Prarodiče učí dítě lhát

76
29.1.22 18:14

Prarodiče učí dítě lhát

Ahojte, už jsem fakt zoufalá. Mám syna 8 let. Jednou za 14 dní jsem ho dávala k jeho babičce a dědovi na víkend ( z otcovi strany, už s ním dlouho nejsem ). Před rokem dostal na vánoce tablet. Jak u mě, tak u nich. Nastavila jsem to tak, že může hrát pouze hodinu denně a ještěs tím, že si to musí zasloužit. Čtení, psaní. A pak si bude prostě jen hrát. Chvíli to fungovalo. No nakonec z mého syna vypadlo, že tam hraje víc než jsem svolila. Takže jsem omezila styk. Protože jediný na co myslel je tablet. Po nějaké době jsme se nějak dohodli a začal tam zase jezdit. A já blbá doufala, že se to zlepší. Tablet mu dávali ráno do oběda, u oběda mu pouštěli YouTube a nakonec ještě hrál Playstation s otcem. Když jsem na ně udeřila, tak to přiznali, ale obhajovali to tím, že s ním čtou a píšou. Je tohle sakra normální? Takže jsem jim napsala, že ho tam dávat nebudu. Že syna učí lhát, což mi také potvrdil. Prý: " neříkej to mamince". Co s tím. Absolutně mě nerespektují. Dělají si co chtějí a ničí mi kluka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24840
29.1.22 18:20

No, tak celý den je fakt blbý a nerespektování pravidel taky, lhaní samozřejmě taky..
ALE u dnešních dětí je fakt normální tahle zábava..

není snadné je zabavit jinak, chce to určitou invenci, čas a energii, protože ony u těch mobilů, tabletů a noťasů jinak fakt vydrží hodiny…

já bych to na tvém místě až tak nehrotila.. zas tak často u nich není, aby ti ho tím „zničili“,
i když správně se rozhodně nechovají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33694
29.1.22 18:20
@E-V-C-A 30 píše:
Ahojte, už jsem fakt zoufalá. Mám syna 8 let. Jednou za 14 dní jsem ho dávala k jeho babičce a dědovi na víkend ( z otcovi strany, už s ním dlouho nejsem ). Před rokem dostal na vánoce tablet. Jak u mě, tak u nich. Nastavila jsem to tak, že může hrát pouze hodinu denně a ještěs tím, že si to musí zasloužit. Čtení, psaní. A pak si bude prostě jen hrát. Chvíli to fungovalo. No nakonec z mého syna vypadlo, že tam hraje víc než jsem svolila. Takže jsem omezila styk. Protože jediný na co myslel je tablet. Po nějaké době jsme se nějak dohodli a začal tam zase jezdit. A já blbá doufala, že se to zlepší. Tablet mu dávali ráno do oběda, u oběda mu pouštěli YouTube a nakonec ještě hrál Playstation s otcem. Když jsem na ně udeřila, tak to přiznali, ale obhajovali to tím, že s ním čtou a píšou. Je tohle sakra normální? Takže jsem jim napsala, že ho tam dávat nebudu. Že syna učí lhát, což mi také potvrdil. Prý: " neříkej to mamince". Co s tím. Absolutně mě nerespektují. Dělají si co chtějí a ničí mi kluka. :nevim:

Ty omezíš styk s mabičkou a dědou, protože dají synovi tablet?? Jako vážně? Ne, neučej ho lhát, jen nechtějí, aby bylo zbytečně zle. Vyvádíš kvůli takový blbině. Nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
29.1.22 18:22

@E-V-C-A 30 já podle nadpisu čekala nějaké drama a přitom taková blbost :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.1.22 18:23

@E-V-C-A 30 Jsi zbytečně hysterická. Je tam jednou za 14 dní…
Spíš mi přijde smutné, že dítěti neumí vymyslet jinou zábavu a je jen odloženo k displayi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.1.22 18:24

Lucy 75, mají ho tak málo a místo času stráveném jinak. Někam zajet, hrát společenské hry, dodnes mají doma nerozbalené lego. A to je smutný. Chápu, je to dnešní zábava. Ale mělo by se to korigovat a pokud nejsou schopní respektovat hodinu denně. Myslím, že stačí málo, aby se dítě stalo na tom závislé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
29.1.22 18:25

To je opravdu neuvěřitelné, čeho jsou některé matky schopné :zed: :zed:

Zrušit styk s babičkou a dědou jenom proto, že si tam dítě jednou za 14 dní užívá tablet … to může jen osoba, pro kterou velmi těžko hledám slušný výraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932
29.1.22 18:25

U babičky tvoje pravidla neplatí a ty nemáš žádné právo je určovat a nebo omezovat kvůli tomu styk. Nejde o porušení např. dietních pravidel(bezlepek), které ohrožují zdraví.
Lhaní je důsledek tvého přehnaného chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.1.22 18:26

Nejsem histerická:), jenom nechci, aby moje dítě sedělo celý víkend u tabletu. Nevím jak tráví čas vaše děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.1.22 18:27

Takže tablet je ve skutečnosti pro vás dobrá věc? :D, respektovat mě musí. Pravidla by měli platit všude stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.1.22 18:28
@E-V-C-A 30 píše:
Nejsem histerická:), jenom nechci, aby moje dítě sedělo celý víkend u tabletu. Nevím jak tráví čas vaše děti.

Vzdyt je to u nich, doma si zo budeš dělat po svém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.1.22 18:29

@Sany80s neplatí? Je to moje dítě a moje pravidla a pokud řeknu hodinu denně, tak by se to mělo dodržovat. A jak říkám, aby mi učili dítě lhát…neříkej to mamince, je blbé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.1.22 18:29

Když mu zakážeš prarodiče. Tím ublížíš dítěti ty sama a víc. Řekla jsi jim normálně, že si něco nepřeješ nebo pořád děláš takové scény?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
29.1.22 18:30

Ze ho uci lhat je blby..na druhou stranu, nejde to i trochu za tebou? Za tvym prisnym rezimem a asi i nejakou zlostnou reakci, kdybys vedela pravdu? Ja souhlasim, ze na tabletu/mobilu apod, by mela byt omezena doba, take, ze by meli prarodice respektovat tve prani…,ALE, u babicky proste vzdycky bylo nejake rozmazlovani…taky jsme se tam mohli divat dyl na televizi, nemuseli chodit spat v osm a doatali zmrzku uz pred obedem :nevim: neni tam denne a pokud nemas vazne duvody ke sve prisnosti..nevim, epilepsie, spatne oci a nevim co.., tak proc mu tam nedoprat vetsi uvolneni? Pak ti nebude muset lhat a nech si od nej treba vypravet a ukazat, co na tom tabletu videl, co hral na plays a jak mu to slo a jestli vyhral apod…nevidim to, jako duvod, proc by se mel prestat stykat s babickou a dedou…me se taky nelibi, ze 3 leta dcera dostane u babicky k odpoledni svacine dort..nechce jist ovoce, zeleninu, maso, jogurt..jedla by jen piskoty a dobrutky..tak ji drzim uhuby doma a proste u babicky to ma vlnejsi no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.1.22 18:30
@E-V-C-A 30 píše:
@Sany80s neplatí? Je to moje dítě a moje pravidla a pokud řeknu hodinu denně, tak by se to mělo dodržovat. A jak říkám, aby mi učili dítě lhát…neříkej to mamince, je blbé

Podle mě prostě Přeháníš, ale tvoje věc.
Hrotis to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová