Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@E-V-C-A 30 píše:
Nejsem histerická:), jenom nechci, aby moje dítě sedělo celý víkend u tabletu. Nevím jak tráví čas vaše děti.
A když bude chodit dám je kamarádovi a tam sedět u jeho pocitace, tak mu zakázek kamaráda? Nebo chodit úplně ven, neb dneska mladez vysedává v parku s mobilem v ruce?
Si uvedom, že na to dítě nemáš monopol. Takže jakkoliv je to smutné, že se vnukovi nevěnují lépe, není to důvod ho tam nepouštět.
@g.sandova to že ho rozmazlují kokinama a tak by se dalo přežít. Pravidla by se měly dodržovat.
Promiň, ale jsi pěkná semetrika. Chudák dítě i prarodiče. Je tam jednou za čas, tak ho nech dáchat. Jo, kdyby měl zdravotní potíže a porušovali třeba dietu či ho jinak ohrožovali na životě, tak by to bylo pochopitelné. Ale jen kvůli hraní si na tabletu? To jako fakt?
Veta „Nerikej to mamince“ me taky dost stve. Ucim sve deti rikat pravdu, takze kdyz se jich zeptam, stejne se vse dozvim. Ale prarodice jsou taky synova rodina a kdyz si podaji na soud zadost o styk, tak mu nemuzes zabranit. Ja bych se snazila domluvit po dobrem a 1× za 14 dni jde byt tolerantnejsi. O pravidlech se musite domluvit, nemuzes jim nic naridit.
@Svistice tak to může zůstat sedět doma, děda čumí na televizi a kouří mu pod nos. A odbudou ho tabletem. Ven nejdou. Je smutné, že to tak vnímáte. Minule šel syn pro kamaráda a ten si s ním nechtěl jít hrát ven, protože seděl na kompu. Kluka ven pouštím, ale ne že si venku sedne k tabletu ![]()
A to mu radši překazis vztah s prarodiče??
Jsi hystericka, zbytečně jsi to vyhrotila
@Kosopemi jenomže já byla ráda, že tam jezdil. Neodpírala jsem jim styk nikdy. Ale co fakt nesnesu lhaní a že to učí toho kluka a to jen proto, aby si mohl zahrát od rána do večera. To je smutný. S nimi se nejde očividně domluvit.
Myslim, ze to taky hrotis. Úplně zbytecne. Zavisly na tom byt nemuze. Jelikoz ty mu dovolis hodinu denne.
Tak ho nech aspon u babicky a dedy v klidu. At si tam hraje.To ze nedelaji s nim nic jineho, co by se tobe libiloje blby ale nic s tim neudelas.
A vyvedu te z omylu, dite je tvoje i tveho pritele.
Tak kdyz ti to tak vadi, omez mu to u sebe.
Ale diky tomu vyhrozovat ze tam dite nepujde. To uz je i na me moc.
Lhat je samozrejme špatně, ale koukam, ze oni se asi boji udelat cokoliv, proto to lhani.
@E-V-C-A 30 píše:
@Svistice tak to může zůstat sedět doma, děda čumí na televizi a kouří mu pod nos. A odbudou ho tabletem. Ven nejdou. Je smutné, že to tak vnímáte. Minule šel syn pro kamaráda a ten si s ním nechtěl jít hrát ven, protože seděl na kompu. Kluka ven pouštím, ale ne že si venku sedne k tabletu
Upřímně lituju tvoje dítě. Jsi přesně ten prototyp matky, co snedla Šalamounovo lejno a diriguje všechny okolí, protoze jen ona či všechno nejlíp.
Jak si vůbec dovolujes říkat prarodičům, co nemají/ mají dělat s 8 letym klukem?
@E-V-C-A 30 Dramatizujes dítě má právo vidět svojeje prarodiče, je sice blbé, že babička s dědou neumí vymyslet jinou zabavu, ale nezakazovals bych kvůli tomu kontakt. Spíš se zamysli proč tvůj syn tolik potřebuje k zábavě tablet, proč ho nic jiného nebaví? Mám dceru 7letou, tablet používa, ale nemusím ji ho zakazovat ani dávat za odměnu, sama od sebe si hraje, kreslí, dozaduje se aby jsme s ní hrály hry atd.
@E-V-C-A 30 píše:
Nejsem histerická:), jenom nechci, aby moje dítě sedělo celý víkend u tabletu. Nevím jak tráví čas vaše děti.
to si budeš muset vykomunikovat s prarodiči, vysvětli jim jak je sezení u tabletu pro děti škodlivé a že si to nepřeješ. Je to bohužel smutné, že spousta rodičů i prarodičů, místo aby vymysleli nějaký zajímavý program. Tak dají dítěti tablet a mobil. Pak také nevidím důvod, tam synka dávat.. stejně s ním čas netráví. Anebo vymyslet nějakou společnou akci, pozvat je na návštěvu k sobě, na společný výlet.
Bohužel většina lidí si škodlivost tabletů, času na pc, mobilech u dětí neuvědomují a ještě se tomu vysmívají.
Zakladatelkou chápu tě. Tady většina matek strká deckam tablet běžne, aby se jich zbavila, proto jim tvoje reakce přijde přehnana. Ne, fakt bych nedávála dítě babce která mu nacpe na celej víkend tablet. Co mu to jako dá? Sedět u ps nebo tabletu? Smutný.
@E-V-C-A 30 píše:
@Svistice tak to může zůstat sedět doma, děda čumí na televizi a kouří mu pod nos. A odbudou ho tabletem. Ven nejdou. Je smutné, že to tak vnímáte. Minule šel syn pro kamaráda a ten si s ním nechtěl jít hrát ven, protože seděl na kompu. Kluka ven pouštím, ale ne že si venku sedne k tabletu
Mnohem víc bych jančila kvůli „kouření pod nos“.
Představ si, že budeš mít vnouče a snacha ti řekne, že trvá na tom, že bude čtyři hodiny denně na tebaletu. Budeš to dodržovat, nebo mu vymyslíš jinou zábavu?
@Melodie91 dort a tablet jsou dvě rozdílné věci. Kdyby šel spát pozdě ok, kdyby mu cpali dortík horem spodem ok. Ale aby seděl na tabletu celý den? To jako fakt? Co je to za dobu. Většina z vás to tak asi máte. Ale já to tak mít nechci, nechci, aby moje dítě sedělo doma na tabletu. Aby vzpomínal na čas u babičky…že hrál na tabletu.