. Většina z vás to tak asi máte. Ale já to tak mít nechci, nechci, aby moje dítě sedělo doma na tabletu. Aby vzpomínal na čas u babičky…že hrál na tabletu.

Nemam to tak, resp. dcera je jeste mala..ma tak max pohadky a doma to dost hlidam, aby nekoukala na tv dlouho…,ale u babicky mi to nevadi :nevim:…jaky z toho je realny problem? Prijde domu od babicky a vyzaduje i doma ten tablet na dyl, ze u babicky muze? Nebo je proste doma na nem zas max hodinu? Pises, ze nechces, aby cely den byl na tabletu, to je jasny, ale copak je? Je cely den na tabletu, nebo jen jednou za 14dni u babicky? Blbne tvuj syn? Zhorsuje se ve skole? Joo, je to smutny, ze ho neumi jinak zabavit a o tom koureni, no to je fuj, to jedine by mi teda fakt vadilo…, ale co kdyz je prosi on, ze si chce hrat na tabletu a oni mu to jako rozmazlujici prarodice proste dovoli? Na prisnost a rezim ma doma maminku, babicky proste detem ustupujou a radujou se z jejich usmevu, i kvuli vecem, ktere maji proste doma zakazane :nevim:…prijde mi, ze te proste se.rou i s byvalym a tohle je nejake vyvrcholeni cele vasi rodine situace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
@E-V-C-A 30 píše:
@ZustanSeMnou je to moje dítě

Bude fajn, když si uvědomíš, že to dítě není ničí majetek, můžeš se o něj nějakou dobu starat, ale to je tak všechno.

A dítě si může pak chtít zůstat u tatínka, stejně tak on si může požádat o střídavku nebo trvalou péči.

Tak bych se zklidnila a nedělala zbytečné problémy, nemůžeš jim zakazovat jejich víkendy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
@E-V-C-A 30 píše:
@nozu promiňte, ale i paní učitelka ve skolemi řekla, že by měl hrát max hodinu a z toho 30 minut třeba hru na soustředění, stejné mi potvrdila psycholožka:) takže tak. A pokud považujete tablet za dobrou věc klidně si u něj seďte ;)

Tak mu ho sebou nedávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.1.22 18:51

@Anna766 mhouřím oči a fakt hodně, říkám že ten kluk to dýchá a strašně tím smrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
29.1.22 18:51
@mackA159 píše:
Zakladatelkou chápu tě. Tady většina matek strká deckam tablet běžne, aby se jich zbavila, proto jim tvoje reakce přijde přehnana. Ne, fakt bych nedávála dítě babce která mu nacpe na celej víkend tablet. Co mu to jako dá? Sedět u ps nebo tabletu? Smutný.

A co děláš ty? Sedíš u pc, mobilu, nebo máš v ruce tablet? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
29.1.22 18:52

A to já se těším až bude hrát bývalý manžel s dětmi PlayStation, zatím jsou na to moc malé, doma to nemáme a jsou tam i takové hry, u kterých musí společně něco vymýšlet. Myslím, že může děkovat všem svatejm, že má takovou exmanželku :-D protože u nás doma platí nějaké pravidla, ale jaké pravidla mají u babi a dědy od bývalého muže a jejich táta s nima, tak to je jejich věc, já se můžu maximálně zeptat, ale jsou to děti stejně jeho jako moje, takže má taky právo o nich rozhodovat. Ten kouř by mi vadil a slušně bych ho požádala, že když tam jezdí děti, aby chodil kouřit aspoň ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.1.22 18:52
@E-V-C-A 30 píše:
@g.sandova co vidíte na tabletu pozitivního :D

Působí to na mě, že nejsi úplně psychicky v pořádku. :think:

To dítě tam jedzí za svým otcem a jeho otec v tu dobu rozhoduje, jak bude uspořádaný jeho čas. Taky se ti může stát, že bude dítě chtít jít do střídavky a co naděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
29.1.22 18:53
@E-V-C-A 30 píše:
@Anna766 mhouřím oči a fakt hodně, říkám že ten kluk to dýchá a strašně tím smrdí.

Jak píšu, tohle chápu naprosto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.1.22 18:53

@free333 @free333 ja jim nechci zařazovat noc proboha, chápete to vůbec? :zed: já chci aby tam jezdil. Ale by mu nekouřili pod nos a omezili to hraní, co společenská hra, říká vám to vůbec něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
29.1.22 18:54

@Zoe1 Přesně tak. Jo, to hulení by mi taky vadilo. Divím se, že ho to samotného nenapadne, chodit ven, když tam je dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Jé, tak ale přemýšlej, proč ti lže. Protože nechce, abys vyšilovala. Tak se zamysli sama nad sebou.

A neútoč na ostatní v diskusi, jak to mají a nemají s tabletem, to ti může být jedno. Prarodiče jsou od toho, aby dítě rozmazlovali, aby mu dovolili víc, než co mu dovolíš ty. Asi dokážu pochopit tvoji představu, že by s ním měli dělat věci do školy, vzít ho na vlastivědnou procházku a pak si s ním zahrát naučnou společenskou hru, ale tak třeba to není to, co tvoje dítě chce nejvíc - a třeba to není to, co s ním chtějí dělat prarodiče. Ženská, svět se netočí kolem tebe a ostatní tu nejsou proto, aby naplňovali tvoje představy.

Ani kdyby koukal do tabletu celý den v kuse, tak mu to jednou za dva týdny neublíží. A jestli ti to tak strašně moc vadí, tak vychovávej svoje dítě, aby to nedělalo a našlo si jinou zábavu - pochybuju, že ho do toho tabletu nutí.

To kouření by mi teda vadilo mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76

@Bábrdl hm, to mu nevyjde a psychicky v pořádku jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24653
29.1.22 18:57

@E-V-C-A 30 taky by mi to vadilo. Ale co s tím? Snažit se domluvit, vysvětlit prarodičům a třeba trochu to vzít přes to doporučení učitelky, že mu to zhoršuje soustředění. Ať se to pokusí dodržet. Řekni max. hodinu denně, on bude třeba dvě tři hodiny pařit ale aspoň ne celý den. A možná to nepomůže vůbec. Ohledně kouření v bytě, to je ještě větší síla. Ale asi není nic na světě, co by je donutilo chodit kouřit ven. Tohle fakt nikdo z mého okolí nedělá 8o neomluvitelné… kontakt bych nerušila, přece jen dvakrát měsíčně tenhle „program“ chlapce nezničí. Ovšem podnětné prostředí to zřejmě není, opravdu hodně smutný pokud je TV a tablet náplní dne pokaždý :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
29.1.22 18:57
@E-V-C-A 30 píše:
@nozu promiňte, ale i paní učitelka ve skolemi řekla, že by měl hrát max hodinu a z toho 30 minut třeba hru na soustředění, stejné mi potvrdila psycholožka:) takže tak. A pokud považujete tablet za dobrou věc klidně si u něj seďte ;)

o tom, jak počítače, tablety, sociální sítě ovlivňují vývoj dětí, snižují jejich inteligenci často mluví neurolog Mudr. Martin Jan Stránský. Na youtube má dost videí. Tu hodinu denně také zmiňoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.1.22 18:58

Já jsem matka a moje pravidla platí všude :lol:
Tak jo no, pak ale asi dítě nebude mít žádný vztah s prarodiči.

Když zakladatelka myslí, že je to pro něj přínosnější.
:nevim:

Kouření by mi vadilo tedy hodně.
My to v rodině máme nastavené tak, jejich dům jejich pravidla.
Ono strávený čas s rodiči se pak blbě dohání.

Příspěvek upraven 29.01.22 v 19:02

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová