Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arinecka jo sedím, když mám čas. Jenom jsem.se chtěla zeptat jak to mají ostatní. Pro mě tablet prostě není věc u které by mělo dítě sedět. Radši ať jde ven, zahraje si deskovou hru, výlet. Ať si s ním povídají, kouknou na nějaký super film. Asi tady pochopení nenajdu. Radši děcku názvu tablet…
Zeptala ses nas na nazor a my Ti ho zde jednotlive piseme. Opravdu je nas tu velka vetsina, ktera tablet nevidi jako nastroj k zakazu styku ditete s prarodici. Je to Tvoje dite, ale taktez jejich vnouce-na to nezapominej. Paklize by si na soud dali navrh na upravu styku s vnoucetem (coz by bylo zrejme nejlepsi reseni, aby jim byvala snaha dle sve naladovosti a panovacnosti neodpirala styk s jejich vnouckem), troufam si rict, ze zcela jiste by jim soud na par dni v mesici vyhovel. Ja nerikam, ze nadmerny cas traveny na tabletu je pro male dite zdravy a prospesny, ale Ty opravdu nemas vubec co mluvit do toho, jak dite travi cas u babicky a dedecka. Vsichni z detstvi pamatujeme, ze babicky a dedeckove se k nam jako ke svym malym vnoucatkum chovali laskave, vlidne a predevsim benevolentneji nez rodice, tak to proste je. Babicky jsou rozmazlovaci. Ve Tvem zakazu styku s prarodici vidim mnohem nebezpecnejsi dopad na zdravi a psychiku ditete nez cas straveny u nich na tabletu 1× za 14 dni. Opravdu se nezlob, ale je nas tu takovych velka vetsina, coz vypovida o tom, ze Tvuj postoj a rozhodnuti neni v zajmu Tveho syna..
Ja bych ho tam neposilala. Docasne. Treba si vytahnou hlavu ze zadku.
Opravdu myslíte vážně, že na konto toho, že matka vyzaduje regulaci času stráveného na herních zařízeních, bude dítě preferovat pobyt u otce, ten požádá o střídavou nebo výlučnou péči?
@Melodie91 ano dožaduje se několikrát denně doma tabletu, byla doba kdy to bylo k zešílení…jen tablet. Normální hračky ho nezajímaly
. Zkouší na mě. Ale prostě má to hoďku denně. Probírala jsem to aj v poradně a tam mi bylo taky řečeno, že se s dobou tabletů musím smířit, ale musí se to korigovat. Ve škole se mi taky zhoršil.
@E-V-C-A 30 píše:
@Bábrdl hm, to mu nevyjde a psychicky v pořádku jsem.
Ty máš hodně velké sebevědomí.
@VitaminC píše:
Ja bych ho tam neposilala. Docasne. Treba si vytahnou hlavu ze zadku.
Dítě tam jezdí za otcem.
@E-V-C-A 30 píše:
@free333 @free333 ja jim nechci zařazovat noc proboha, chápete to vůbec?já chci aby tam jezdil. Ale by mu nekouřili pod nos a omezili to hraní, co společenská hra, říká vám to vůbec něco?
Chci, chci, chci… dupes si u toho ještě nozickou? Že ty máš nějakou i třeba správnou představu neznamená, že ji musí ostatní sdílet.
Tak víc apeluje doma na kluka, jak je to pro něj škodlivé a ať si najde u prarodičů nějakou jinou bohulibou zábavu jako třeba četbu.
Prostě se smir s tím, že tvoje dítě je svébytná jednotka, a i když se budeš stavět na hlavu a odstrkovat se ušima, tak si v životě udělá spoustu věcí po svém, ať se ti to líbí nebo ne.
A jestli jsi takhle direktivní a příjemná jako tady v diskuzi i v reálu, tak za pár let se možná budeš divit, až se synáček postaví na zadní a pošle té někam a bude chtít bydlet u tatínka (protože tam žádné povinnosti, veget a hlavně nikdo, kdo by mu furt řídil každý krok).
@E-V-C-A 30 píše:
@arinecka jo sedím, když mám čas. Jenom jsem.se chtěla zeptat jak to mají ostatní. Pro mě tablet prostě není věc u které by mělo dítě sedět. Radši ať jde ven, zahraje si deskovou hru, výlet. Ať si s ním povídají, kouknou na nějaký super film. Asi tady pochopení nenajdu. Radši děcku názvu tablet…
Ale já si myslím, že většina chápe, že tě to rozčiluje a asi i souhlasí s tím, že tebou navrhovaný způsob trávení času s prarodiči by byl přínosnější. Ale máš nějakou páku, jak je k tomu přimět? No nemáš
To tvoje řešení problému zákazem styku s prarodiči, která má syn rád, je prostě extrémní a je otázkou, zda by to bylo menší zlo, než tabletové orgie jednou za čtrnáct dní. Navíc, pokud jsem to správně pochopila a syn tam pobývá v rámci styku s otcem, tak jak bys to chtěla realizovat?
@Svistice neznáš mě. A přesně to je ono. Dnešní děti nic nemusí, žádné povinnosti, pravidla, jen tabletek. Očividně to tak máte.
@E-V-C-A 30 píše:
@Anna766 tablet má doma, do školy ani ven ho brát nesmí
Myslela jsem aby si mu ho nedávala sebou k těm prarodičům.
@Anna766 píše:
Myslela jsem aby si mu ho nedávala sebou k těm prarodičům.
Jezdí tam za otcem a má tam zřčejmě svůj.
@Bábrdl píše:
Jezdí tam za otcem a má tam zřčejmě svůj.
to jsem se ještě nedozvěděla.
edit: beru zpět, už to vidím v prvním příspěvku, že dostal doma i tam,
Příspěvek upraven 29.01.22 v 19:08
@Anna766 píše:
to jsem se ještě nedozvěděla.
Hned na začátku píše, že tablet dostal u nich i doma.