Prarodiče učí dítě lhát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76
29.1.22 18:58

@arinecka jo sedím, když mám čas. Jenom jsem.se chtěla zeptat jak to mají ostatní. Pro mě tablet prostě není věc u které by mělo dítě sedět. Radši ať jde ven, zahraje si deskovou hru, výlet. Ať si s ním povídají, kouknou na nějaký super film. Asi tady pochopení nenajdu. Radši děcku názvu tablet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
29.1.22 18:59

Zeptala ses nas na nazor a my Ti ho zde jednotlive piseme. Opravdu je nas tu velka vetsina, ktera tablet nevidi jako nastroj k zakazu styku ditete s prarodici. Je to Tvoje dite, ale taktez jejich vnouce-na to nezapominej. Paklize by si na soud dali navrh na upravu styku s vnoucetem (coz by bylo zrejme nejlepsi reseni, aby jim byvala snaha dle sve naladovosti a panovacnosti neodpirala styk s jejich vnouckem), troufam si rict, ze zcela jiste by jim soud na par dni v mesici vyhovel. Ja nerikam, ze nadmerny cas traveny na tabletu je pro male dite zdravy a prospesny, ale Ty opravdu nemas vubec co mluvit do toho, jak dite travi cas u babicky a dedecka. Vsichni z detstvi pamatujeme, ze babicky a dedeckove se k nam jako ke svym malym vnoucatkum chovali laskave, vlidne a predevsim benevolentneji nez rodice, tak to proste je. Babicky jsou rozmazlovaci. Ve Tvem zakazu styku s prarodici vidim mnohem nebezpecnejsi dopad na zdravi a psychiku ditete nez cas straveny u nich na tabletu 1× za 14 dni. Opravdu se nezlob, ale je nas tu takovych velka vetsina, coz vypovida o tom, ze Tvuj postoj a rozhodnuti neni v zajmu Tveho syna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
29.1.22 19:01

Ja bych ho tam neposilala. Docasne. Treba si vytahnou hlavu ze zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24651
29.1.22 19:01

Opravdu myslíte vážně, že na konto toho, že matka vyzaduje regulaci času stráveného na herních zařízeních, bude dítě preferovat pobyt u otce, ten požádá o střídavou nebo výlučnou péči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.1.22 19:02

@Melodie91 ano dožaduje se několikrát denně doma tabletu, byla doba kdy to bylo k zešílení…jen tablet. Normální hračky ho nezajímaly :(. Zkouší na mě. Ale prostě má to hoďku denně. Probírala jsem to aj v poradně a tam mi bylo taky řečeno, že se s dobou tabletů musím smířit, ale musí se to korigovat. Ve škole se mi taky zhoršil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.1.22 19:03
@E-V-C-A 30 píše:
@Bábrdl hm, to mu nevyjde a psychicky v pořádku jsem.

Ty máš hodně velké sebevědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@VitaminC píše:
Ja bych ho tam neposilala. Docasne. Treba si vytahnou hlavu ze zadku.

Dítě tam jezdí za otcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
@E-V-C-A 30 píše:
@free333 @free333 ja jim nechci zařazovat noc proboha, chápete to vůbec? :zed: já chci aby tam jezdil. Ale by mu nekouřili pod nos a omezili to hraní, co společenská hra, říká vám to vůbec něco?

Chci, chci, chci… dupes si u toho ještě nozickou? Že ty máš nějakou i třeba správnou představu neznamená, že ji musí ostatní sdílet.
Tak víc apeluje doma na kluka, jak je to pro něj škodlivé a ať si najde u prarodičů nějakou jinou bohulibou zábavu jako třeba četbu.
Prostě se smir s tím, že tvoje dítě je svébytná jednotka, a i když se budeš stavět na hlavu a odstrkovat se ušima, tak si v životě udělá spoustu věcí po svém, ať se ti to líbí nebo ne.

A jestli jsi takhle direktivní a příjemná jako tady v diskuzi i v reálu, tak za pár let se možná budeš divit, až se synáček postaví na zadní a pošle té někam a bude chtít bydlet u tatínka (protože tam žádné povinnosti, veget a hlavně nikdo, kdo by mu furt řídil každý krok).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.1.22 19:04

@Anna766 tablet má doma, do školy ani ven ho brát nesmí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
29.1.22 19:05
@E-V-C-A 30 píše:
@arinecka jo sedím, když mám čas. Jenom jsem.se chtěla zeptat jak to mají ostatní. Pro mě tablet prostě není věc u které by mělo dítě sedět. Radši ať jde ven, zahraje si deskovou hru, výlet. Ať si s ním povídají, kouknou na nějaký super film. Asi tady pochopení nenajdu. Radši děcku názvu tablet…

Ale já si myslím, že většina chápe, že tě to rozčiluje a asi i souhlasí s tím, že tebou navrhovaný způsob trávení času s prarodiči by byl přínosnější. Ale máš nějakou páku, jak je k tomu přimět? No nemáš :nevim: To tvoje řešení problému zákazem styku s prarodiči, která má syn rád, je prostě extrémní a je otázkou, zda by to bylo menší zlo, než tabletové orgie jednou za čtrnáct dní. Navíc, pokud jsem to správně pochopila a syn tam pobývá v rámci styku s otcem, tak jak bys to chtěla realizovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.1.22 19:06

@Svistice neznáš mě. A přesně to je ono. Dnešní děti nic nemusí, žádné povinnosti, pravidla, jen tabletek. Očividně to tak máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
29.1.22 19:06
@E-V-C-A 30 píše:
@Anna766 tablet má doma, do školy ani ven ho brát nesmí

Myslela jsem aby si mu ho nedávala sebou k těm prarodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.1.22 19:07
@Anna766 píše:
Myslela jsem aby si mu ho nedávala sebou k těm prarodičům.

Jezdí tam za otcem a má tam zřčejmě svůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
29.1.22 19:07
@Bábrdl píše:
Jezdí tam za otcem a má tam zřčejmě svůj.

to jsem se ještě nedozvěděla.
edit: beru zpět, už to vidím v prvním příspěvku, že dostal doma i tam,

Příspěvek upraven 29.01.22 v 19:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
29.1.22 19:08
@Anna766 píše:
to jsem se ještě nedozvěděla.

Hned na začátku píše, že tablet dostal u nich i doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová