Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arinecka píše: Více
Mne ale z příspěvků i minulé diskuze přišlo, že tam nechtějí to dítě vidět, chtějí jím manipulovat a dělat kdovíco za jejich zády. Tu diskuzi si živě pamatuji, protože mne u ní trklo dost věcí z vlastní situace zpětně. A ano, o ty děti jim nikdy nešlo. Šlo o to získat o nich informace, navalit do hlavy nesmysly o rodičích, sepsnout rodiče za to, že jsou děti retardované, vadné, apod… tohle je prostě narcistická porucha osobnosti a tam neplatí normální komunikační pravidla a… asi platí jen ten soud, aby předešli těm škodám na dětech.
@SaxaL píše: Více
Houby životní optimismus, brousí si zuby na snašino dítě
![]()
Tak jistě, po ničem jiném netoužím, že zaobírat se malým děckem, teď jsi na to kápla. Jak někdo napíše, co se nehodí stěžovatelce do krámu, tak zaútočíš na kritika a odhalíš jeho pravé úmysly. Jsem ta poslední, kdo by kecal mladým do života a naštěstí žádné ještě nemám. Zažila jsem to totiž z obou stran - jedna strana obviňovala tu druhou a ona byla pravda tak někde uprostřed. Je snadné napsat sem srdceryvný příspěvek, jak přispěvatelka je světice a tchánovci jsou netvoři, ale život mě naučil, že nezávislý poshled na věc ukáže něco jiného.
@Anonymní píše: Více
Já s tebou souhlasím, taky bych utnula kontakt, jako rodič nejsem povinna někomu dítě „půjčovat“, i kdyby se na hlavu stavěl. Ale být zakladatelkou, tak už si pomalu připravuji půdu na soud. Ono není dobré počítat s tím, že soudce je vždy rozumný spravedlivý člověk, se selským rozumem. Může s navrhovateli sympatizovat a zaobírat se jejich požadavky, stačí, když tam ze sebe stará bude dělat hodnou uplakanou babičku, co chce jenom chudák vidět vnoučka a snacha mrcha jí v tom brání, přinese tašku dárků, které před soudem snaše předá, protože je nemohla chudák dát robátku osobně a vidět radost v jeho nevinných očičkách… U soudu se všichni chovají jako prasata (lžou, vymýšlí si, nasadí masku, hrají tiátry, vzbuzují lítost…) a bohužel, kdo je připravenější a víc obalamutí soudce, ten vyhraje. Šla bych štěstí naproti a na bábu se připravila, i bych klidně lhala, však ona mluvit pravdu taky nebude, ti ještě budou koukat, co si na ně navymýšlí. A jak jsem říkala, stačí říct, že mi něco řekla mezi čtyřma očima a je to slovo proti slovu.
@JancaS84 píše: Více
Přesně, ať si jezdí 2 krát týdně 150 km na hodinové setkání. A o samotě bych dítě s takovým prarodičem nenechala.
Nevim no, těžko říct, kde je pravda. V dnešní době jsou ty matky extrémně přecitlivělé a zcela fixované na dítě. Což samozřejmě chápu, hlavně pokud se dlouho nedaří.. ale pamatuji si tu kauzu harfistky, které exekučně odebrali syna a předali do péče otce.. když jsem viděla její videa, příběhy a vyjádření, tak mně to uplně rvalo srdce a říkala jsem si, co to je za otce a za systém v naší republice. A pak, ejhle, rozsudek který zveřejnil otec a tam dle důkazů zabraňovala styku otce s dítětem, nepředávala dítě otci ve smluvený termín a dokonce s dítětem snad někam zdrhla. Když to pak člověk vidí z obou stran, tak už chápu, proč to zašlo tak daleko. Takže těžko říct, jak je to tady..
Zašla bych se zeptat na OSPOD a s sebou si vzala všechny ty „milé“ smsky, kde vám vyhrožují, abyste měli trochu náskok. Pro normálního člověka je to těžké, ale ve sporu s takovými exoty musí začít používat jejich metody, jinak se uspokojivého výsledku nedočká…
@Nobody23 Předešlý příspěvek jsem nečetla, tak se jen optám, kolik je dítěti? Aby se styk dal nasadit na § 927, museli by prarodiče prokázat, že s dítětem byli dlouhodobě v kontaktu (což u kojeného dítěte, které má interval kojení 2 hodiny, moc nepředpokládám) a jeho přerušením by u dítěte došlo k újmě (tak, jak je v zákoně psáno). Pokud dají úpravu styku s nezletilým dítětem k soudu, určitě jim neurčí styk 2× v týdnu + víkend. Většinou se styk s prarodiči, posvěcený soudem, pohybuje v intervalu 1× za měsíc/2 měsíce a jedná-li se o malé dítě, bývá styk za přítomnosti zákonného zástupce.
Máte-li podezření, že jsou opravdu schopni dát věc k soudu, shromažďujte všechny důkazy. Pokud vás opakovaně obtěžují/sledují před domem, volejte policii a požadujte záznam (bude se vám u soudu hodit). S právníkem se můžete zkusit domluvit na dohodě o úpravě styku, kde jasně vymezíte pravidla: kdy, kdo, kde, za jakých podmínek,… Ale podle toho, co píšete, si myslím, že by dohodu pravděpodobně nedodržovali. ![]()
Důkazy si u sebe nechávat, pokud vás obtěžují/sledují tak volat policii (budou další důkazy skrz záznamy) a hlavně nenechat se zastrašit! Zkusila bych jiného právníka, co se toho (jich) nebude bát a pořádně se toho zakousne. Věřím tomu, že soud dá za pravdu vám - ještě když budete mít důkazy jejich chování. Ono už tak ty současné požadavky u kojence jsou fakt mimo mísu ![]()
Myslím, že by u soudu moc nepochodili, protože styk s vnoučetem mají, vy ho umožňujete, sice podle vašich pravidel, ale vídaji ho. Že chtějí víc, mají smůlu, dítě je asi malé, když je kojené. Ať to klidně dají k soudu, nebála bych se toho.
Vy jste ti kdy prarodice muzou kdykoliv k vam domu na navstevu, nebo vy k nim, ale nechteji, protoze trvaji na tom byt s ditetem SAMI?!
pokud ano, tak to si pamatuji a prijde mi to divne (psycho)… to prece neni braneni ve styku prijit cela rodina, to je normalni…
sbirejte dukazy a pripravujte se na soud… jo a oslovte vic pravniku, kazdy na to muze koukat jinak…
Já nenabádám ke lži. Jen k účinné obraně proti manipulativním a tyranským prarodičům. Když bude jednat podle toho, co jsem napsala a bude mluvit pravdu, dopadne to stejně… Do rozhodnutí soudu fakt nemusí tak malé dítě „půjčovat“ (zajímalo by mě, co je to za šíleného právníka!). Jsou rodiče, oni rozhodují, s kým se dítě stýká. Moje děti byly poprvé s prarodiči samy až ve třech letech. Ale prarodiče chápali důvody a nikdo mě a manžela nežaloval. Protože jsou normální…