Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@E-V-C-A 30 píše:
@Sany80s neplatí? Je to moje dítě a moje pravidla a pokud řeknu hodinu denně, tak by se to mělo dodržovat. A jak říkám, aby mi učili dítě lhát…neříkej to mamince, je blbé
Je to tvoje dítě, ne tvůj mocenský nástroj, kterým budeš někoho vydírat.
@Bábrdl když z tama dojede smrdí kouřem tak, že musím dát všechno do pračky kdyby šlo aj aktovku. Říkala jsem jim.to 100× a nic
@E-V-C-A 30 píše:
@Sany80s neplatí? Je to moje dítě a moje pravidla a pokud řeknu hodinu denně, tak by se to mělo dodržovat. A jak říkám, aby mi učili dítě lhát…neříkej to mamince, je blbé
To dítě není jen tvoje. Nebuď tak majetnická, přestanˇsi vynucovat, aby tě každej poslouchal, je na víkend u nich, tak jim nemusíš diktovat, co s ním mají dělat. Vždyť se nic tak strašnýho neděje. Doma syn dodržuje? Tak ok ne?
Teda mnohem víc by mi vadilo, že kouří v místnosti s dítětem. To je třeba věc, kvůli které bych o tom omezení návštěv vážně uvažovala, ne nějakej tablet… Obecně respektuju, že u babiček platí jejich pravidla. V něčem jsou benevolentnější, než já, v něčem naopak a děti už od celkem útlého věku to jsou myslím velice dobře schopné rozlišit.
@Sany80s já ho tam dávala ráda, ale za jakou cenu, že mi lže?
Co uděláš, až kluk řekne, že chce být v péči otce. Že u hysterické matky žít nechce? To se stát může.
@E-V-C-A 30 píše:
@Sany80s já ho tam dávala ráda, ale za jakou cenu, že mi lže?
Jsou lži, které jsou důsledekm chování někoho jiného, jako toto. To, co po tom dítěti chcou, je pochopitelnější, než tvoje chování
@E-V-C-A 30 píše:
@Bábrdl když z tama dojede smrdí kouřem tak, že musím dát všechno do pračky kdyby šlo aj aktovku. Říkala jsem jim.to 100× a nic
To by mi vadilo. Snažila bych se to v klidu (a pokorně) řešit.
Ale pokud tam dítě jezdí za otcem, nemůžeš nijak ovlivnit, jak dlouho budou hrát playstation.
@E-V-C-A 30 píše:
@Melodie91 dort a tablet jsou dvě rozdílné věci. Kdyby šel spát pozdě ok, kdyby mu cpali dortík horem spodem ok. Ale aby seděl na tabletu celý den? To jako fakt? Co je to za dobu. Většina z vás to tak asi máte. Ale já to tak mít nechci, nechci, aby moje dítě sedělo doma na tabletu. Aby vzpomínal na čas u babičky…že hrál na tabletu.
Co je ti do toho, fakt. ![]()
Dítě tam jezdí za otcem, ne?
@E-V-C-A 30 píše:
@ZustanSeMnou je to moje dítě
Je to i dítě toho otce. Ty ho nevlastníš.
@E-V-C-A 30 píše:
Tak kouření by mi vadilo, ale tablet?
@nozu promiňte, ale i paní učitelka ve skolemi řekla, že by měl hrát max hodinu a z toho 30 minut třeba hru na soustředění, stejné mi potvrdila psycholožka:) takže tak. A pokud považujete tablet za dobrou věc klidně si u něj seďte ![]()
@E-V-C-A 30 píše:
@ZustanSeMnou je to moje dítě
Ale dítě je i otcovo a tak trochu i prarodičů. Budeš muset přihmouřit oči nad tím, že se chová u prarodičů jinak, než chceš ty. Co by mi skutečně vadilo je to kouření v místnostech je je i dítě, to bych se i pohádala.